Nieuws

Nieuws

Hier vindt u het laatste nieuws van Honig en Honig.

Het UWV heeft een nieuwe versie van de Werkwijzer Poortwachter gepubliceerd. De Werkwijzer Poortwachter helpt werkgevers in de begeleiding en re-integratie van zieke of arbeidsongeschikte werknemers.
Zoals verwacht heeft de Tweede Kamer het wetsvoorstel Arbeidsmarkt in balans (WAB) aangenomen. De plannen voor de nieuwe proeftijdregels zijn wel uit het wetsvoorstel gehaald.
Steeds meer mensen beëindigen hun (bank)spaarhypotheek voortijdig. Maar eerder stopzetten pakt juist ongunstig uit. Ze laten de spaarpolis of het spaarbedrag eerder uitkeren en lossen met dat geld een deel van de hypotheek af.
De laatste tijd zijn de maaltijdbezorgers veel in het nieuws geweest. Ze rijden meer schade dan reguliere brommers. Met hogere premies voor de bezorgbrommers tot gevolg. De Vereende wil graag de verkeersveiligheid van de maaltijdbezorgers verbeteren en het aantal en de mate van schades terugbrengen. De verzekeraar wil maaltijdbezorgers stimuleren om veiliger te rijden. Daarbij richt zij zich op de bezorgers zelf en de restauranthouders. Voor de bezorgers zelf heeft De Vereende samenwerking met VVN 5 verkeersregels opgesteld die zij op verschillende manieren bekend hebben gemaakt. De 5 regels zijn ook een onderdeel van een informatiepakket dat de verzekeraar binnenkort verspreidt.
Het is niet altijd even duidelijk of een gebouw, inventaris/goederen of motorrijtuig in– of exclusief btw verzekerd moet worden. Met dit artikel hopen wij hier wat meer duidelijkheid over te geven. In onderstaande voorbeelden zijn uitzonderingen mogelijk. Voor meer informatie over wat voor u van toepassing is, kunt u contact opnemen met de Belastingdienst, uw accountant of uw boekhouder.
In het regeerakkoord ‘Vertrouwen in de toekomst’ van september 2017 kondigde het kabinet aan de loondoorbetaling bij ziekte voor het MKB – bedrijven tot 25 medewerkers – terug te willen brengen van 2 naar 1 jaar. Onlangs liet minister Koolmees weten dit plan in te trekken. Hij kwam wel met concrete maatregelen om het MKB tegemoet te komen.
Allianz heeft recent hun arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) op 5 gebieden verbeteringen doorgevoerd. Wij zetten de wijzigingen graag voor u op een rij.
De 8 miljoen euro die dit beschikbaar was voor sanering van asbestdaken is nu al weer op. In de uitzending van vanavond besteedt consumentenprogramma Radar aandacht aan de problemen waarvoor huiseigenaren met een astbestdak zich gesteld zien.
Ruim 2/3e van de Nederlanders heeft een uitvaartverzekering en is (deels) verzekerd voor de kosten van hun eigen begrafenis of crematie. Uit onderzoek van het NIBUD blijkt echter dat Nederlanders de kosten van een uitvaart vaak onderschatten. 45% van de verzekerden is dan ook onvoldoende verzekerd voor de kosten van een complete uitvaart. Daarom is het belangrijk om regelmatig te kijken of uw begrafenis- of uitvaartverzekering nog aansluit bij uw wensen en persoonlijke situatie.
Vanaf 1 januari 2019 veranderen de voorwaarden om in aanmerking te komen voor de overbruggingsregeling transitievergoeding. Door deze wijziging kunnen meer werkgevers met een klein bedrijf gebruikmaken van de regeling.
Belangrijkste belastingwijzigingen per 1 januari 2019 - De Eerste Kamer heeft op 18 december ingestemd met ruim 60 belastingmaatregelen voor burgers en bedrijven. Dit betekent dat de belastingtarieven vanaf volgend jaar omlaag gaan en de heffingskortingen (belastingkortingen) omhoog, waardoor werken lonender wordt. 
Recent is in de Staatscourant een nieuw staffelbesluit pensioenen gepubliceerd. In het besluit zijn nieuwe staffels voor de netto pensioenregeling opgenomen. Deze nieuwe staffels worden van kracht per 1 januari 2019. Het besluit is een actualisering van het besluit van 23 november 2017 (nr. 2017-187605).
Gaat u binnenkort de skipistes opzoeken? Dan wilt u natuurlijk niet voor dure verrassingen komen te staan doordat u bijvoorbeeld uw been breekt en uw gipsvlucht niet is meeverzekerd. Of dat u een boete ontvangt omdat uw auto niet aan de eisen van het vakantieland voldoet. Ga goed voorbereid op vakantie. Op deze pagina geven wij u handige en praktische wintersport tips. Fijne vakantie!
De gemiddelde koopsom voor een woning is in het afgelopen jaar verder toegenomen. Dit heeft gevolgen voor de Nationale Hypotheek Garantie (NHG). Wat er precies staat te veranderen in 2019 voor de NHG leest u hier.
Er zijn steeds meer cijfers bekend over pensioen en lijfrenten in 2019. Bijvoorbeeld: AOW-franchise, ingangsdatum AOW en de jaar- en reserveringsruimte.
Pagina 1 van 9