Nieuws

Nieuws

Hier vindt u het laatste nieuws van Honig en Honig.

E-bikes of elektrische fietsen met trapondersteuning zijn goed voor ruim twee derde van de totale omzet van de fietsenbranche en de populariteit van de elektrische fietsen blijft toenemen. De elektrische fiets wordt niet alleen privé gebruikt, maar ook zakelijk. Maar is schade door een e-bike of elektrische fiets verzekerd op uw aansprakelijkheidsverzekering?
Voorkomen is beter dan genezen, dat is een motto wat we allemaal kennen. Toch komt het nog regelmatig voor dat er brand ontstaat bij het uitvoeren van brandgevaarlijke werkzaamheden. Terwijl dit vaak met een paar simpele maatregelen voorkomen had kunnen worden.
Wij ontvangen veel vragen van onze klanten over corona en reizen. Om u te helpen vindt u hieronder links naar de informatie, die verzekeraars aanbieden op hun websites.
Sinds 1 januari 2021 geldt er een registratieplicht voor alle bestaande en nieuwe (land)bouwvoertuigen die op de openbare weg rijden. In de conversieperiode die geldt tot en met 31 december 2021, kunnen bestaande (land)bouwvoertuigen zonder keuring van de RDW worden geregistreerd. Na 31 december 2021 is een keuring voor registratie verplicht en zijn de kosten van registratie hoger. Rijdt het voertuig harder dan 25 km per uur? Dan is men ook verplicht een kentekenplaat op het voertuig te monteren. Mogelijk dat deze registratieplicht bij u van toepassing is.
Hoeveel pensioendeelnemers kunnen keuzes maken bij hun pensioen? En hoeveel maken daar daadwerkelijk gebruik van? En zijn er verschillen tussen de diverse aanbieders en de soorten pensioenovereenkomsten? Met het eerste ‘Sectorbeeld Pensioenen’ geeft de Autoriteit Financiële Markten (AFM) antwoord op onder andere deze vragen en geeft zo nieuwe inzichten in de tweede pijlerpensioensector.
Zodra iemand 18 jaar wordt moeten er een aantal zaken worden geregeld. Eén daarvan is de zorgverzekering, deze wordt vaak vergeten. Tot de 18e verjaardag vallen jongeren nog onder de polis van hun ouders. Zodra ze 18 jaar worden gaan ze premie voor dezelfde polis betalen. Dit is over het algemeen een duurder pakket dan dat de jongvolwassenen nodig hebben. Het aanvullend pakket is vaak door de ouders afgesloten toen er kosten voor een beugel gedeclareerd moesten worden. Of het pakket is afgesloten omdat de ouders zelf hoge zorgkosten hebben en kinderen op dezelfde polis automatisch hetzelfde pakket krijgen.
Met een nieuw wetsvoorstel wordt de collectiviteitskorting op zorgverzekeringen afgeschaft. Zorgverzekeraars moeten voor dezelfde zorgverzekering dezelfde premie in rekening brengen. Thans mogen zij een korting op de premie geven aan deelnemers van een collectiviteit.
De regels voor het bestuur van de rechtsvormen vereniging, stichting, coöperatie of onderlinge waarborgmaatschappij veranderen. De Wet Bestuur en Toezicht Rechtspersonen (WBTR) treedt op 1 juli 2021 in werking. Vanaf dan sluiten de regels voor toezicht en bestuur aan op die van de besloten vennootschap (bv) en de naamloze vennootschap (nv). Lees wat er verandert en hoe u zich als bestuurder op kunt voorbereiden.
Voordat u een autoverzekering afsluit, wilt u graag weten tegen welke polisvoorwaarden u dit doet. Zo weet u precies waarvoor u verzekerd bent. Vergelijk de verschillende autoverzekeringen op deze 8 belangrijkste polisvoorwaarden en bepaal wat voor u belangrijk is. Zo kunt u een goede vergelijking maken tussen verschillende autoverzekeringen en de best passende autoverzekering kiezen voor u.
Het nieuwe pensioenstelsel wordt met een jaar uitgesteld. Een beslissing die wij al een tijdje aan zagen komen. Afgelopen week kwam de bevestiging van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW). Dit betekent dat SZW nu voor ogen heeft om de Wet Toekomst Pensioenen in te laten gaan per 1 januari 2023.
Per 1 juli 2021 wordt de Wet bestuur en toezicht rechtspersonen (WBTR) ingevoerd. De nieuwe wet beoogt de kwaliteit van bestuur en toezicht bij verenigingen, coöperaties, onderlinge waarborgmaatschappijen en stichtingen te verbeteren en de wettelijke regeling voor alle rechtspersonen gelijk te trekken.
Veel huiseigenaren besteden weinig aandacht aan de belangrijkste verzekering: de opstalverzekering! Deze verzekering wordt vaak in combinatie afgesloten met een inboedelverzekering en keert uit bij schade na een brand, storm of inbraak. Uit onderzoek van Vereniging Eigen Huis blijkt dat veel huiseigenaren de opstalverzekering afsluiten maar er vervolgens amper nog naar omkijken. Ze weten vaak niet wat wel en niet onder de dekking valt. Dat is opmerkelijk omdat het in geval van een schade om forse bedragen kan gaan.
Veel ondernemers en bedrijven gebruiken bij hun dagelijkse werkzaamheden werkmaterieel. Denk bijvoorbeeld aan ondernemers en bedrijven die werkzaam zijn in de infrastructuur, de bouw of de agrarische sector. Maar ook in de groothandel en de transportsector. Schade aan werkmaterieel kan tot ernstig oponthoud van de werkzaamheden leiden.
Verzekeraars kunnen, door constructief om te gaan met klanten met betalingsproblemen, eraan bijdragen dat de financiële problemen van deze groep klanten niet groter worden en hen soms zelfs juist helpen deze problemen aan te pakken.
Het pensioenakkoord en de daaruit voortvloeiende activiteiten zal ons samen, de komende jaren, flink bezig houden. Wij geven een overzicht van diverse aandachtspunten.