Honig en Honig gesloten op Goede vrijdag en 2e paasdag!

Op Goede Vrijdag 29 maart 2024 en op Tweede Paasdag 1 april 2024 is het kantoor van Honig en Honig gesloten.
Voor noodgevallen zijn wij indirect bereikbaar via 072-5642669 of via info@honigenhonig.nl. 
Wij wensen u mooie paasdagen!

donderdag 12 mei 2022 11:48

UWV stopt publicatie WGA-instroomcijfers vanaf 2022

Vanaf 1 januari 2022 ontvangen werkgevers hun WGA-instroomcijfer niet meer. De publicatie van de cijfers over arbeidsongeschikte werknemers door UWV stopt vanwege strengere regels voor persoonsgegevens.

Werkgevers krijgen geen brief meer van het UWV

UWV stuurde elk jaar een brief met het WGA-instroomcijfer naar grote werkgevers. Hiermee konden ze controleren hoeveel werknemers het jaar ervoor recht hadden gekregen op een WGA-uitkering en dit eventueel corrigeren. Op de website konden werkgevers de WGA-instroom van hun bedrijf daarna vergelijken met de cijfers per sector en met het landelijk gemiddelde. Vanaf dit jaar kan dat niet meer.

Strengere regels voor persoonsgegevens

Door strengere regels voor het omgaan met persoonsgegevens als burgerservicenummer, geslacht en geboortedatum stopt UWV met het sturen van de brief met het WGA-instroomcijfer. Hierin stonden namelijk persoonsgegevens van werknemers.

Voortaan eigen administratie controleren

Met het ingaan van de Verzamelwet 2022 stopt de publicatie van de cijfers. Werkgevers kunnen hun instroompercentage met hun eigen administratie zelf berekenen om inzicht te krijgen in de WGA-instroom. 

Bereken uw gedifferentieerde premie voor WGA en ZW-flex

Bereken met de Premiewijzer van het UWV zelf wat in 2022 uw premie is voor de WGA en ZW-flex. De Premiewijzer is aangepast aan de cijfers voor 2022.

Aanvullende informatie

Laatst aangepast op donderdag 12 mei 2022 11:59