T: 072-5642669

Collectieve overlijdensrisicoverzekering

Collectieve Overlijdensrisicoverzekering Pixabay

De collectieve overlijdensrisicoverzekering is geen pensioen, maar een werknemersverzekering. Als werkgever biedt u uw werknemers de zekerheid dat zij hun nabestaanden beter verzorgd achterlaten.

Offerte aanvragen

Algemeen

Wanneer een collectieve overlijdensrisicoverzekering?

 • Heeft u geen pensioenregeling dan is de collectieve overlijdensrisicoverzekering een mooie en voordelige start om uw werknemers iets extra’s te bieden. De collectieve overlijdensrisicoverzekering kent een lage premie.
 • Heeft u een pensioenregeling maar geen of een (te) laag nabestaandenpensioen? Ook dan biedt deze verzekering uitkomst.
 • Speciaal voor relaties met een pensioenregeling bij Zwitserleven is er ook een speciale collectieve overlijdensrisicoverzekering voor werknemers met een pensioengevend salaris boven € 100.000. 

Een zekere toekomst voor de nabestaanden van uw werknemers.

Natuurlijk zorgt u goed voor uw werknemers. Maar als er onverwachts iets gebeurt met uw werknemer?Dan zijn de mensen die uw werknemer achterlaat misschien nog wel belangrijker. U wilt dat zij goed verzorgd verder kunnen. Dit kunt u heel eenvoudig regelen en kost minder dan u denkt. 

Extra geld, eenvoudig geregeld.

Via Honig en Honig kunt u heel eenvoudig het gezin van uw werknemers beter verzorgd achterlaten. Als een werknemer is overleden betaalt de verzekeraar een eenmalig bedrag aan de werkgever. De werkgever keert het bedrag uit aan de nabestaande. De nabestaande kiest zelf waar hij of zij het geld voor gebruikt. U bepaalt hoeveel de nabestaande krijgt. U kunt kiezen voor een aantal keer het maandsalaris van de werknemer of een vast bedrag. Het maximale bedrag per werknemer is € 500.000. Dit kunt u al doen vanaf 5 werknemers. Uw werknemers moeten wél arbeidsgeschikt zijn. Heel eenvoudig: één geldbedrag voor de nabestaanden van uw werknemers.

Voordelige oplossing

De collectieve overlijdensrisicoverzekering biedt uitkomst. Deze overlijdensrisicoverzekering voorziet de nabestaanden van uw werknemers van een uitkering die zij kunnen gebruiken voor bijvoorbeeld het betalen van de hypotheek of andere vaste lasten. U of de werknemer bepaalt de hoogte van de uitkering, bijvoorbeeld 2 maal het jaarsalaris. Daarnaast kiest u of het een verplichte of een vrijwillige regeling is. U kunt de premie volledig voor uw rekening nemen, maar u kunt deze ook (gedeeltelijk) door uw werknemers laten betalen.

Scherpe premies

De werkgever sluit eenvoudig een overeenkomst met de verzekeraar. Omdat het een groepsregeling is, zijn de (eenjarige risico) premies zeer scherp.

Belastingvrije uitkering mogelijk

Het bedrag dat de verzekering uitkeert is altijd belastingvrij tot 3 maal het maandsalaris van de werknemer. Als de werknemer de gehele premie zelf uit zijn netto loon betaalt, is de volledige uitkering zelfs belastingvrij. Dit geeft de nabestaanden van uw werknemers nog eens extra financiële armslag. Betaalt de werkgever (een deel van) de premies, dan gelden andere fiscale regels. 

Voor kleine en grote groepen

U kunt de verzekering afsluiten als minimaal 5 werknemers deelnemen. Hoe groter de groep, hoe lager de toch al scherpe premie. Bij meer dan 200 werknemers kunt u bovendien een speciaal herverzekeringscontract afsluiten, zodat u nog meer maatwerkmogelijkheden heeft en nagenoeg geen administratieve last.

Einde collectieve overlijdensrisicoverzekering

De verzekering eindigt als de werknemer uit dienst gaat of uiterlijk op 67 jarige leeftijd.

Minder of geen premie betalen als uw werknemer arbeidsongeschikt wordt

In de collectieve overlijdensrisicoverzekering zit een verzekering voor als uw werknemer arbeidsongeschikt wordt. Deze verzekering zorgt ervoor dat u dan minder of geen verzekeringspremie hoeft te betalen. Wij betalen deze premie dan voor u. De verzekering geldt zolang uw werknemer bij u werkt, maar uiterlijk tot hij 67 jaar is. Hieronder staat wat wij betalen.

 • U moet de eerste 2 jaar nadat uw werknemer arbeidsongeschikt is geworden nog wel alle premie betalen.
 • Welk deel van de premie wij daarna betalen, hangt af van het percentage arbeidsongeschiktheid. Hoe hoger het percentage, hoe groter het deel dat wij betalen. 

