Nieuws

Nieuws

Hier vindt u het laatste nieuws van Honig en Honig.

Voorkomen is beter dan genezen, dat is een motto wat we allemaal kennen. Toch komt het nog regelmatig voor dat er brand ontstaat bij het uitvoeren van brandgevaarlijke werkzaamheden. Terwijl dit vaak met een paar simpele maatregelen voorkomen had kunnen worden.
Uit recent gepubliceerde cijfers van het CBS blijkt dat het ziekteverzuim in ons land bij bedrijven en overheid in het afgelopen jaar is toegenomen.
Wij ontvangen veel vragen van onze klanten over corona en reizen. Om u te helpen vindt u hieronder links naar de informatie, die verzekeraars aanbieden op hun websites.
Het kantoor van Honig en Honig is vanaf vrijdag 23 juli 2021 tot maandag 16 augustus 2021 wegens vakantie gesloten. Voor dringende zaken kunt u ons bereiken via 072-5642669.
Sinds 1 januari 2021 geldt er een registratieplicht voor alle bestaande en nieuwe (land)bouwvoertuigen die op de openbare weg rijden. In de conversieperiode die geldt tot en met 31 december 2021, kunnen bestaande (land)bouwvoertuigen zonder keuring van de RDW worden geregistreerd. Na 31 december 2021 is een keuring voor registratie verplicht en zijn de kosten van registratie hoger. Rijdt het voertuig harder dan 25 km per uur? Dan is men ook verplicht een kentekenplaat op het voertuig te monteren. Mogelijk dat deze registratieplicht bij u van toepassing is.
Hoeveel pensioendeelnemers kunnen keuzes maken bij hun pensioen? En hoeveel maken daar daadwerkelijk gebruik van? En zijn er verschillen tussen de diverse aanbieders en de soorten pensioenovereenkomsten? Met het eerste ‘Sectorbeeld Pensioenen’ geeft de Autoriteit Financiële Markten (AFM) antwoord op onder andere deze vragen en geeft zo nieuwe inzichten in de tweede pijlerpensioensector.
Zodra iemand 18 jaar wordt moeten er een aantal zaken worden geregeld. Eén daarvan is de zorgverzekering, deze wordt vaak vergeten. Tot de 18e verjaardag vallen jongeren nog onder de polis van hun ouders. Zodra ze 18 jaar worden gaan ze premie voor dezelfde polis betalen. Dit is over het algemeen een duurder pakket dan dat de jongvolwassenen nodig hebben. Het aanvullend pakket is vaak door de ouders afgesloten toen er kosten voor een beugel gedeclareerd moesten worden. Of het pakket is afgesloten omdat de ouders zelf hoge zorgkosten hebben en kinderen op dezelfde polis automatisch hetzelfde pakket krijgen.
Met een nieuw wetsvoorstel wordt de collectiviteitskorting op zorgverzekeringen afgeschaft. Zorgverzekeraars moeten voor dezelfde zorgverzekering dezelfde premie in rekening brengen. Thans mogen zij een korting op de premie geven aan deelnemers van een collectiviteit.
Per 1 juli 2021 wordt de hoogte van een aantal uitkeringen aangepast. Dit komt doordat deze uitkeringen gekoppeld zijn aan het wettelijk minimumloon. Het minimumloon stijgt van € 1.684,80 naar € 1.701,00 bruto per maand. Tevens worden de minimumjeugdlonen per 1 juli 2021 herzien.
De regels voor het bestuur van de rechtsvormen vereniging, stichting, coöperatie of onderlinge waarborgmaatschappij veranderen. De Wet Bestuur en Toezicht Rechtspersonen (WBTR) treedt op 1 juli 2021 in werking. Vanaf dan sluiten de regels voor toezicht en bestuur aan op die van de besloten vennootschap (bv) en de naamloze vennootschap (nv). Lees wat er verandert en hoe u zich als bestuurder op kunt voorbereiden.
De zomer van 2021 komt er aan en veel mensen hebben vanwege de versoepeling van de corona-maatregelen toch besloten om van een vakantie te gaan genieten. Daarom willen wij u informeren over vakanties in het buitenland en hoe verzekeraars omgaan met dekking en Covid-19.
Voordat u een autoverzekering afsluit, wilt u graag weten tegen welke polisvoorwaarden u dit doet. Zo weet u precies waarvoor u verzekerd bent. Vergelijk de verschillende autoverzekeringen op deze 8 belangrijkste polisvoorwaarden en bepaal wat voor u belangrijk is. Zo kunt u een goede vergelijking maken tussen verschillende autoverzekeringen en de best passende autoverzekering kiezen voor u.
Halverwege het jaar is het altijd opletten voor werkgevers. Nieuwe wetten en regels staan voor de deur. Welke wetswijzigingen zijn er op 1 juli 2021? Een overzicht voor ondernemers met personeel.
Het nieuwe pensioenstelsel wordt met een jaar uitgesteld. Een beslissing die wij al een tijdje aan zagen komen. Afgelopen week kwam de bevestiging van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW). Dit betekent dat SZW nu voor ogen heeft om de Wet Toekomst Pensioenen in te laten gaan per 1 januari 2023.
Per 1 juli 2021 wordt de Wet bestuur en toezicht rechtspersonen (WBTR) ingevoerd. De nieuwe wet beoogt de kwaliteit van bestuur en toezicht bij verenigingen, coöperaties, onderlinge waarborgmaatschappijen en stichtingen te verbeteren en de wettelijke regeling voor alle rechtspersonen gelijk te trekken.
Pagina 1 van 18