T: 072-5642669 | E: info@honigenhonig.nl

U bevindt zich hier:Klantenservice»Actuele informatie»Pensioen 2018
Pensioen 2018

Pensioen 2018

Per 1 januari 2018 wordt de pensioenrichtleeftijd door wetgeving automatisch verhoogd van 67 naar 68 jaar als gevolg van de gestegen levensverwachting van de Nederlandse bevolking.Het maximum opbouwpercentage voor middelloonregelingen blijft 1,875%, maar nu bij pensioenleeftijd 68 jaar (in plaats van 67 jaar). De beschikbare premiestaffels worden aangepast aan de verhoogde pensioenleeftijd. Hier geven wij u een overzicht van de maatregelen per aanbieder.

Als gevolg van de gestegen levensverwachting van de Nederlandse bevolking wordt de pensioen-richtleeftijd met ingang van 1 januari 2018 verhoogd van 67 naar 68 jaar. Dit is een automatisme dat voortvloeit uit eerdere wetgeving. De verhoging van de pensioenrichtleeftijd is opgenomen in het Eindejaarsbesluit 2017 dat begin januari 2017 door de staatsecretaris van Financiën is gepubliceerd.

We blijven in Nederland maar ouder en ouder worden. Daarom verhoogt de overheid de pensioenrichtleeftijd met ingang van 1 januari 2018, van 67 naar 68 jaar. Dit betekent een versobering van het fiscale kader én nieuwe premiestaffels. Aegon PPI past de pensioenregelingen hierop aan.

Per 1 januari 2018 wordt de fiscale pensioenrichtleeftijd verhoogd van 67 jaar naar 68 jaar. Wilt u weten wat er per 1 januari 2018 verandert? Hieronder volgt een overzicht van de werkwijze bij ASR.

Om pensioenregelingen betaalbaar te houden hebben sociale partners enige jaren geleden het pensioenakkoord gesloten. Daarin is afgesproken de pensioen- en AOW-leeftijd te verhogen en mee te laten stijgen met de ontwikkeling van de levensverwachting.

Hebt u een Garant Pensioen Plan of een Persoonlijk Pensioen Plan voor uw werknemers bij Delta Lloyd? Dan ontvangt u een voorstel voor verhoging van de pensioenleeftijd in uw pensioenregeling naar 68 jaar. Op deze pagina vindt u een aantal vragen die u misschien hebt over dit voorstel.

Eind oktober 2016 kwam het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) met het bericht dat 65-jarigen in 2028 gemiddeld 86,3 jaar oud worden. Naar aanleiding daarvan wordt de pensioenrichtleeftijd verhoogd: per 1 januari 2018 gaat deze van 67 naar 68 jaar. Dit betekent mogelijk een wijziging in de pensioenregelingen bij Nationale-Nederlanden.

Nationale-Nederlanden is druk bezig met de verzending van de brieven in het kader van pensioenleeftijd 68 jaar. Hierbij informeren we u graag over de laatste stand van zaken, zodat u weet waar pensioenrelaties aan toe zijn.

Ieder jaar gebeurt er weer veel op het gebied van pensioen en AOW. Dit jaar komt er weer een wijziging. Pensioenregelingen moeten fiscaal worden getoetst aan de nieuwe richtleeftijd 68. Dat kan gevolgen hebben voor de inleg of de pensioenrichtleeftijd die nu is afgesproken. Later dit jaar ontvangen adviseurs en werkgevers meer informatie van ons.