De financiële gevolgen na een overlijden

De financiële gevolgen na een overlijden Pixabay

Wat zijn nou werkelijk de financiële gevolgen na een overlijden? En welke oplossingen zijn er om het verlies van inkomen bij overlijden op te vangen? Wij geven u graag advies over de financiële gevolgen na een overlijden.

Wat zijn de gevolgen na een overlijden?

Als u komt te overlijden is dat voor uw nabestaanden een emotionele gebeurtenis met grote gevolgen. U wilt natuurlijk niet dat uw nabestaanden worden opgezadeld met financiële consequenties als gevolg van uw overlijden.

Uw inkomen valt geheel of gedeeltelijk weg

Wellicht zijn er zaken als pensioen en uitvaartverzekering geregeld. Maar hoe staat uw partner er nou echt voor als uw (financiële) inbreng wegvalt?

Breng de gevolgen in kaart

Het biedt u veel rust om te weten dat u uw nabestaanden verzorgd achterlaat. De financieel adviseurs van Honig en Honig kunnen de financiële gevolgen bij overlijden voor u en uw partner of gezin in kaart brengen.

Uiteraard betrekken wij hierbij de fiscale aspecten en alle voorzieningen die u heeft afgesloten. Als blijkt dat dit niet aan uw wensen voldoet, adviseren wij u welke stappen u kunt nemen om met een gerust hart verder te leven.

Wanneer is het verstandig om de financiële gevolgen bij overlijden in kaart te brengen?

  • Als u een eigen woning heeft
  • Wanneer u een ondernemer bent
  • Wanneer u kinderen heeft
  • Wanneer uw partner niet of parttime werkt
  • Wanneer u veel vermogen bezit 

De financieel adviseurs van Honig en Honig kunnen de financiële gevolgen bij overlijden in kaart brengen. Ook in andere situaties kunnen wij helderheid verschaffen, denkt u maar eens aan arbeidsongeschiktheid, echtscheiding of wanneer u een nieuwe hypotheek nodig heeft. 

Wij informeren u graag over de financiële gevolgen bij overlijden. Neem contact met ons op voor een adviesgesprek Neem contact met ons op voor een adviesgesprek