Nieuws

Nieuws

Hier vindt u het laatste nieuws van Honig en Honig.

Het kabinet hoeft geen voorstel te maken waarin een verplichte arbeidsongeschiktheidsverzekering voor zzp’ers wordt geregeld. Een motie van de linkse oppositie die daartoe opriep werd dinsdag door een Kamermeerderheid verworpen.
Verzekerden die geen gebruikmaken van hun basiszorgverzekering betalen komend jaar bijna 75% meer dan 13 jaar geleden bij de invoering van het nieuwe zorgstelsel. Mensen die hun volledige verplichte eigen risico nodig hebben, zijn 68% meer kwijt dan in 2006. Dat blijkt uit het special item van productvergelijker MoneyView over zorgverzekeringen.
U heeft nog maar even om uw jaarruimte in 2018 te gebruiken. Zelf als de belastingdienst zegt dat ze dat het niet leuker kunnen maken, toch is er niks vervelends aan de voordelen die de Belastingdienst heeft bedacht voor mensen die geld opzij zetten voor een aanvulling op hun pensioen met een lijfrenterekening of lijfrenteverzekering. In ruil voor de voordelen zijn er uiteraard regels waar u zich aan moet houden.
Bespaar op uw zorgverzekering in 2019! - Iedereen is anders, zeker als zorg gaat. Waar u misschien een aanvullende tandartsverzekering wil, daar heeft een ander behoefte aan extra fysiotherapie. Een zorgverzekering op maat is van groot belang! Met onze aanbod bespaart u op de premie van uw zorgverzekering in 2019
In deze rekenregels zijn de gevolgen verwerkt van aanpassingen in het bruto wettelijk minimumloon per 1 januari 2019 voor uitkeringsbedragen en grondslagen op het minimumniveau. De rekenregels zijn van belang bij (collectieve) inkomensverzekeringen en pensioenregelingen.
Minister Koolmees van SZW heeft op 26 november jl. de Tweede Kamer geïnformeerd over de stand van zaken ten aanzien van arbeidsongeschiktheidsverzekeringen (AOV) voor zelfstandigen.
Sinds kort kunnen wij ook het aanbod van verzekeraar Markel opnemen in de vergelijking voor uw beroepsaansprakelijkheidsverzekering. Hierdoor vergelijken wij 6 verzekeraars voor uw beroepsaansprakelijkheidsverzekering. Het betreft de verzekeraars AIG, CNA Hardy, Hiscox, Liberty en Starstone. Markel is tevens de derde aanbieder met oplossingen voor o.a. advocaten.
Door de gestegen schadelast verhoogt Nationale Nederlanden de premie van de verzuimverzekering per 1 januari 2019 voor leden van de LHV (Landelijke Huisartsen Vereniging). De LHV biedt huisartsen een alternatief in samenwerking met Nedasco en De Amersfoortse. Wij helpen u graag met onafhankelijk advies en een marktvergelijking voor de verzuimverzekering.
De Goudse heeft het WIA 0-tot-100 Plan vernieuwd. Zo zijn er belangrijke productverbeteringen doorgevoerd, is het offertesysteem uitgebreid én is de WIA-calculator vernieuwd.
Vernet meldde in haar laatste nieuwbrief dat verzuimontwikkeling verontrustende doorzet. Het totale verzuim steeg in het afgelopen voortschrijdend jaar met 8,9%. Die toename hebben zij verder onderzocht. In de grafiek hieronder is de ontwikkeling van het langdurig verzuim uitgesplitst naar leeftijd. Dat de oudste werknemers het hoogste percentage laten zien, is niet verrassend. Wat wel opvalt is dat de groep van 36 tot en met 45 jaar het meest is gestegen (12%).
Een op de zes Nederlanders (17%) acht de kans groot tot zeer groot dat hij of zij dit jaar overstapt naar een andere zorgverzekering. De voornaamste reden is de stijging in de zorgpremies. Dat blijkt na een doorberekening van de nieuwe premies voor verschillende doelgroepen en een onderzoek onder 1.000 respondenten.
De Tweede Kamer heeft donderdag ingestemd met het pakket Belastingplan 2019. Daarmee gaan de belastingtarieven vanaf volgend jaar omlaag en de heffingskortingen (belastingkortingen) omhoog, zodat werken lonender wordt.
De grote vier zorgverzekeraars blijven ruim binnen de door de minister voorspelde premiestijging voor de zorgpolis in 2019. Om dat te bereiken werden deels opnieuw de reserves ingezet.  CZ laat haar premie nog het meeste stijgen, zo blijkt uit de nieuwe premies die de afgelopen dagen bekend werden.  
De minimale reserves van de zorgverzekeraars raken in zicht. De solvabiliteit is gedaald van 160 procent in 2016 tot 140 procent in 2018. Dit is 40 procent boven het wettelijke minimum. Zorgverzekeraars houden buffers aan om niet in de problemen te komen. Als zorgverzekeraars en zorgaanbieders er niet in slagen de stijging van de zorgkosten te beteugelen, verwacht de Nederlandse Zorgautoriteit een forse premiestijging. Dit meldt de NZa in haar monitor Zorgverzekeringen.
Menselijke handelen is de belangrijkste oorzaak van bedrijfsbranden in Nederland. En daarmee is het één van de grootse bedreigingen van de bedrijfscontinuïteit in het midden- en kleinbedrijf.
Pagina 1 van 8