T: 072-5642669

U bevindt zich hier:Particulieren»Pensioen en lijfrente»Pensioen»Pensioen uitkeren
Pensioen uitkeren

Pensioen uitkeren

Uw pensioenverzekering, pensioen na echtscheiding of uw pensioen in eigen beheer (DGA) komt tot uitkering?

Het Direct Ingaand Pensioen: uw vrijkomend pensioenkapitaal tegen de gunstigste voorwaarden laten uitkeren! U bepaalt bij welke verzekeraar u de pensioenuitkering aankoopt. U kunt kiezen uit een gegarandeerde, vaste uitkering of voor doorbeleggen met een variabele pensioenuitkering. Bij sommige aanbieders is een combinatie mogelijk van doorbeleggen en garantie.

Heeft u een pensioenregeling op basis van beleggingen of een verzekerd kapitaal, dan heeft u een aantal keuzes over uw pensioen. Dit zijn keuzes met betrekking tot de pensioendatum en de hoogte van uw pensioen.

Op deze pagina kunt u een offerte voor een direct ingaand pensioen aanvragen. Ook een direct ingaande lijfrente of gouden handdruk kunt u hier aanvragen.

Wat is de termijn tot afwikkeling van het aankopen van een pensioenuitkering? Bij expiratie van een pensioenverzekering of stamrechtverzekering of bij de deblokkering van een stamrechtspaarrekening of een stamrechtbeleggingsrecht hebben de pensioen- of uitkeringsgerechtigden een redelijke termijn nodig voor oriëntatie en voor de beoordeling van offertes.

Als u met pensioen gaat, kan er nogal wat veranderen in uw leven: meer tijd voor uw hobby’s en voor uw kleinkinderen. U hoeft niet meer te werken voor een salaris. In plaats daarvan krijgt u een pensioeninkomen. Maar hoe gaat dat allemaal in z’n werk en is dat inkomen wel voldoende?

Op deze pagina kunt u een vergelijking voor een direct ingaand pensioen maken. Ook een direct ingaande lijfrente of ander uitkeringen voor pensioen en lijfrente kunt u hier aanvragen. Onderaan de pagina vindt u meer informatie.

Nieuws

Checklist nieuwe privacywet (AVG) en personeel

Checklist nieuwe privacywet (AVG) en personeel

Wat betekent de nieuwe privacywet (AVG) voor u als ondernemer? En voor uw personeel? Een overzicht met 9 belangrijke taken voor werkgevers.

Lees meer ...

Personeelsdossier en privacy, hoe zit dat?

Personeelsdossier en privacy, hoe zit dat?

Als werkgever bent u verplicht om van alle werknemers een personeelsdossier bij te houden. Uw personeel moet erop kunnen vertrouwen dat u zorgvuldig met die gegevens omgaat en dat niet zomaar iedereen erbij kan. Hoe zit het met de privacywetgeving?

Lees meer ...

Pensioen bij scheiding vanaf 2020 automatisch verdeeld

Pensioen bij scheiding vanaf 2020 automatisch verdeeld

Vanaf 2020 moet het pensioen na een echtscheiding automatisch verdeeld worden over beide ex-partners. Dit stelt Minister Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid voor in een brief aan de Tweede Kamer. Koolmees wil hiervoor de Wet verevening...

Lees meer ...

Kabinetsplan kortere loondoorbetaling bij ziekte werkt averechts

Kabinetsplan kortere loondoorbetaling bij ziekte werkt averechts

In oktober 2017 verscheen het regeerakkoord ‘Vertrouwen in de toekomst’. Over de plannen op het gebied van sociale zekerheid ontstond toen veel ophef. Nu het stof wat is neergedaald, is het tijd voor een beschouwing. De lange termijn visie voor de lo...

Lees meer ...

Klaar voor de belastingaangifte 2018?

Klaar voor de belastingaangifte 2018?

Op 1 maart is het weer zover, vanaf dan mag iedereen achter de computer kruipen om de belastingaangifte over het jaar 2017 in te dienen. Bent u er al klaar voor? Wij helpen u graag op weg.

Lees meer ...

Opschorting handhaving Wet DBA verlengd tot 1 januari 2020

Opschorting handhaving Wet DBA verlengd tot 1 januari 2020

De opschorting van de handhaving van de Wet deregulering beoordeling arbeidsrelaties (DBA) is verlengd tot 1 januari 2020. Dat betekent dat opdrachtgevers en opdrachtnemers tot die tijd geen boetes of naheffingen krijgen als achteraf geconstateerd wo...

Lees meer ...