T: 072-5642669 | E: info@honigenhonig.nl

U bevindt zich hier:Zakelijk»Ondernemersverzekeringen»Ondernemerspensioen»DGA Pensioen»Pensioen voor Directeur Grootaandeelhouder DGA

Pensioen voor Directeur Grootaandeelhouder DGA

Bouwt u als Directeur Grootaandeelhouder DGA voldoende pensioen op? De Algemene Ouderdomswet (AOW) en het pensioen via uw bedrijf garanderen niet per definitie het inkomen dat u straks wilt. 

Veel DGA's regelen daarom een persoonlijke aanvulling. Dit kan ook fiscaal gunstig zijn. Is uw bedrijf uw pensioen? Dan zou het natuurlijk fantastisch zijn als u de zaak in de toekomst goed kunt verkopen. Maar het is riskant om daar nu al van uit te gaan. Als u nú uw kansen spreidt, heeft u meer zekerheid dat u een goed pensioen opbouwt.

Goed DGA pensioen opbouwen

  • Alle vrijheid voor pensioenopbouw
  • Meer zekerheid bij spreiding
  • Zelf pensioen opbouwen binnen uw BV is goed te combineren met een verzekering

 Goed pensioen opbouwen

Pensioenwet
De positie van de DGA bij de oude Pensioen en Spaarfondsenwet (PSW) was niet altijd even duidelijk. In de sinds 1 januari 2007 geldende Pensioenwet (PW) is vastgelegd dat de DGA niet onder de werking van de Pensioenwet valt. Dit houdt in dat de DGA niet verplicht is zijn pensioen onder te brengen bij een professionele verzekeraar of pensioenfonds. Hij of zij mag het wel doen. De DGA heeft echter geen recht op de beschermende werking van de PW. De DGA kan dus zijn pensioen:

  • Extern verzekeren
  • In Eigen beheer opbouwen, binnen de eigen BV
  • In Eigen beheer opbouwen, met behulp van een speciale Pensioen-BV


Alle drie de mogelijkheden hebben eigen voor- en nadelen.

Vrijheid en keuzes
Als directeur grootaandeelhouder (DGA) heeft u veel vrijheid om uw pensioen op te bouwen. Dat betekent wel dat u er over moet nadenken en slimme keuzes moet maken. Zeker als u de wens koestert om eerder te stoppen met werken.

Kansen spreiden
U gaat ervan uit dat u kunt rentenieren van de verkoop van de aandelen van uw bedrijf? Dat is een prachtig vooruitzicht. Maar wel riskant om op één paard te wedden. De toekomstige waarde van uw bedrijf laat zich immers moeilijk voorspellen. Wat als de opbrengst tegenvalt? Door aanvullend iets te regelen, vergroot u de kans op een goed pensioen. Zo kunt u bijvoorbeeld een spaarrekening openen of in vastgoed of aandelen beleggen. Maar het is ook een goed idee om bijvoorbeeld een lijfrenteverzekering af te sluiten. U heeft dan meer zekerheid op een goed pensioen.

Eigen beheer en/of pensioen verzekeren
U kunt uw pensioen opbouwen binnen uw eigen bv of een andere rechtspersoon. Dit wordt ook wel eigen beheer genoemd. Een andere mogelijkheid is om uw pensioensopbouw onder te brengen bij de verzekeraar. Maar ook een combinatie van die twee is mogelijk: u bouwt uw pensioen deels op in eigen beheer en deels bij een pensioenverzekeraar.

Advies
De mogelijkheden om een goed pensioen op te bouwen, hangen nauw samen met uw persoonlijke situatie en voorkeuren. Onze pensioenadviseur kan u helpen met het maken van de juiste keuzes.

Advies
De mogelijkheden om een goed pensioen op te bouwen, hangen nauw samen met uw persoonlijke situatie en voorkeuren. Uw verzekeringsadviseur kan u helpen met het maken van de juiste keuze. Bel 072-5642669 voor een afspraak of mail info@honigenhonig.nl voor meer informatie.

Media