T: 072-5642669

U bevindt zich hier:Particulier»Pensioen en lijfrente»Lijfrente»Lijfrente uitstellen
Lijfrente uitstellen

Lijfrente uitstellen

Heeft u de uitkering van uw lijfrente nog niet ? U kunt uw vrijvallende lijfrenteverzekering of lijfrenterekening uitstellen. U kunt er voor kiezen om een uitkering uit te stellen tot een later moment. Zo kunt u het opgebouwde kapitaal verder laten groeien met een lijfrenteverzekering of -rekening. Maar u kunt ook kiezen voor onderstaande producten waarmee u een lijfrente of lijfrente-uitkering kunt uitstellen.

Heeft u één of meer vrijkomende lijfrentekapitalen en u wilt nog geen lijfrente-uitkering aankopen? Dan heeft u de mogelijkheid om de opbouw van het lijfrentekapitaal voort te zetten. U kunt hierbij kiezen uit Lijfrente-uitstelverzekering of Lijfrente uitstelrekening.

Nog geen uitkering nodig van uw vrijvallende lijfrenteverzekering of lijfrente rekening? U kunt ook kiezen voor uitstel van uw lijfrente om een uitkering uit te stellen tot een later moment.

Heeft u in het verleden een lijfrenteverzekering afgesloten voor een aanvulling op uw pensioen? Er kan sprake zijn van een oud regime lijfrente als u de lijfrentepolis met premiebetaling heeft afgesloten vóór 16 oktober 1990 en daarvoor premie heeft betaald of als u voor 1 januari 1992 een lijfrentepolis heeft afgesloten met een koopsomstorting. De betaalde premie of koopsom kon u aftrekken van uw belastbaar inkomen, over de eventuele uitkeringen van een direct ingaande of uitgestelde lijfrente betaalt u inkomstenbelasting.

Komt uw lijfrente verzekering of lijfrente rekening binnenkort vrij en heeft u nog geen lijfrente-uitkering nodig? Dan is de Lijfrente uitstelrekening mogelijk interessant voor u.

Uw opgebouwd kapitaal komt vrij, maar u hebt nu nog geen inkomensaanvulling nodig? Met de uitgestelde lijfrente kunt u uw pensioenaanvulling  gegarandeerd door laten groeien naar een moment dat u het beste uitkomt.