T: 072-5642669

U bevindt zich hier:Particulieren»Pensioen en lijfrente»Lijfrente»Lijfrente sparen»Lijfrente banksparen

Lijfrente banksparen

Met Lijfrente banksparen spaart u op een rekening voor een aanvulling op uw pensioen. U kunt kiezen voor sparen, beleggen of een combinatie hiervan. De lijfrenterekening is zeer flexibel en kent lage kosten. Na de opbouwperiode zorgt u met het bedrag dat u heeft opgebouwd voor een lijfrente-uitkering.

Algemeen

Banksparen: wat is de Lijfrenterekening?

Met de Lijfrente rekening spaart u geld als aanvulling op uw pensioen. Na een bepaalde tijd komt het geld vrij. Dat is uiterlijk als u 70 jaar wordt. Daarna is het wettelijk verplicht het geld dat u hebt opgebouwd als aanvulling op uw pensioen uit te laten keren via een bankrekening of verzekering. De Lijfrente rekening kunt u gemakkelijk online bekijken en beheren.

Geld opzij voor later

Met de  Lijfrenterekening kunt u geld opzij zetten voor later om later uw pensioen mee aan te vullen. Dit kan door te sparen, te beleggen in  beleggingsfondsen of allebei. U kiest wat het beste bij u past. Het bedrag zet u aan het eind van de looptijd om in een maandelijkse of jaarlijkse uitkering, waarmee u uw pensioen aanvult. Dit heet een lijfrente-uitkering. Zo is uw financiële toekomst goed geregeld. En kunt u zich concentreren op de dingen die u echt graag wilt.

Hoe werkt het?

De  Lijfrenterekening is een geblokkeerde bankrekening waarop u kunt kiezen voor sparen, beleggen of een combinatie daarvan. Het bedrag zet u aan het eind van de looptijd om in een aanvulling op uw pensioen. Dit heet een lijfrente-uitkering. U opent een nieuwe rekening om zo het bedrag op uw bankrekening te ontvangen.  Het mooie is dat u geen belasting betaalt over het bedrag dat op uw  Lijfrenterekening staat. U betaalt pas belasting als u het bedrag  op uw bankrekening ontvangt.

Voor wie is de Lijfrente Groeirekening?

De Lijfrente Groeirekening is bijvoorbeeld iets voor u:

  • Als u te weinig pensioen hebt opgebouwd.
  • Als u een eigen bedrijf hebt en u te weinig pensioen hebt opgebouwd via een werkgever.
  • Als u een extra bedrag wilt nalaten voor uw gezin als u overlijdt.
  • Als u extra geld voor later wilt hebben.
  • Als u mogelijk belastingvoordeel wilt hebben. 

Tip: ook voor ondernemers

Werkt u niet in loondienst maar voor uzelf? Ook dan is de Lijfrente OpbouwRekening interessant. Van de Belastingdienst mag u de stakingswinst en oudedagsreserve tot een maximumbedrag storten. Vraag uw financieel adviseur naar de mogelijkheden van dit product.

Wat zijn de kosten?

U betaalt geen kosten om een Lijfrente rekening te openen. U betaalt wel kosten voor advies, bemiddeling, beheer en service aan Honig en Honig.

Depositogarantiestelsel

Dit product valt onder het Depositogarantiestelsel.

Financiële bijsluiter

Voor dit product is een financiële bijsluiter beschikbaar. U kunt deze hieronder downloaden of op de website van de aanbieder.

Bereken direct uw de opbrengst van uw lijfrenterekening

U kunt direct online uw opbrengst berekenen, maar u kunt uiteraard ook een afspraak maken.

Wilt u meer informatie over Lijfrente Banksparen voor aanvullend pensioen?

Als u meer wilt weten over Lijfrente Banksparen voor aanvullend pensioen neem dan contact op met Honig en Honig en bel 072-5642669 of mail naar info@honigenhonig.nl. Wij zijn u graag van dienst met advies, bemiddeling, beheer en service.

Nieuws

Checklist nieuwe privacywet (AVG) en personeel

Checklist nieuwe privacywet (AVG) en personeel

Wat betekent de nieuwe privacywet (AVG) voor u als ondernemer? En voor uw personeel? Een overzicht met 9 belangrijke taken voor werkgevers.

Lees meer ...

Personeelsdossier en privacy, hoe zit dat?

Personeelsdossier en privacy, hoe zit dat?

Als werkgever bent u verplicht om van alle werknemers een personeelsdossier bij te houden. Uw personeel moet erop kunnen vertrouwen dat u zorgvuldig met die gegevens omgaat en dat niet zomaar iedereen erbij kan. Hoe zit het met de privacywetgeving?

Lees meer ...

Pensioen bij scheiding vanaf 2020 automatisch verdeeld

Pensioen bij scheiding vanaf 2020 automatisch verdeeld

Vanaf 2020 moet het pensioen na een echtscheiding automatisch verdeeld worden over beide ex-partners. Dit stelt Minister Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid voor in een brief aan de Tweede Kamer. Koolmees wil hiervoor de Wet verevening...

Lees meer ...

Kabinetsplan kortere loondoorbetaling bij ziekte werkt averechts

Kabinetsplan kortere loondoorbetaling bij ziekte werkt averechts

In oktober 2017 verscheen het regeerakkoord ‘Vertrouwen in de toekomst’. Over de plannen op het gebied van sociale zekerheid ontstond toen veel ophef. Nu het stof wat is neergedaald, is het tijd voor een beschouwing. De lange termijn visie voor de lo...

Lees meer ...

Klaar voor de belastingaangifte 2018?

Klaar voor de belastingaangifte 2018?

Op 1 maart is het weer zover, vanaf dan mag iedereen achter de computer kruipen om de belastingaangifte over het jaar 2017 in te dienen. Bent u er al klaar voor? Wij helpen u graag op weg.

Lees meer ...

Opschorting handhaving Wet DBA verlengd tot 1 januari 2020

Opschorting handhaving Wet DBA verlengd tot 1 januari 2020

De opschorting van de handhaving van de Wet deregulering beoordeling arbeidsrelaties (DBA) is verlengd tot 1 januari 2020. Dat betekent dat opdrachtgevers en opdrachtnemers tot die tijd geen boetes of naheffingen krijgen als achteraf geconstateerd wo...

Lees meer ...