T: 072-5642669 | E: info@honigenhonig.nl

U bevindt zich hier:Particulier»Pensioen en lijfrente»Lijfrente»Lijfrente sparen»Lijfrente banksparen

Lijfrente banksparen

Met Lijfrente banksparen spaart u op een rekening voor een aanvulling op uw pensioen. U kunt kiezen voor sparen, beleggen of een combinatie hiervan. De lijfrenterekening is zeer flexibel en kent lage kosten. Na de opbouwperiode zorgt u met het bedrag dat u heeft opgebouwd voor een lijfrente-uitkering.

Algemeen

Banksparen: wat is de Lijfrenterekening?

Met de Lijfrente rekening spaart u geld als aanvulling op uw pensioen. Na een bepaalde tijd komt het geld vrij. Dat is uiterlijk als u 70 jaar wordt. Daarna is het wettelijk verplicht het geld dat u hebt opgebouwd als aanvulling op uw pensioen uit te laten keren via een bankrekening of verzekering. De Lijfrente rekening kunt u gemakkelijk online bekijken en beheren.

Geld opzij voor later

Met de  Lijfrenterekening kunt u geld opzij zetten voor later om later uw pensioen mee aan te vullen. Dit kan door te sparen, te beleggen in  beleggingsfondsen of allebei. U kiest wat het beste bij u past. Het bedrag zet u aan het eind van de looptijd om in een maandelijkse of jaarlijkse uitkering, waarmee u uw pensioen aanvult. Dit heet een lijfrente-uitkering. Zo is uw financiële toekomst goed geregeld. En kunt u zich concentreren op de dingen die u echt graag wilt.

Hoe werkt het?

De  Lijfrenterekening is een geblokkeerde bankrekening waarop u kunt kiezen voor sparen, beleggen of een combinatie daarvan. Het bedrag zet u aan het eind van de looptijd om in een aanvulling op uw pensioen. Dit heet een lijfrente-uitkering. U opent een nieuwe rekening om zo het bedrag op uw bankrekening te ontvangen.  Het mooie is dat u geen belasting betaalt over het bedrag dat op uw  Lijfrenterekening staat. U betaalt pas belasting als u het bedrag  op uw bankrekening ontvangt.

Voor wie is de Lijfrente Groeirekening?

De Lijfrente Groeirekening is bijvoorbeeld iets voor u:

  • Als u te weinig pensioen hebt opgebouwd.
  • Als u een eigen bedrijf hebt en u te weinig pensioen hebt opgebouwd via een werkgever.
  • Als u een extra bedrag wilt nalaten voor uw gezin als u overlijdt.
  • Als u extra geld voor later wilt hebben.
  • Als u mogelijk belastingvoordeel wilt hebben. 

Tip: ook voor ondernemers

Werkt u niet in loondienst maar voor uzelf? Ook dan is de Lijfrente OpbouwRekening interessant. Van de Belastingdienst mag u de stakingswinst en oudedagsreserve tot een maximumbedrag storten. Vraag uw financieel adviseur naar de mogelijkheden van dit product.

Wat zijn de kosten?

U betaalt geen kosten om een Lijfrente rekening te openen. U betaalt wel kosten voor advies, bemiddeling, beheer en service aan Honig en Honig.

Depositogarantiestelsel

Dit product valt onder het Depositogarantiestelsel.

Financiële bijsluiter

Voor dit product is een financiële bijsluiter beschikbaar. U kunt deze hieronder downloaden of op de website van de aanbieder.

Bereken direct uw de opbrengst van uw lijfrenterekening

U kunt direct online uw opbrengst berekenen, maar u kunt uiteraard ook een afspraak maken.

Wilt u meer informatie over Lijfrente Banksparen voor aanvullend pensioen?

Als u meer wilt weten over Lijfrente Banksparen voor aanvullend pensioen neem dan contact op met Honig en Honig en bel 072-5642669 of mail naar info@honigenhonig.nl. Wij zijn u graag van dienst met advies, bemiddeling, beheer en service.