Nieuws

Nieuws

Hier vindt u het laatste nieuws van Honig en Honig.

Verzekeraars en arbodiensten krijgen veel vragen over corona en al of niet dekking op verzuimverzekeringen. Wij geven een korte samenvatting van welke situaties wel of niet verzekerd zijn.
De overheid helpt ondernemers die getroffen zijn door de coronacrisis. Er zijn regelingen van kracht waar je als zzp’er of mkb’er gebruik van kunt maken, op korte en langere termijn. Bekijk hier wat je mogelijkheden zijn. Waarschuwing: er zijn bedrijven die zich presenteren als overheidsinstantie en die aanbieden om tegen betaling ondernemers te helpen bij het aanvragen van de regelingen rond corona. Aanvragen voor een regeling bij je gemeente (Tozo) of andere instanties zijn sterk vereenvoudigd en daardoor goed zelf te doen. Hiervoor berekenen die instanties geen kosten.
Als u door bijzondere omstandigheden, zoals het coronavirus, tijdelijk minder werk voor uw personeel heeft, kunt u compensatie krijgen voor uw loonkosten. Normaal gesproken kreeg u die compensatie via Werktijdverkorting. Door de gevolgen van het coronavirus wordt de tijdelijke maatregel Noodfonds Overbrugging voor Werkbehoud (NOW) ingezet in plaats van de Werktijdverkorting.
Werkgevers die een transitievergoeding hebben betaald na 1 juli 2015 voor langdurig zieke werknemers, kunnen deze vanaf 1 april terugvragen bij het UWV. Het gaat hier om medewerkers die uit dienst zijn gegaan na twee jaar loondoorbetaling wegens ziekte ook nog een transitievergoeding hebben gekregen.
Verzekeraars ontvangen veel vragen van klanten, media en andere partijen over het coronavirus. De belangrijkste en meest gestelde vragen hebben wij op een rij gezet. Deze pagina wordt regelmatig bijgewerkt. Staat uw vraag er niet bij? Bel 072-5642669 of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..  Update: 31-03-2020
Minister Koolmees heeft vorige week een pakket aan maatregelen aangekondigd die ondernemingen moet helpen om zo goed mogelijk door de corona-crisis heen te komen. Een voor veel werkgevers belangrijke maatregel is de NOW-regeling die werknemers een uitkering verstrekt. Moet de werkgever die uitkering aanvullen?
Er zijn veel vragen over de gevolgen van het coronavirus en verzekeringen. De belangrijkste en meest gestelde vragen hebben wij op een rij gezet. Deze pagina zal bijgewerkt worden zodra er nieuwe vragen opspelen.
Bent u zelfstandige zonder personeel (ondernemer, zzp’er, beroepsbeoefenaar, directeur grootaandeelhouder of meewerkend echtgenoot)? Dan wordt u volgens het advies van de Star verplicht om u zich te verzekeren tegen arbeidsongeschiktheid. Dit is vorig jaar afgesproken in het principeakkoord pensioenstelsel zzp.
Per 1 april 2020 kunnen werkgevers een compensatie ontvangen voor de betaalde transitievergoeding als zij een werknemer ontslaan in verband met langdurige arbeidsongeschiktheid. De werkgever kan vanaf 1 april 2020 ook een compensatie aanvragen voor de betaalde transitievergoeding van werknemers die in de periode 1 juli 2015 tot 1 april 2020 zijn ontslagen in verband met langdurige arbeidsongeschiktheid.
Zelfstandige ondernemers zonder personeel (zzp’ers) zijn niet in dienst van een bedrijf. Als zzp’er bent u in de regel zelf verantwoordelijk voor uw veiligheid tijdens het werk. Toch geldt ook voor zzp’ers een aantal arboregels die uw eigen veiligheid en die van derden moeten waarborgen.
De gevolgen van het Pensioenakkoord - De regering, werkgevers en werknemers hebben afspraken gemaakt over een aantal veranderingen in het pensioenstelsel. Deze afspraken staan in het Pensioenakkoord. De veranderingen raken vrijwel iedereen. Hieronder vindt u een overzicht van de voorgestelde veranderingen.
Huisartsen-AOV - Movir introduceert op 1 februari 2020 de Huisartsen-AOV. Een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) speciaal voor huisartsen van nu. De Beroeps-AOV van Movir is vanaf deze datum niet meer af te sluiten voor huisartsen. Wat maakt de Huisartsen-AOV anders?
Op 1 januari 2020 treedt de nieuwe versie van de Incoterms® in werking. Wat zijn de wijzigingen en heeft u zich al voorbereid? Wij geven u een overzicht van de belangrijkste wijzigingen van de Incoterms® per 2020.
Belangrijkste belastingwijzigingen per 1 januari 2020 - De Eerste Kamer heeft op 17 december ingestemd met ruim 50 belastingmaatregelen voor burgers en bedrijven. Dit betekent dat Nederlanders over het algemeen meer gaan overhouden van iedere euro die binnenkomt en (meer) werken lonender wordt. Ook is direct werk gemaakt van het Klimaatakkoord, met belastingmaatregelen die klimaatvriendelijk gedrag stimuleren.
In Nederland ligt ruim twee miljoen kilometer aan kabels en leidingen onder de grond. Er zijn veel manieren om met de hand of machinaal grond te verplaatsen (grondroeren). Graven, duwen, boren, heien, sonderen en spoelen. Wie gaat graven moet dit dus zorgvuldig doen om schade en daarmee aansprakelijkheid te voorkomen. De kans dat er bij graafwerk een kabel of leiding beschadigd raakt, is redelijk groot. Onder welke voorwaarden en met welke verzekeringen is dat risico te verzekeren?
Pagina 1 van 13