T: 072-5642669

U bevindt zich hier:Particulieren»Pensioen en lijfrente»Lijfrente»Lijfrente uitstellen»Lijfrente uitstelverzekering of Lijfrente uitstelrekening?

Lijfrente uitstelverzekering of Lijfrente uitstelrekening?

Heeft u één of meer vrijkomende lijfrentekapitalen en u wilt nog geen lijfrente-uitkering aankopen? Dan heeft u de mogelijkheid om de opbouw van het lijfrentekapitaal voort te zetten. U kunt hierbij kiezen uit Lijfrente-uitstelverzekering of Lijfrente uitstelrekening.

Heeft u één of meer vrijkomende lijfrentekapitalen en u wilt nog geen lijfrente-uitkering aankopen? Dan heeft u de mogelijkheid om de opbouw van het lijfrentekapitaal voort te zetten. U kunt hierbij kiezen uit Lijfrente-uitstelverzekering of Lijfrente uitstelrekening. 

Lijfrente Uitstelrekening

Lijfrente Uitstelrekening

U heeft één of meer vrijkomende lijfrentekapitalen en u wilt nog geen periodieke lijfrente-uitkering aankopen. De Lijfrente uitstelrekening is een geblokkeerde bankrekening waarop vrijkomend lijfrentekapitaal kan doorgroeien tot het moment waarop u besluit een uitkerende lijfrente aan te kopen.

Voor wie?

  • U weet nog niet wat u met uw vrijkomend lijfrentekapitaal wil gaan doen.
  • U wilt het lijfrentekapitaal uit verschillende polissen samenvoegen tot één lijfrentekapitaal.
  • U wilt profiteren van een geblokkeerde bankrekening volgens het nieuwe fiscale regime.


Voordelen

  • U itstellen van aankoop van een periodieke lijfrente-uitkering
  • Flexibele looptijd
  • Lage kosten
  • Eén rekening voor alle lijfrentekapitalen
  • U kunt 24 uur per dag uw gegevens inzien via een beveiligde internetsite.


Sparen
U ontvangt een aantrekkelijke variabele rente over het lijfrentekapitaal dat u op de Lijfrente uitstelrekening stort.

Kosten

U betaalt geen kosten bij de Lijfrente uitstelrekening. Vrijkomend lijfrentekapitaal wordt 100% gestort op de Lijfrente uitstelrekening en groeit door tegen een variabele rente. Ook als u besluit over te stappen naar een andere bank of verzekeraar betaalt u geen kosten. Voor advies, bemiddeling en beheer van de Lijfrente uitstelrekening betaalt u wel kosten. 

Wanneer interessant?

Als u wilt profiteren van de zekerheid die een geblokkeerde bankrekening met een aantrekkelijke rente biedt. Of als u gebruik wilt maken van het nieuwe fiscale regime vanaf 1 januari 2008.

Wanneer minder interessant?

Als uw lijfrente onder het oude belastingregime valt. In het algemeen kan daar sprake van zijn als u vóór 1992 begonnen bent met het opbouwen van een lijfrentevoorziening. Het oude regime biedt u meer mogelijkheden dan het nieuwe fiscale regime dat bij de Lijfrente uitstelrekening geldt. Houdt u er rekening mee dat wanneer u kiest voor de Lijfrente uitstelrekening uw fiscale mogelijkheden beperkt kunnen zijn. Wij kunnen u vertellen met welk fiscaal regime u te maken heeft en welke gevolgen dit heeft voor uw keuzemogelijkheden.

Hoe werkt Lijfrente uitstelrekening?

U stort het kapitaal van uw vrijkomende lijfrente op de Lijfrente uitstelrekening. U ontvangt hierover een variabele rentevergoeding. U hoeft bij de Lijfrente uitstelrekening de einddatum niet van tevoren aan te geven. U kunt zelf bepalen wanneer u de Lijfrente uitstelrekening omzet in een lijfrente-uitkering.

Voor uw nabestaanden

Mocht u overlijden komt het tegoed van uw Lijfrente uitstelrekening ten goede aan uw erfgenamen. Uw adviseur kan u hier meer informatie over geven.

