woensdag 24 januari 2018 19:32

Dekking zonnepanelen opstalverzekering

Steeds vaker hebben onze klanten zonnepanelen op of aan het huis gemonteerd. Verzekeraars gaan verschillend om met de afwikkeling van schade aan uw zonnepanelen, Zonnepanelen zijn kostbaar, dus wilt u ze goed verzekeren. Dat kan dat via uw opstalverzekering! Maar welke opstalverzekering past bij u?

Zonnepanelen vallen onder opstalverzekering

Zonnepanelen worden 'aard-en-nagelvast' gemonteerd aan uw huis. Dat betekent dat ze onder de opstalverzekering vallen. Dat geldt ook voor alle andere spullen die vastzitten in of aan het huis en u niet zomaar kunt weghalen.

Vergoeding zonnepanelen bij huurwoning

Heeft u een huurwoning en kiest u voor zonnepanelen? Dan sluit u zelf geen opstalverzekering af, want dat heeft de verhuurder voor u geregeld. U kunt de zonnepanelen wel meeverzekeren bij uw inboedelverzekering. Alle verbeteringen die u aanbrengt aan de huurwoning, bijvoorbeeld een nieuwe keuken of badkamer, kunt u via de inboedelverzekering verzekeren onder het onderdeel ‘huurdersbelang’.

Heeft u een zonnepanelenverzekering werkelijk nodig?

Er bestaan ook aparte verzekeringen voor zonnepanelen. Vaak heeft u met een opstalverzekering voldoende dekking voor uw zonnepanelen. Maar er zijn ook situaties die met een zonnepanelenverzekering wel verzekerd zijn en met een opstalverzekering niet. Laat u adviseren over de voorwaarden van uw opstalverzekering en bepaal of u hier voldoende aan heeft.

Zonnepanelen geïnstalleerd? Geef het aan ons door!

Laat altijd aan ons weten als u zonnepanelen heeft geïnstalleerd. Afhankelijk van het type verzekering dat u bij ons heeft afgesloten, moet het bedrag waar u voor verzekerd bent soms worden aangepast. De zonnepanelen zorgen er namelijk voor dat de (herbouw)waarde van uw huis stijgt.

Meer weten over de verzekering van uw zonnepanelen?

Heeft u vragen, wenst u meer informatie of wilt u een vrijblijvende offerte voor de verzekering van uw zonnepanelen? Neem dan contact op met Honig en Honig, bel 072-5642669 of mail uw vraag naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Wij zijn u graag van dienst met objectief en onafhankelijk advies, deskundige bemiddeling, professioneel contract- en polisbeheer.

Wilt u weten welke risico's uw nog meer loopt? Dan kunnen wij u helpen met een Risicoscan.

Laatst aangepast op vrijdag 06 november 2020 16:24