Ticket annuleringsverzekering

De Ticketannuleringsverzekering is een voordelig alternatief als u een los ticket hebt geboekt, zoals bijvoorbeeld een vliegticket of een treinticket. De verzekering dekt de annuleringskosten als u uw reis noodgedwongen moet annuleren.

Ticket annuleringsverzekering direct aanvragen

Welk soort verzekering is de Ticket annuleringsverzekering?

Kunt u onverwachts niet op reis, waardoor u uw vervoersticket moet annuleren? Dan vergoedt de ticket annuleringsverzekering de kosten die u niet van de vervoersmaatschappij of reisorganisator terugkrijgt. De dekking is voor geboekte vlieg-, trein-, bus- of bootreizen.

Wat is verzekerd met de ticket annuleringsverzekering?

De verzekeraar vergoedt de kosten van annulering van een vervoersticket. Op deze kaart staan de belangrijkste annuleringsredenen. Alle redenen vindt u in de polisvoorwaarden. De verzekeraar vergoedt ook de kosten van overboeken van de reis, waardoor totale annulering niet nodig is. De ticket annuleringsverzekering biedt ook dekking als één van de reizigers op het boekingsformulier of ticket de reis moet annuleren, mits deze reiziger een eigen annuleringsverzekering heeft gesloten en de oorzaak van annulering verzekerd is.

Gezondheid

De verzekeringsmaatschappij vergoedt de kosten van het annuleren van een reis als gevolg van overlijden, een ongeval of ernstige ziekte van uzelf, een familielid of een reisgenoot. Als u door complicaties bij uw zwangerschap niet kunt reizen, heeft u ook recht op een vergoeding.

Familie

De ticket annuleringsverzekering biedt dekking als een familielid in de 1e of 2e graad overlijdt of in een levensbedreigende situatie komt.

Werk

De verzekeraar keert uit als u de reis annuleert omdat u een nieuwe baan heeft gekregen nadat u werkloos bent geweest. Of als u buiten uw schuld ontslagen bent.

Woning

Als u annuleert omdat u onverwacht een huurwoning toegewezen krijgt, vergoedt de verzekeringsmaatschappij de kosten van annulering. Dit geldt ook als uw woning beschadigd raakt voor of tijdens de reis.

Huisdieren

U kunt ook annuleren bij overlijden, een ernstige ziekte of ongeval van uw hond, kat of paard. Dit geldt alleen als dit gebeurt binnen zeven dagen voor het begin van de reis.

Wat is niet verzekerd met de ticket annuleringsverzekering?

Hieronder vindt u de belangrijkste uitsluitingen. Er zijn meer oorzaken waardoor u geen recht heeft op dekking, zoals opzet of gebruik van verdovende middelen. Alle uitsluitingen vindt u in de polisvoorwaarden.

Zelf samengestelde reizen

De ticket annuleringsverzekering geldt alleen voor los geboekte tickets voor een vliegtuig, bus, boot of trein. Annulering van andere onderdelen van de reis, zoals verblijf of huurauto worden niet vergoed. Wilt u een samengestelde reis verzekeren, kies dan voor een kortlopende annuleringsverzekering.

Ramp op de reisbestemming

Annulering vanwege een natuurramp, epidemie of aanslag in het vakantieland is niet verzekerd.

Fraude

De verzekeringsmaatschappij keert niet uit als u de verzekeraar opzettelijk probeert te misleiden.

Geen onzeker voorval

De ticket annuleringsverzekering biedt geen dekking als u al kon verwachten dat u de reis moest annuleren toen u boekte.

Zijn er dekkingsbeperkingen?

Maximale vergoeding

De verzekeraar vergoedt het bedrag voor de tickets dat op het boekingsformulier staat. Hierbij geldt een maximumbedrag per persoon, per reis en per verzekeringsbewijs voor alle verzekerden samen.

Waar ben ik gedekt?

U bent verzekerd voor het vervoersticket dat u heeft geboekt. Het maakt niet uit waar u naartoe gaat.

Wat zijn mijn verplichtingen?

Als u de ticket annuleringsverzekering aanvraagt, u beantwoordt alle vragen eerlijk. Meld de (mogelijke) annulering binnen 3 dagen bij de reisaanbieder. U hoort zoveel mogelijk te doen om schade te voorkomen en te beperken. U moet de annuleringsreden kunnen aantonen. In de polisvoorwaarden vindt u de overige verplichtingen.

Wanneer en hoe betaal ik?

U betaalt de premie bij het afsluiten van de ticket annuleringsverzekering of na ontvangst van de factuur. Betalen kan via iDEAL, automatische incasso of u maakt de premie over na ontvangst van de factuur. U dient de premie te hebben betaald om een schade te kunnen claimen.

Premie en dekking ticket annuleringsverzekering 

De prijs van de ticket annuleringsverzekering is € 24,95 voor Europadekking en € 39,95 voor werelddekking. Deze prijzen zijn per persoon en inclusief assurantiebelasting en inclusief poliskosten.

Wanneer begint en eindigt de dekking?

Sluit de ticket annuleringsverzekering af binnen 7 dagen na het boeken van uw ticket. De ticket annuleringsverzekering begint op de datum dat u de ticket annuleringsverzekering afsluit. De ticket annuleringsverzekering eindigt op de eerste dag van uw reis of direct op de datum waarop de reis wordt geannuleerd.

Hoe zeg ik mijn contract op?

U kunt de ticket annuleringsverzekering alleen binnen de bedenktermijn van 14 dagen opzeggen als de ticket annuleringsverzekering langer duurt dan een maand. Neem hiervoor contact met ons op.

Algemene informatie ticket annuleringsverzekering

Bovenstaande informatie geeft een samenvatting van de ticket annuleringsverzekering. In de offerte, de polis en de polisvoorwaarden staat uitgebreid waarvoor u wel en niet bent verzekerd.

Voordelen Ticket annuleringsverzekering

Speciale annuleringsverzekering voor tickets

Reizigers boeken steeds vaker een los ticket in plaats van een complete pakketreis. Speciaal voor deze groep reizigers is de ticket annuleringsverzekering geïntroduceerd. Deticket annuleringsverzekering is speciaal voor reizigers die geen pakketreis boeken, maar alleen voor vervoer per vliegtuig, bus, trein of ferry kiezen. De ticket annuleringsverzekering dekt de annuleringskosten die in rekening worden gebracht als u onverwacht noodgedwongen toch uw reis moet annuleren.

Tickets voor vliegtuig, boot, trein verzekerd

Of u met het vliegtuig, de trein of de boot gaat. Met de ticket annuleringsverzekering bent u verzekerd tegen de annuleringskosten van uw ticket mocht u de reis noodgedwongen moeten annuleren.

Meer informatie over de ticket annuleringsverzekering