T: 072-5642669

U bevindt zich hier:Klantenservice»Nieuws»Einde DGA pensioen in eigen beheer
zondag, 09 oktober 2016 17:35

Einde DGA pensioen in eigen beheer

De Eerste Kamer is op 7 maart 2017 akkoord gegaan met de Wet uitfasering pensioen in eigen beheer (PEB), een novelle en overige fiscale pensioenmaatregelen. De wet treedt naar verwachting in werking per 1 april 2017 en de opbouw van DGA pensioen in eigen beheer stopt per 1 juli 2017! De gevolgen zijn zeer radicaal voor het DGA pensioen. Met ons adviesrapport geven wij u en uw accountant inzicht in de financiële en juridische verschillen tussen premievrije voortzetting PEB, omzetting naar oudedagsverplichting, afkoop en extern verzekeren.

Actueel

Einde DGA pensioen in eigen beheer per 1 april 2017

De Eerste Kamer heeft de Wet uitfasering pensioen in eigen beheer (PEB) en overige fiscale pensioenmaatregelen aangenomen. Dit betekent het einde van de opbouw van het DGA pensioen in eigen beheer. Na publicatie van de wet (medio maart/ april 2017) heeft u drie maanden de tijd om uw maatregelen te nemen. Wat kunt u het beste met uw DGA pensioen doen?

Wat kunt u met uw DGA pensioen in eigen beheer doen?

Alle DGA pensioendossiers zullen beoordeeld moeten worden om te bepalen welke keuze het beste is voor de DGA. De nieuwe wetgeving heeft een grote impact op uw persoonlijke en/of bedrijfssituatie. U heeft de volgende mogelijkheden voor het DGA pensioen in eigen beheer:

  • Pensioen afkopen
  • Omzetten naar oudedagsreserve
  • Pensioen premievrij voortzetten
  • Afstorten in een pensioenverzekering

Welke oplossing is voor u als DGA en uw partner het beste?

Op basis van uw de jaarcijfers van uw BV en uw aangifte inkomstenbelasting kunnen wij een 1e analyse maken van de mogelijkheden rondom uw DGA pensioen in eigen beheer.

Advies DGA Pensioen in eigen beheer

In ons advies geven wij u inzage in de cijfermatige, fiscale en juridische consequenties voor het pensioen in eigen beheer als gevolg van de Wet uitfasering pensioen in eigen beheer en overige fiscale maatregelen. Wij geven u ook inzicht in de voor- en nadelen voor de (ex-)partner per mogelijke optie.

Met ons adviesrapport (zie voorbeeld hieronder bij downloads) voor uw DGA pensioen krijgt u inzage in de financiële gevolgen van de 4 mogelijkheden. Zo weet u zeker welke optie het beste bij u, uw partner en uw bedrijf past. Vraag direct uw advies aan!

Meer weten over het DGA pensioen?

Heeft u vragen of wenst u meer informatie over het DGA pensioen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op en bel 072-5642669 of mail uw vraag naar info@honigenhonig.nl. Wij zijn u graag van dienst met onafhankelijk advies, deskundige bemiddeling en persoonlijk polisbeheer.

Laatst aangepast op dinsdag, 14 november 2017 16:05

Nieuws

Checklist nieuwe privacywet (AVG) en personeel

Checklist nieuwe privacywet (AVG) en personeel

Wat betekent de nieuwe privacywet (AVG) voor u als ondernemer? En voor uw personeel? Een overzicht met 9 belangrijke taken voor werkgevers.

Lees meer ...

Personeelsdossier en privacy, hoe zit dat?

Personeelsdossier en privacy, hoe zit dat?

Als werkgever bent u verplicht om van alle werknemers een personeelsdossier bij te houden. Uw personeel moet erop kunnen vertrouwen dat u zorgvuldig met die gegevens omgaat en dat niet zomaar iedereen erbij kan. Hoe zit het met de privacywetgeving?

Lees meer ...

Pensioen bij scheiding vanaf 2020 automatisch verdeeld

Pensioen bij scheiding vanaf 2020 automatisch verdeeld

Vanaf 2020 moet het pensioen na een echtscheiding automatisch verdeeld worden over beide ex-partners. Dit stelt Minister Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid voor in een brief aan de Tweede Kamer. Koolmees wil hiervoor de Wet verevening...

Lees meer ...

Kabinetsplan kortere loondoorbetaling bij ziekte werkt averechts

Kabinetsplan kortere loondoorbetaling bij ziekte werkt averechts

In oktober 2017 verscheen het regeerakkoord ‘Vertrouwen in de toekomst’. Over de plannen op het gebied van sociale zekerheid ontstond toen veel ophef. Nu het stof wat is neergedaald, is het tijd voor een beschouwing. De lange termijn visie voor de lo...

Lees meer ...

Klaar voor de belastingaangifte 2018?

Klaar voor de belastingaangifte 2018?

Op 1 maart is het weer zover, vanaf dan mag iedereen achter de computer kruipen om de belastingaangifte over het jaar 2017 in te dienen. Bent u er al klaar voor? Wij helpen u graag op weg.

Lees meer ...

Opschorting handhaving Wet DBA verlengd tot 1 januari 2020

Opschorting handhaving Wet DBA verlengd tot 1 januari 2020

De opschorting van de handhaving van de Wet deregulering beoordeling arbeidsrelaties (DBA) is verlengd tot 1 januari 2020. Dat betekent dat opdrachtgevers en opdrachtnemers tot die tijd geen boetes of naheffingen krijgen als achteraf geconstateerd wo...

Lees meer ...