De (fiscale) mogelijkheden

Op de Lijfrente uitstelrekening is het lijfrenteregime van toepassing zoals dat geldt met ingang van 1 januari 2008. De afgelopen jaren is de fiscale regelgeving op lijfrentegebied flink gewijzigd. Hierbij zijn nieuwe regimes ontstaan. Welk fiscaal regime van toepassing is, is afhankelijk van de datum waarop u uw lijfrenteverzekering ooit heeft gesloten. Als uw lijfrenteverzekering tot uitkering komt, bepaalt dit regime welke fiscale mogelijkheden u heeft voor de aanwending van het vrijgekomen lijfrentekapitaal.

Houdt u er rekening mee dat wanneer u kiest voor de Lijfrente uitstelrekening uw fiscale mogelijkheden beperkt kunnen zijn. Bekijkt u daarom samen met onze financieel adviseur uw wensen en mogelijkheden. Hij kan u informeren over het fiscale regime waar u mee te maken heeft en de consequenties die dit heeft voor uw keuzemogelijkheden.

Wat gebeurt er aan het einde van de looptijd?

Met het geld van de Lijfrente uitstelrekening koopt u een periodieke lijfrente-uitkering aan. Hierdoor ontvangt u een periodieke aanvulling op uw inkomen. U hoeft bij de Lijfrente uitstelrekening de looptijd niet van tevoren te bepalen. U kunt zelf beslissen wanneer u de Lijfrente uitstelrekening omzet in een lijfrente-uitkering.

Storten

U kunt alleen op de Lijfrente uitstelrekening laten storten vanaf een vrijkomende lijfrenteverzekering of een lijfrenterekening. Om het vrijkomende lijfrentekapitaal te laten storten, vult u het overdrachtsformulier in. De verzekeraar stuurt daarna een vrijwaringsverklaring naar de bank of verzekeraar waar het geld vrijkomt. Hierin verklaart de verzekeraar dat de Lijfrente uitstelrekening een bancaire lijfrente is die voldoet aan de wet. Informeer bij de huidige bank of verzekeraar of er nog aanvullende eisen gelden voor u om het vrijkomende kapitaal over te maken naar de Lijfrente uitstelrekening.

 

Komt uw lijfrentekapitaal binnenkort tot uitkering? Bereken de hoogte van uw lijfrente uitkering.

Meer in deze categorie: Lijfrente-uitstel »

Nieuws

Checklist nieuwe privacywet (AVG) en personeel

Checklist nieuwe privacywet (AVG) en personeel

Wat betekent de nieuwe privacywet (AVG) voor u als ondernemer? En voor uw personeel? Een overzicht met 9 belangrijke taken voor werkgevers.

Lees meer ...

Personeelsdossier en privacy, hoe zit dat?

Personeelsdossier en privacy, hoe zit dat?

Als werkgever bent u verplicht om van alle werknemers een personeelsdossier bij te houden. Uw personeel moet erop kunnen vertrouwen dat u zorgvuldig met die gegevens omgaat en dat niet zomaar iedereen erbij kan. Hoe zit het met de privacywetgeving?

Lees meer ...

Pensioen bij scheiding vanaf 2020 automatisch verdeeld

Pensioen bij scheiding vanaf 2020 automatisch verdeeld

Vanaf 2020 moet het pensioen na een echtscheiding automatisch verdeeld worden over beide ex-partners. Dit stelt Minister Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid voor in een brief aan de Tweede Kamer. Koolmees wil hiervoor de Wet verevening...

Lees meer ...

Kabinetsplan kortere loondoorbetaling bij ziekte werkt averechts

Kabinetsplan kortere loondoorbetaling bij ziekte werkt averechts

In oktober 2017 verscheen het regeerakkoord ‘Vertrouwen in de toekomst’. Over de plannen op het gebied van sociale zekerheid ontstond toen veel ophef. Nu het stof wat is neergedaald, is het tijd voor een beschouwing. De lange termijn visie voor de lo...

Lees meer ...

Klaar voor de belastingaangifte 2018?

Klaar voor de belastingaangifte 2018?

Op 1 maart is het weer zover, vanaf dan mag iedereen achter de computer kruipen om de belastingaangifte over het jaar 2017 in te dienen. Bent u er al klaar voor? Wij helpen u graag op weg.

Lees meer ...

Opschorting handhaving Wet DBA verlengd tot 1 januari 2020

Opschorting handhaving Wet DBA verlengd tot 1 januari 2020

De opschorting van de handhaving van de Wet deregulering beoordeling arbeidsrelaties (DBA) is verlengd tot 1 januari 2020. Dat betekent dat opdrachtgevers en opdrachtnemers tot die tijd geen boetes of naheffingen krijgen als achteraf geconstateerd wo...

Lees meer ...