donderdag 02 november 2017 13:25

Opzichtdekking op de AVB van ASR

Opzicht is een dekking op de Aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven (AVB). U kunt hiermee schade aan zaken van anderen verzekeren die u onder uw hoede heeft. De mogelijkheid om opzicht voor meer hoedanigheden mee te verzekeren is uitgebreid door ASR. Nieuwe klanten met één van deze hoedanigheden kunnen de opzichtdekking eenvoudig afsluiten.

Wat is verzekerd met opzichtdekking?

De opzichtdekking geldt voor schade aan zaken van anderen die uw klant bewerkt, behandelt, bewaart of gebruikt. Ook zaken die zich in de directe buurt van werkzaamheden bevinden en door de gevolgde werkmethode beschadigd raken, vallen onder deze dekking.

Voor hoedanigheden zonder premietoeslag geldt:

  • Elk schadegeval is gedekt tot € 50.000, met een maximum van € 100.000 per verzekeringsjaar.
  • Het eigen risico is 10% per schadeclaim, met een minimum van € 250.

Voor hoedanigheden met premietoeslag geldt:

  • Elk schadegeval is gedekt tot € 10.000, met een maximum van € 20.000 per verzekeringsjaar.
    Het eigen risico is € 500 per schadeclaim.

U ziet in onderstaand overzicht alle hoedanigheden waarvoor de opzichtdekking bij ASR mogelijk is. Ook ziet u wanneer er wel of geen premietoeslag geldt.

Opzichtdekking zonder premietoeslag standaard voor bestaande klanten

Ook bestaande klanten van ASR profiteren van de extra dekkingsmogelijkheden. Vanaf 1 november 2017 is opzicht standaard meeverzekerd voor klanten met hoedanigheden waarvoor geen premietoeslag geldt. Krijgt u te maken met schade, dan houdt de verzekeraar rekening met de opzichtdekking. In de loop van 2018 sturen zij een nieuw polisoverzicht met de Opzichtdekking. U hoeft hier niets voor te doen.

Heeft u vragen?

Wilt u meer weten over opzichtmogelijkheden van hoedanigheden die niet in het overzicht worden genoemd? Neem dan contact met ons op en bel 072-5642669 of mail uw vraag naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Wij helpen u graag met de mogelijkheden van opzichtdekking en een eventuele premietoeslag.

Offerte aanvragen