T: 072-5642669

U bevindt zich hier:DGA pensioen

DGA pensioen

DGA pensioen Pixabay

Het DGA Pensioen biedt de directeur grootaandeelhouder een flexibele oplossing voor pensioen, overlijden en arbeidsongeschiktheid. Gebruik het DGA pensioen om alleen de risico's van overlijden af te dekken of om pensioenkapitaal voor later op te bouwen. Wilt u de eigen beheerreserve afstorten of een deel van het ouderdomspensioen afstorten in verband met een echtscheiding? Ook dit is mogelijk met het DGA Pensioen. Honig en Honig kan u van dienst zijn met objectief en onafhankelijk advies, deskundige bemiddeling en professioneel polisbeheer.

Advies nodig

Actueel

Einde DGA pensioen in eigen beheer per 1 april 2017

De Eerste Kamer heeft de Wet uitfasering pensioen in eigen beheer (PEB) en overige fiscale pensioenmaatregelen aangenomen. Dit betekent het einde van de opbouw van het DGA pensioen in eigen beheer. Na publicatie van de wet (medio maart/ april 2017) heeft u drie maanden de tijd om uw maatregelen te nemen. Wat kunt u het beste met uw DGA pensioen doen?

Wat kunt u met uw DGA pensioen in eigen beheer doen?

Alle DGA pensioendossiers zullen beoordeeld moeten worden om te bepalen welke keuze het beste is voor de DGA. De nieuwe wetgeving heeft een grote impact op uw persoonlijke en/of bedrijfssituatie. U heeft de volgende mogelijkheden voor het DGA pensioen in eigen beheer:

  • Pensioen afkopen
  • Omzetten naar oudedagsreserve
  • Pensioen premievrij voortzetten
  • Afstorten in een pensioenverzekering

Welke oplossing is voor u als DGA en uw partner het beste?

Op basis van uw de jaarcijfers van uw BV en uw aangifte inkomstenbelasting kunnen wij een 1e analyse maken van de mogelijkheden rondom uw DGA pensioen in eigen beheer.

Advies DGA Pensioen in eigen beheer

In ons advies geven wij u inzage in de cijfermatige, fiscale en juridische consequenties voor het pensioen in eigen beheer als gevolg van de Wet uitfasering pensioen in eigen beheer en overige fiscale maatregelen. Wij geven u ook inzicht in de voor- en nadelen voor de (ex-)partner per mogelijke optie.

Met ons adviesrapport (zie voorbeeld hieronder bij downloads) voor uw DGA pensioen krijgt u inzage in de financiële gevolgen van de 4 mogelijkheden. Zo weet u zeker welke optie het beste bij u, uw partner en uw bedrijf past. Vraag direct uw advies aan!

Meer weten over het DGA pensioen?

Heeft u vragen of wenst u meer informatie over het DGA pensioen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op en bel 072-5642669 of mail uw vraag naar info@honigenhonig.nl. Wij zijn u graag van dienst met onafhankelijk advies, deskundige bemiddeling en persoonlijk polisbeheer.

 

Pin it

Nieuws

Kosten bedrijfsarts blijven voor rekening werkgever

Kosten bedrijfsarts blijven voor rekening werkgever

Het kabinet is niet van plan de bekostiging van de bedrijfsartsen weg te halen bij werkgevers en voortaan via de Zorgverzekeringswet te laten lopen. Dat stelt staatssecretaris Van Ark duidelijk in antwoord op Kamervragen.

Lees meer ...

Eerste Kamer neemt wetsvoorstel vergoeding affectieschade aan

Eerste Kamer neemt wetsvoorstel vergoeding affectieschade aan

Nabestaanden van overleden slachtoffers en naasten van mensen met ernstig en blijvend letsel als gevolg van een ongeluk, geweldsmisdrijf of medische fout krijgen recht op een schadevergoeding. De Eerste Kamer stemde vanmiddag in met het wetsvoorstel...

Lees meer ...

Verzekeraars en brandweer slaan alarm: helft bedrijven failliet na brand

Verzekeraars en brandweer slaan alarm: helft bedrijven failliet na brand

Veel ondernemers onderschatten de impact van een (grote) brand op de continuïteit van hun bedrijf. Ongeveer de helft van de ondernemingen is na zo’n brand binnen twee jaar failliet. Een gezamenlijke visie van het Verbond van Verzekeraars en de brandw...

Lees meer ...

Informatie voor relaties van Honig en Honig over de Verwerkingsovereenkomst (AVG)

Informatie voor relaties van Honig en Honig over de Verwerkingsovereenkomst (AVG)

U heeft er vast al iets over gelezen. Op 25 mei a.s. treedt in Nederland de Algemene Verordening Gegevensbescherming, AVG, in werking. Deze (Europese) verordening heeft tot doel burgers extra bescherming te bieden op het gebied van privacy. Uiteraard...

Lees meer ...

Einde overgangsregeling Arbowet

Einde overgangsregeling Arbowet

De vernieuwde Arbowet is op 1 juli 2017 ingegaan. De overgangsregeling van 1 jaar eindigt op 1 juli 2018. Vanaf dat moment moeten alle werkgevers aan alle verplichtingen vanuit de Arbowet voldoen.

Lees meer ...

Verzilverhypotheek biedt uitkomst voor “arme” ouderen

Verzilverhypotheek biedt uitkomst voor “arme” ouderen

Ouderen met weinig inkomen, maar wel met een woning met een behoorlijke overwaarde én geen mogelijkheid om die overwaarde te verzilveren. Oftewel ‘steenrijk, maar geldarm’. Daar lijkt nu verandering in gekomen. Met de Verzilverlening van de Stichting...

Lees meer ...