T: 072-5642669

U bevindt zich hier:Particulieren»Pensioen en lijfrente»Lijfrente»Lijfrente sparen
Lijfrente sparen

Lijfrente sparen

Lijfrente sparen, voor het opbouwen van vermogen als aanvulling op uw pensioen. U kunt u kiezen uit 2 varianten: een lijfrenterekening (banksparen) of een lijfrenteverzekering. In beide gevallen kunt u het lijfrentekapitaal opbouwen met sparen en beleggen.

Met Lijfrente banksparen spaart u op een rekening voor een aanvulling op uw pensioen. U kunt kiezen voor sparen, beleggen of een combinatie hiervan. De lijfrenterekening is zeer flexibel en kent lage kosten. Na de opbouwperiode zorgt u met het bedrag dat u heeft opgebouwd voor een lijfrente-uitkering.

Met een lijfrenterekening spaart en/of belegt u voor een aanvullend pensioen. U kunt eenvoudig wisselen tussen sparen en beleggen. De inleg is aftrekbaar als lijfrentepremie en over het opgebouwde kapitaal betaalt u geen belasting (box 3). Op de einddatum gebruikt u het pensioenkapitaal voor de aankoop van een direct ingaande lijfrente.

Lijfrenterekening in het kort

Waarom de Lijfrenterekening?

  • Geld opzij zetten voor later op een bankrekening.
  • Een uitstekende aanvulling op uw pensioen.
  • Bij beleggen kunt u voor garantie kiezen.
  • Gebruik maken van de mogelijkheden van banksparen.

De Lijfrenteverzekering op basis van beleggingen is een flexibele beleggingsverzekering waarmee u een geldbedrag kunt opbouwen voor later als aanvulling op uw pensioen.

Met een garantieverzekering bouwt u een gegarandeerd vermogen op, dat u bijvoorbeeld kunt gebruiken als pensioenaanvulling. U maakt kans op extra rendement door winstdeling. En u weet precies hoe hoog de uitkering is op de einddatum of bij eerder overlijden.

De meeste voorwaarden die bij een lijfrenteverzekering gelden, gelden ook bij banksparen. Welke het beste past is afhankelijk van uw persoonlijke situatie. Hieronder een nadere toelichting over de bancaire lijfrente (banksparen) en een lijfrenteverzekering in relatie tot uw pensioen en mogelijkheden.

Pensioen en lijfrente zijn termen die vaak door elkaar en verkeerd worden gebruikt, maar let op de verschillen. De overeenkomst is dat het beide inkomenvoorzieningen kunnen zijn bij pensionering en overlijden.

Nieuws

Kosten bedrijfsarts blijven voor rekening werkgever

Kosten bedrijfsarts blijven voor rekening werkgever

Het kabinet is niet van plan de bekostiging van de bedrijfsartsen weg te halen bij werkgevers en voortaan via de Zorgverzekeringswet te laten lopen. Dat stelt staatssecretaris Van Ark duidelijk in antwoord op Kamervragen.

Lees meer ...

Eerste Kamer neemt wetsvoorstel vergoeding affectieschade aan

Eerste Kamer neemt wetsvoorstel vergoeding affectieschade aan

Nabestaanden van overleden slachtoffers en naasten van mensen met ernstig en blijvend letsel als gevolg van een ongeluk, geweldsmisdrijf of medische fout krijgen recht op een schadevergoeding. De Eerste Kamer stemde vanmiddag in met het wetsvoorstel...

Lees meer ...

Verzekeraars en brandweer slaan alarm: helft bedrijven failliet na brand

Verzekeraars en brandweer slaan alarm: helft bedrijven failliet na brand

Veel ondernemers onderschatten de impact van een (grote) brand op de continuïteit van hun bedrijf. Ongeveer de helft van de ondernemingen is na zo’n brand binnen twee jaar failliet. Een gezamenlijke visie van het Verbond van Verzekeraars en de brandw...

Lees meer ...

Informatie voor relaties van Honig en Honig over de Verwerkingsovereenkomst (AVG)

Informatie voor relaties van Honig en Honig over de Verwerkingsovereenkomst (AVG)

U heeft er vast al iets over gelezen. Op 25 mei a.s. treedt in Nederland de Algemene Verordening Gegevensbescherming, AVG, in werking. Deze (Europese) verordening heeft tot doel burgers extra bescherming te bieden op het gebied van privacy. Uiteraard...

Lees meer ...

Einde overgangsregeling Arbowet

Einde overgangsregeling Arbowet

De vernieuwde Arbowet is op 1 juli 2017 ingegaan. De overgangsregeling van 1 jaar eindigt op 1 juli 2018. Vanaf dat moment moeten alle werkgevers aan alle verplichtingen vanuit de Arbowet voldoen.

Lees meer ...

Verzilverhypotheek biedt uitkomst voor “arme” ouderen

Verzilverhypotheek biedt uitkomst voor “arme” ouderen

Ouderen met weinig inkomen, maar wel met een woning met een behoorlijke overwaarde én geen mogelijkheid om die overwaarde te verzilveren. Oftewel ‘steenrijk, maar geldarm’. Daar lijkt nu verandering in gekomen. Met de Verzilverlening van de Stichting...

Lees meer ...