dinsdag 05 januari 2021 15:01

Avéro Achmea is gestopt met ZW-ERD verzekering en de 12-jaarspropositie

Avéro Achmea is per 1 januari 2021 gestopt met Grip op Verzuim, de WGA-verzekering en de ZW-ERD verzekering (een 12-jaarspropositie). Werkgevers met een WGA-ERD verzekering en/of een ZW-ERD verzekering bij Avéro Achmea moeten voor 1 april of 1 oktober een aantal keuzes maken.

Offerte aanvragen

 • Uw huidige verzuimverzekering en/of WGA Uitstapverzekering bij Avéro Achmea voortzetten
  U stopt als eigen risicodrager voor de ZW, maar u zet de verzuimverzekering en de WGA Uitstapverzekering voort bij Avéro Achmea. Of u de WGA ERD verzekering per 1 januari 2021 kunt voortzetten bij Avéro Achmea is mogelijk als uw loonsom hoger is dan € 337.000,00.
  Intrekking arboverklaring ZW-ERD vóór 1 april of 1 oktober dient werkgever zelf te regelen!
  Avéro Achmea kan het eigenrisicodragerschap voor de Ziektewet niet beëindigen. De werkgever moet de ZW-ERD zelf 13 weken voor het beëindigen officieel melden bij de Belastingdienst.
 • U blijft eigen risicodrager voor de WGA en ZW
  U kunt WGA-ERD verzekering en ZW-ERD verzekering oversluiten naar een andere verzekeraar en combineren in een pakket met een Verzuimverzekering. Wij helpen u graag met het opvragen van vrijblijvende offertes, een vergelijking op basis van premie en voorwaarden en wij adviseren u over voortzetting en het oversluiten van de verzekeringen.
 • U stopt als eigen risicodrager voor de WGA en ZW
  Wilt u stoppen met het eigenrisicodragerschap voor de WGA? U kunt zich 2 keer per jaar bij de Belastingdienst afmelden: per 1 januari en per 1 juli. Houd er rekening mee dat 13 weken voor die datum de afmelding bij de Belastingdienst binnen moet zijn; dus uiterlijk 31 maart, of uiterlijk 1 oktober. Voor werkgevers met een loonsom tot €337.000,00 stopt Avéro Achmea de garantieverklaring per 1 januari 2021. Als er geen nieuwe garantieverklaring door een andere verzekeraar wordt ingediend bij de Belastingdienst dan keert u als werkgever automatisch voor minimaal 3 jaar terug naar UWV.

Let op! Een intrekking arboverklaring ZW-ERD moet de werkgever zelf vóór 1 april of 1 oktober regelen.
Avéro Achmea kan het eigenrisicodragerschap voor de Ziektewet niet beëindigen. De werkgever moet de ZW-ERD zelf 13 weken voor het beëindigen officieel melden bij de Belastingdienst.

Waarom stopt Avéro Achmea met verzekeren van Ziektewet eigenrisicodragerschap?

Omdat steeds minder werkgevers kiezen voor het eigenrisicodragerschap voor de Ziektewet stopt Avéro Achmea met de Ziektewet ERD verzekering.

Waarom stopt hiermee de gehele Grip op Verzuim inclusief WGA (12-jaars propositie)?

Met het wegvallen van de Ziektewet ERD verzekering kan Avéro Achmea deze geïntegreerde propositie per 1 januari 2021 niet langer meer aanbieden.

Wat gebeurt er met de Verzuimverzekering inclusief arbodienstverlening?

Klanten kunnen de Verzuimverzekering (inclusief arbodienst) gewoon voortzetten bij Avéro Achmea per 1 januari 2021. Hiervoor ontvangen zij eind 2020 een verlengingsvoorstel.

Wat gebeurt er met de WGA-ERD of WGA eigenrisicodragers verzekering?

Als uw loonsom hoger is dan € 337.000,00 kunt u de WGA ERD verzekering per 1 januari 2021 voortzetten bij Avéro Achmea. Klanten waarop dit van toepassing is, ontvangen aan het einde van het jaar een verlengingsvoorstel voor deze verzekering en een nieuw polisnummer.

In dit verlengingsvoorstel zit ook een aanbod om de WGA-ERD verzekering of WGA eigenrisicodragers verzekering uit te breiden met de module Ziektewetmanagement. Met deze dienstverlening module ondersteunt Avéro Achmea u bij de uitvoer van de Ziektewet, maar draagt u de eventuele uitkeringslasten zelf.

Als u voor de WGA terug wil gaan naar UWV, wat moet ik dan doen?

Voor alle klanten met een loonsom tot €337.000,00 stopt Avéro Achmea de garantieverklaring per 1 januari 2021. Als er geen nieuwe garantieverklaring door een andere verzekeraar wordt ingediend bij de Belastingdienst dan keert u als werkgever automatisch voor minimaal 3 jaar terug naar UWV.

Welke oplossing kiest u voor uw Verzuimverzekering, WGA-ERD verzekering of ZW-ERD verzekering?

Uw keuze is afhankelijk van uw wensen, bedrijfs-/personeelssituatie, de premies en voorwaarden. Wij hebben alle mogelijkheden om een integraal pakket aan te bieden. Misschien moet er iets geregeld worden bij de Belastingdienst of het UWV. Honig en Honig kan u daarbij als Registeradviseur Verzuim en Inkomensvoorzieningen (RVI) ondersteunen met advies, bemiddeling en beheer van uw personeelsverzekeringen.

Personeelsverzekeringen

Vaak worden de personeelsverzekeringen gecombineerd in een (verzekerings-)pakket zoals:

 • Arbo en re-integratie
 • Collectieve ongevallenverzekering
 • Collectieve zorgverzekering
 • Verzuimverzekering
 • WGA-ERD verzekering
 • WGA-Hiaatverzekering
 • WIA-Bodemverzekering
 • WIA-Excedentverzekering
 • ZW-ERD verzekering

Meer weten over een integrale oplossing voor uw Verzuimverzekering, WGA-ERD verzekering of ZW-ERD verzekering?

Heeft u vragen, wilt u meer informatie of wenst u een vrijblijvende offerte van uw Verzuimverzekering, WGA-ERD verzekering of ZW-ERD verzekering? Neem dan contact op met Honig en Honig en bel 072-5642669 of mail uw vraag naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Wij zijn u graag van dienst met onafhankelijk advies, deskundige bemiddeling en professioneel polisbeheer

Laatst aangepast op dinsdag 05 januari 2021 15:14