Nieuws

Nieuws

Hier vindt u het laatste nieuws van Honig en Honig.

In juli 2021 starten verzekeraars met het afhandelen van de materiële schade aan particuliere personenauto’s van hun eigen WA-verzekerde klanten. Het gaat om klanten waarbij de schade is veroorzaakt door een ander motorvoertuig, waarvan die bestuurder aansprakelijk is. Hierdoor kan deze vorm van schade straks sneller en eenvoudiger worden afgehandeld.
Voor veel ondernemers en personeel is een bestelauto onmisbaar. En goed gereedschap is goud waard. Dat laatste weten dieven ook. Hoe kun je diefstal voorkomen en de schade beperken? Het zal je maar gebeuren: u loopt van het bouwterrein naar uw bestelauto, is uw gereedschap gestolen. Of erger nog: uw bestelauto is weg! Wat nu? Diefstal is een groot risico voor ondernemers. Hoe kunt u diefstal van uw bestelauto en uw gereedschap voorkomen en financiële schade beperken?
Gezien de uitbraak van het coronavirus, is het geen verrassing dat bedrijfsonderbreking en pandemie bovenaan staan in de Top 10 bedrijfsrisico’s van de Allianz Risk Barometer 2021. Het jaarlijks onderzoek identificeert de belangrijkste bedrijfsrisico’s.
Sinds 1 januari 2021 geldt een nieuwe regeling voor genezen kankerpatiënten die een overlijdensrisicoverzekering of een uitvaartverzekering willen afsluiten. Zij hebben recht op een schone lei. Goed nieuws! Houd er wel rekening mee dat, hoewel elke verzekeraar verplicht is om aan de regeling mee te doen, de voorwaarden per verzekeraar van elkaar verschillen.
Vanaf 1 januari 2021 geldt een registratieplicht voor land- of bosbouwtrekkers, land- of bosbouwaanhangwagens, verwisselbare getrokken uitrustingsstukken, motorrijtuigen met beperkte snelheid (MMBS) en mobiele machines. Kortom Registratie- en kentekenplicht landbouwvoertuigen en werkmaterieel.
U verhuist van een eengezinswoning naar een koopappartement. Een inboedelverzekering en een dekking voor het eigenarenbelang zou met de gebouwenpolis vanuit de Vereniging van Eigenaren (VvE) genoeg dekking moeten bieden bij een totaalschade. Helaas is dat niet altijd zo.
Gaat u met pensioen en heeft u nog geen AOW? U kunt dan een deel van het levenslange pensioen naar voren halen, dat heet AOW-overbrugging. Bekijk goed of de voordelen opwegen tegen de nadelen. Steeds meer mensen krijgen ermee te maken: een pensioenkapitaal dat al een paar jaar vóór de AOW-datum vrijkomt. Het pensioen uitstellen is dan een optie. Maar wat als u wilt stoppen met werken zonder krap bij kas te zitten? Een AOW-overbrugging is dan een mogelijkheid.
Slordige werknemers, boze klanten, pijnlijke blessures. In welke gevallen heeft u een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering nodig? We beschrijven een paar situaties en wij geven u nuttige tips voor ondernemers in het MKB.
Pagina 9 van 9