Lijfrente sparen

Lijfrente sparen

Lijfrente sparen, voor het opbouwen van vermogen als aanvulling op uw pensioen. U kunt u kiezen uit 2 varianten: een lijfrenterekening (banksparen) of een lijfrenteverzekering. In beide gevallen kunt u het lijfrentekapitaal opbouwen met sparen en beleggen.

Met Lijfrente banksparen spaart u op een rekening voor een aanvulling op uw pensioen. U kunt kiezen voor sparen, beleggen of een combinatie hiervan. De lijfrenterekening is zeer flexibel en kent lage kosten. Na de opbouwperiode zorgt u met het bedrag dat u heeft opgebouwd voor een lijfrente-uitkering.

Met een lijfrenterekening spaart en/of belegt u voor een aanvullend pensioen. U kunt eenvoudig wisselen tussen sparen en beleggen. De inleg is aftrekbaar als lijfrentepremie en over het opgebouwde kapitaal betaalt u geen belasting (box 3). Op de einddatum gebruikt u het pensioenkapitaal voor de aankoop van een direct ingaande lijfrente.

Lijfrenterekening in het kort

Waarom de Lijfrenterekening?

  • Geld opzij zetten voor later op een bankrekening.
  • Een uitstekende aanvulling op uw pensioen.
  • Bij beleggen kunt u voor garantie kiezen.
  • Gebruik maken van de mogelijkheden van banksparen.

De Lijfrenteverzekering op basis van beleggingen is een flexibele beleggingsverzekering waarmee u een geldbedrag kunt opbouwen voor later als aanvulling op uw pensioen.

Met een garantieverzekering bouwt u een gegarandeerd vermogen op, dat u bijvoorbeeld kunt gebruiken als pensioenaanvulling. U maakt kans op extra rendement door winstdeling. En u weet precies hoe hoog de uitkering is op de einddatum of bij eerder overlijden.

De meeste voorwaarden die bij een lijfrenteverzekering gelden, gelden ook bij banksparen. Welke het beste past is afhankelijk van uw persoonlijke situatie. Hieronder een nadere toelichting over de bancaire lijfrente (banksparen) en een lijfrenteverzekering in relatie tot uw pensioen en mogelijkheden.

Pensioen en lijfrente zijn termen die vaak door elkaar en verkeerd worden gebruikt, maar let op de verschillen. De overeenkomst is dat het beide inkomenvoorzieningen kunnen zijn bij pensionering en overlijden.