Voor deze verzekering is een opslag in de jaarpremie opgenomen van 4,2%.

Wanneer biedt de verzekering uitkomst?

 • Aanvulling van verlaagd nabestaandenpensioen per 01-01-2015
 • De nabestaanden ontvangen geen of minder ANW-uitkering.
 • De hoogte van het nabestaandenpensioen is niet optimaal.
 • De werknemer heeft zelf geen maatregelen getroffen. 

Waarvoor kunnen nabestaanden de uitkering gebruiken?

 • Opvang van de eerste kosten na het overlijden, bijvoorbeeld van de uitvaart.
 • Aflossing van de hypotheek.
 • Aanvullend inkomen voor de nabestaanden.
 • De studie van de kinderen.

Heeft u al een pensioenregeling voor uw werknemers?

Als een werknemer overlijdt, ontvangen de nabestaanden vaak geld via de pensioenregeling. Hoeveel? Dat hangt af van het inkomen van de werknemer en hoe lang de werknemer bij u zou werken. De nabestaanden ontvangen maandelijks geld. Over dit bedrag wordt loonheffing betaald. 

Heeft u nog geen pensioenregeling? Of wilt u eenvoudig iets extra’s regelen voor het gezin van uw werknemers? Lees dan verder over de unieke collectieve overlijdensrisicoverzekering van Honig en Honig. 

Wat levert dit op?

Als de werknemer overlijdt tijdens het dienstverband kan de nabestaande van uw werknemer beter verzorgd verder met het eenmalige geldbedrag van €100.000.

Nieuw:

De collectieve overlijdensrisicoverzekering voor uw werknemers met meer dan 100.000 salaris.

Per 1 januari 2015 mag uw werknemer over het pensioengevend salaris boven € 100.000 geen pensioen meer opbouwen. Dit kan grote gevolgen hebben voor het partnerpensioen. Speciaal voor bedrijven met een pensioenregeling bij Zwitserleven kunnen wij voor deze werknemers een eenmalige uitkering bij overlijden verzekeren. Dit kunt u al vanaf 1 werknemer. Wij vragen dan geen informatie over de gezondheid of arbeidsgeschiktheid van uw werknemers. Kijk op www.honigenhonig.nl voor alle informatie De collectieve overlijdensrisicoverzekering.

Meer weten over de collectieve overlijdensrisicoverzekering?

Wilt u meer weten over de mogelijkheden of wilt u een collectieve overlijdensrisicoverzekering afsluiten? Wij helpen u graag verder. Neem voor meer informatie contact met ons op 072-5642669 of info@honigenhonig.nl.

Nieuws

Checklist nieuwe privacywet (AVG) en personeel

Checklist nieuwe privacywet (AVG) en personeel

Wat betekent de nieuwe privacywet (AVG) voor u als ondernemer? En voor uw personeel? Een overzicht met 9 belangrijke taken voor werkgevers.

Lees meer ...

Personeelsdossier en privacy, hoe zit dat?

Personeelsdossier en privacy, hoe zit dat?

Als werkgever bent u verplicht om van alle werknemers een personeelsdossier bij te houden. Uw personeel moet erop kunnen vertrouwen dat u zorgvuldig met die gegevens omgaat en dat niet zomaar iedereen erbij kan. Hoe zit het met de privacywetgeving?

Lees meer ...

Pensioen bij scheiding vanaf 2020 automatisch verdeeld

Pensioen bij scheiding vanaf 2020 automatisch verdeeld

Vanaf 2020 moet het pensioen na een echtscheiding automatisch verdeeld worden over beide ex-partners. Dit stelt Minister Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid voor in een brief aan de Tweede Kamer. Koolmees wil hiervoor de Wet verevening...

Lees meer ...

Kabinetsplan kortere loondoorbetaling bij ziekte werkt averechts

Kabinetsplan kortere loondoorbetaling bij ziekte werkt averechts

In oktober 2017 verscheen het regeerakkoord ‘Vertrouwen in de toekomst’. Over de plannen op het gebied van sociale zekerheid ontstond toen veel ophef. Nu het stof wat is neergedaald, is het tijd voor een beschouwing. De lange termijn visie voor de lo...

Lees meer ...

Klaar voor de belastingaangifte 2018?

Klaar voor de belastingaangifte 2018?

Op 1 maart is het weer zover, vanaf dan mag iedereen achter de computer kruipen om de belastingaangifte over het jaar 2017 in te dienen. Bent u er al klaar voor? Wij helpen u graag op weg.

Lees meer ...

Opschorting handhaving Wet DBA verlengd tot 1 januari 2020

Opschorting handhaving Wet DBA verlengd tot 1 januari 2020

De opschorting van de handhaving van de Wet deregulering beoordeling arbeidsrelaties (DBA) is verlengd tot 1 januari 2020. Dat betekent dat opdrachtgevers en opdrachtnemers tot die tijd geen boetes of naheffingen krijgen als achteraf geconstateerd wo...

Lees meer ...