T: 072-5642669 | E: info@honigenhonig.nl

U bevindt zich hier:Zakelijk»Ondernemersverzekeringen»Pensioen»DGA pensioen»DGA pensioen

DGA pensioen

DGA pensioen Pixabay

Het DGA Pensioen biedt de directeur grootaandeelhouder een flexibele oplossing voor pensioen, overlijden en arbeidsongeschiktheid. Gebruik het DGA pensioen om alleen de risico's van overlijden af te dekken of om pensioenkapitaal voor later op te bouwen. Wilt u de eigen beheerreserve afstorten of een deel van het ouderdomspensioen afstorten in verband met een echtscheiding? Ook dit is mogelijk met het DGA Pensioen. Honig en Honig kan u van dienst zijn met objectief en onafhankelijk advies, deskundige bemiddeling en professioneel polisbeheer.

Advies nodig

Actueel

Einde DGA pensioen in eigen beheer per 1 april 2017

De Eerste Kamer heeft de Wet uitfasering pensioen in eigen beheer (PEB) en overige fiscale pensioenmaatregelen aangenomen. Dit betekent het einde van de opbouw van het DGA pensioen in eigen beheer. Na publicatie van de wet (medio maart/ april 2017) heeft u drie maanden de tijd om uw maatregelen te nemen. Wat kunt u het beste met uw DGA pensioen doen?

Wat kunt u met uw DGA pensioen in eigen beheer doen?

Alle DGA pensioendossiers zullen beoordeeld moeten worden om te bepalen welke keuze het beste is voor de DGA. De nieuwe wetgeving heeft een grote impact op uw persoonlijke en/of bedrijfssituatie. U heeft de volgende mogelijkheden voor het DGA pensioen in eigen beheer:

  • Pensioen afkopen
  • Omzetten naar oudedagsreserve
  • Pensioen premievrij voortzetten
  • Afstorten in een pensioenverzekering

Welke oplossing is voor u als DGA en uw partner het beste?

Op basis van uw de jaarcijfers van uw BV en uw aangifte inkomstenbelasting kunnen wij een 1e analyse maken van de mogelijkheden rondom uw DGA pensioen in eigen beheer.

Advies DGA Pensioen in eigen beheer

In ons advies geven wij u inzage in de cijfermatige, fiscale en juridische consequenties voor het pensioen in eigen beheer als gevolg van de Wet uitfasering pensioen in eigen beheer en overige fiscale maatregelen. Wij geven u ook inzicht in de voor- en nadelen voor de (ex-)partner per mogelijke optie.

Met ons adviesrapport (zie voorbeeld hieronder bij downloads) voor uw DGA pensioen krijgt u inzage in de financiële gevolgen van de 4 mogelijkheden. Zo weet u zeker welke optie het beste bij u, uw partner en uw bedrijf past. Vraag direct uw advies aan!

Meer weten over het DGA pensioen?

Heeft u vragen of wenst u meer informatie over het DGA pensioen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op en bel 072-5642669 of mail uw vraag naar info@honigenhonig.nl. Wij zijn u graag van dienst met onafhankelijk advies, deskundige bemiddeling en persoonlijk polisbeheer.