Prinsjesdag

Prinsjesdag

Elk jaar op de 3e dinsdag van september presenteert de regering haar plannen voor het komende jaar. Zaken die banken, verzekeraars, adviseurs, werknemers en/of werkgevers flink kunnen raken.  Hier kunt u de gevolgen van de Miljoenennota , Rijksbegroting en de bijbehorende informatie vinden gesorteerd per jaar.

 

Het eigen risico blijft in 2021 gelijk en de verwachte zorgpremie neemt toe. Ook de zorgtoeslag zal stijgen. Dit blijkt uit de stukken die op Prinsjesdag gepresenteerd werden.
Op Prinsjesdag 2020 maakte het kabinet de plannen bekend voor komend jaar en daarna. Voor ondernemers met personeel gaat er veel veranderen. Wat precies? Dit zijn de 9 belangrijkste aanpassingen en wetswijzigingen. Door de coronacrisis was het dit jaar een andere Prinsjesdag dan normaal. Minder pracht en praal en een sobere troonrede door Koning Willem-Alexander. Maar zoals ieder jaar is er een nieuwe begroting (miljoenennota 2021) en de aankondiging van een aantal wetswijzigingen en aangepaste belastingen. Wat zijn de belangrijkste veranderingen voor u als ondernemer met personeel?