dinsdag 28 november 2017 15:08

Kent u de voordelen van de branche-afspraken van Nationale Nederlanden en Arboned?

Nationale-Nederlanden publiceerde onlangs het branche-aanbod voor werkgevers, die lid zijn van brancheorganisaties waarmee Nationale-Nederlanden samenwerkt. Samen met Arboned biedt de verzekeraar een verzuimloket speciaal ingericht voor leden van Novak en Balieplus of die werkzaam zijn in de Bouw en Infra, Installatietechniek of Technologische industrie.

Offerte aanvragen

ArboNed gaat met Nationale-Nederlanden samenwerken in vier Verzuimloketten:

 • Technologische Industrie
 • Installatietechniek
 • Balieplus (advocaten en notarissen)
 • NOVAK (accountants en accountantskantoren)

Werkgevers kunnen bij een verzuimloket terecht voor arbo- en re-integratiedienstverlening en al hun vragen over verzuim(preventie). ArboNed werkt al jaren samen met Nationale-Nederlanden. Klanten ervaren al het gemak van online ziekmelden, goede ondersteuning bij uitvoering van de Poortwachter-stappen en goede communicatie tussen ArboNed en Nationale-Nederlanden. Het verzuimloket biedt extra voordeel en gemak:

Verzuimloket

ArboNed heeft ruime ervaring met branche-specifieke dienstverlening. Zij bieden ondersteuning in de aanpak van verzuim en bij het vervullen van de wettelijke Poortwachter verplichtingen. Wij doen dat met professionals die kennis hebben van uw branche en weten wat er op de werkvloer speelt.

Speciaal voor werkgevers die lid zijn van de Novak of BaliePlus of bedrijven in de installatietechniek, technologische industrie en Bouw en Infra hebben zij samen met Nationale-Nederlanden een uniek branche specifiek aanbod voor verzuimbegeleiding en re-integratiedienstverlening in de eerste twee ziektejaren. Bent u eigen risicodrager voor de WGA, dan biedt Arboned u ook ondersteuning in het derde tot en met het twaalfde ziektejaar, de WGA-periode.

Preventie

Voorkomen is beter dan genezen. ArboNed heeft daarom een aantal preventieve activiteiten opgenomen in het pakket Verzuimloket, waaronder het arbeidsomstandighedenspreekuur en de Goed geregeld check. Vanwege de aanvullende risico’s in de branches is voor bedrijven in de installatietechniek en technologische industrie in overleg met Nationale-Nederlanden ook het ePMO (online Periodiek medisch onderzoek) opgenomen in het pakket. Een uniek aanbod!

Procesregie: vergoed door Nationale Nederlanden

Een duurzame en snelle werkhervatting staat voorop. De combinatie van re-integratiedienstverlening én een verzuimverzekering levert u naast een financiële besparing ook (administratief) gemak op. De procesregisseur is uw vaste aanspreekpunt en contactpersoon, voert de regie op de re-integratiedienstverlening, bewaakt samen met de werknemer en u het re-integratietraject én communiceert met Nationale-Nederlanden over snelle interventies en eventuele beschikbare vergoedingen. De kosten van de procesregie worden vergoed door Nationale-Nederlanden.

Voordelen Verzuimloket voor u op een rijtje

 • Eén vast aanspreekpunt voor preventie, verzuim en re-integratie.
  De procesregisseur zorgt voor optimale regie op het verzuimtraject en korte communicatielijnen. De procesregisseur heeft kennis van uw branche en is vraagbaak voor werkgever en werknemer.
 • Actief sturen op verzuimduur en (deel)herstel.
 • Goede samenwerking en communicatie met de claimbehandelaar van Nationale-Nederlanden.
 • Optimale ondersteuning en advisering rond verzuim en re-integratie door een team aan deskundigen.
 • Kennis en kunde van de branche.
 • Advies over gebruik van financieringsmogelijkheden vanuit de polisvoorwaarden van Nationale-Nederlanden.
 • Extra branchekorting op de premie voor de verzuimverzekering.
 • Werkgeverslasten zijn tot 25% mee te verzekeren.
 • Slechts één melding in Meldverzuim is voldoende.
 • Toegang tot Online klantportal ‘Vandaag’ van ArboNed. U ziet precies welke acties lopen en er nog aankomen. Verzuimcijfers krijgt u overzichtelijk gepresenteerd en heldere rapportages geven u inzicht in het verzuimproces.
 • Gratis deelname aan (branche-specifieke) webinars.
 • Gemak door gegevensuitwisseling met Nationale-Nederlanden (met inachtneming van alle privacyregels).
 • Elke twee jaar een gratis online Preventief medisch onderzoek (ePMO)
  voor werknemers van bedrijven in de installatietechniek of technologische industrie.
 • Vergoeding van de procesregie door Nationale-Nederlanden.
  De procesregie, ter waarde van € 20,00 wordt door Nationale-Nederlanden betaald waardoor er een zeer compleet arbodienstverleningspakket voor slechts € 85,00 per werknemer per jaar kan worden afgesloten.

Meer informatie over het Verzuimloket?

Onze adviseur vertelt u graag meer over de verschillende Verzuimloketten en brengt vrijblijvend een scherpe offerte aan u uit. Heeft u vragen, wenst u meer informatie of wilt u een vrijblijvende offerte? Neem dan contact op met Honig en Honig, bel 072-5642669 of mail uw vraag naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Wij zijn u graag van dienst met objectief en onafhankelijk advies, deskundige bemiddeling en professioneel contract- en polisbeheer.

Offerte aanvragen

Leaflets verzuimloketten