Nieuws

Nieuws

Hier vindt u het laatste nieuws van Honig en Honig.

Op 12 november heeft De Amersfoortse de premies voor hun zorgverzekeringen voor 2021 vastgesteld. Ook in 2021 geldt een concurrerende premie voor de basisverzekeringen Ruime Keuze (natura) en Eigen Keuze (restitutie) en de aanvullende verzekeringen en tandartsverzekering. In 2021 geldt een extra korting voor ASR Vitality.
Wat is inboedel en wat is opstal? - U woont in een fijn huis en ingericht naar uw eigen smaak. Dat wilt u natuurlijk goed verzekeren. Maar welke verzekering heeft u dan nodig: een inboedelverzekering of een opstalverzekering (woonhuisverzekering)? Wat het verschil is tussen deze verzekeringen en wanneer u welke verzekering nodig heeft leest u hieronder in de richtlijnen van het Verbond van Verzekeraars
Stijgt of daalt uw zorgpremie in 2021? De premies zijn bekend, dus u kunt beginnen met het uitzoeken van de zorgverzekering 2021. Op honigenhonig.nl kunt u in 2021 alle zorgverzekeraars vergelijken, zodat u de beste zorgpremie heeft in 2021. Hieronder vindt u een overzicht van de premies voor de basisverzekering in 2021 en de verschillen met 2020.
Zorgverzekeraars houden rekening met een lager bedrag dat ze uitgekeerd krijgen van het Zorgverzekeringsinstituut en moeten vooral daardoor de premie verhogen. Een en ander blijkt uit het overzicht van de premieopbouw dat zorgverzekeraars verplicht moeten publiceren. Bij Menzis gaat de gemiddelde premie met € 7,00 per maand omhoog (naar € 130,00), bij CZ met € 9,00 per maand (naar € 127,00).
Heeft u aan werknemers een transitievergoeding betaald na een ontslag wegens ziekte? Grote kans dat u dat geld kunt terugkrijgen via de Regeling compensatie transitievergoeding. Lees hier hoe u dit aanpakt en wat de voorwaarden zijn.
Het corona-virus is nog steeds niet verdwenen. Sterker nog, de besmettingen nemen juist weer toe. De één heeft milde klachten en merkt het nauwelijks en de ander kan er behoorlijk ziek van worden en in het ergste geval zelfs overlijden. Als u ziek wordt en in quarantaine moet blijven, kan het voorkomen dat u extra kosten moet maken of niet kan werken en daardoor inkomsten mist. Kunt u dan degene die je besmet heeft aansprakelijk stellen voor deze kosten/schade? Wat is er nodig is voor zo’n aansprakelijkstelling en wat kan een aansprakelijkheidsverzekering betekenen?
Veel werkgevers bieden een collectieve zorgverzekering aan voor hun werknemers. Niet alleen werknemers profiteren van de voordelen, ook als werkgever kun je veel baat hebben bij een goede collectieve zorgverzekering op maat met zorginhoudelijke afspraken. Welke voordelen dit zijn, zetten we hier voor u op een rij.
De overheid heeft inmiddels meerdere regelingen opgetuigd om ondernemers te ondersteunen tijdens de coronacrisis. Met de regelingen kun je bijvoorbeeld inkomensondersteuning krijgen of tegemoetkoming in je loonkosten.
Vanaf 1 september 2021 wordt het medisch advies van de bedrijfsarts leidend bij de toets op het re-integratieverslag (RIV-toets) door UWV. Hierdoor gaan loonsancties op basis van medisch verschil van inzicht tussen de bedrijfsarts en verzekeringsarts tot het verleden behoren.
De Amersfoortse past hun de tarieven van de individuele AOV aan. Daarnaast wordt de maximale eindleeftijd voor een groot aantal beroepen gewijzigd.
De splitsing van Keerpunt door a.s.r. en Nationale-Nederlanden per 1 oktober 2020 is aanleiding tot vragen van werkgevers over de positie van de dienstverlening na de splitsing. Wat betekent dit voor u als klant bij De Amersfoortse en Nationale Nederlanden met een collectieve inkomensverzekering of verzuimverzekering?
Als klant bij Turien & Co met een verzuimverzekering meldt u het ziekteverzuim van arbeidsongeschikte werknemers nu in VerzuimSignaal en/of bij de arbodienstverlener. VerzuimSignaal wordt vervangen door het nieuwe Werkgeversportaal. Het nieuwe portaal biedt veel voordelen voor u als werkgever.
De Registratie Tenaamstelling Leasemaatschappijen (RTL) of RTL-applicatie is een hulpregistratie voor de tenaamstelling van leaseauto's. RTL stelt leasemaatschappijen in staat om voertuigen in het kentekenregister van de RDW op naam van de lessee (berijder) te registreren, terwijl in een apart register is opgenomen tot welke leasemaatschappij de voertuigen behoren. Ook kan hier aangegeven worden wie verantwoordelijk is voor de verplichtingen van de auto. Deze applicatie is uitsluitend bestemd voor geregistreerde financierings- en leasemaatschappijen. Met de Registratie Tenaamstelling Leasemaatschappijen (RTL) of RTL-applicatie kunt u ook de verzekeringsplicht instellen en afstemmen op uw zakelijke autoverzekering of wagenparkverzekering.
Het eigen risico blijft in 2021 gelijk en de verwachte zorgpremie neemt toe. Ook de zorgtoeslag zal stijgen. Dit blijkt uit de stukken die op Prinsjesdag gepresenteerd werden.
Op Prinsjesdag 2020 maakte het kabinet de plannen bekend voor komend jaar en daarna. Voor ondernemers met personeel gaat er veel veranderen. Wat precies? Dit zijn de 9 belangrijkste aanpassingen en wetswijzigingen. Door de coronacrisis was het dit jaar een andere Prinsjesdag dan normaal. Minder pracht en praal en een sobere troonrede door Koning Willem-Alexander. Maar zoals ieder jaar is er een nieuwe begroting (miljoenennota 2021) en de aankondiging van een aantal wetswijzigingen en aangepaste belastingen. Wat zijn de belangrijkste veranderingen voor u als ondernemer met personeel?
Pagina 1 van 16