maandag 22 januari 2018 08:32

Afschaffing landbouwregeling en verzekeringen

Per 1 januari 2018 is de landbouwregeling vervallen en dat heeft gevolgen voor het verzekerd bedrag op diverse verzekeringen. Controleer uw polissen of rekening wordt gehouden met de Btw!

Landbouwregeling

De landbouwregeling gaf agrariërs de mogelijkheid om geen btw in rekening te brengen en daardoor geen Btw-administratie bij te houden. Agrariërs die geen Btw afdroegen doordat zij gebruikmaakten van de regeling, konden ook geen Btw verrekenen. Per 1 januari 2018 is de landbouwregeling afgeschaft. Dit betekent dat alle agrariërs vanaf nu Btw-plichtig zijn. Zij moeten voortaan Btw afdragen en kunnen Btw verrekenen.

Gevolgen voor agrariërs

Voor agrariërs, die gebruikmaakten van de landbouwregeling, is het mogelijk dat het verzekerde bedrag van uw verzekeringen inclusief Btw is. Voor deze agrariërs gold dat schades inclusief Btw werden uitgekeerd. Sinds de afschaffing van de landbouwregeling zijn alle agrariërs Btw-plichtig. Daarom keren verzekeraars schades vanaf nu altijd exclusief Btw uit.

Omdat agrariërs voortaan Btw-plichtig zijn, is het mogelijk dat het verzekerd bedrag te hoog is doordat het nog inclusief Btw is. Daarom adviseren wij u om na te gaan of de afschaffing van de landbouwregeling gevolgen heeft voor het verzekerd bedrag.

Meer informatie

Voor meer informatie over de afschaffing van de landbouwregeling verwijzen wij u naar de website van de Belastingdienst.

Vragen of het verzekerd bedrag aanpassen

Heeft u vragen of wilt u het verzekerd bedrag aanpassen? Neem dan contact op met Honig en Honig en bel 072-5642669 of stuur uw vraag naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Wij zijn u graag van dienst met objectief enm onafhankelijk advies, deskundige bemiddeling en professioneel polisbeheer.