T: 072-5642669 | E: info@honigenhonig.nl

U bevindt zich hier:Particulier»Particuliere verzekeringen»Inkomensverzekeringen»Vaste Lasten AOV

Vaste Lasten AOV

Met de Vaste Lasten AOV regelt u dat u bij arbeidsongeschiktheid een uitkering ontvangt waarmee u een deel van uw inkomensverlies aanvult. Zo heeft u de zekerheid dat u (een deel van) uw vaste lasten kunt blijven betalen. De uitkering ontvangt u na een wachttijd van 1 jaar en als u 35% of meer arbeidsongeschikt bent.

Direct aanvragen

Algemeen

Vaste Lasten AOV?

Als u arbeidsongeschikt bent, kunt u nog maar voor een deel of zelfs helemaal niet meer werken. Dat kan grote gevolgen hebben voor uw inkomen. Want hoewel uw werkgever in de eerste 2 jaar van arbeids-ongeschiktheid uw loon moet doorbetalen, is dat niet in alle gevallen 100% van uw loon. En na de eerste 2 jaar gaat u er financieel nog meer op achteruit. U ontvangt dan namelijk een uitkering van UWV. Deze is altijd lager dan uw inkomen voor arbeidsongeschiktheid. Als gevolg van de inkomensdaling kunt u dan bijvoorbeeld niet meer al uw vaste lasten betalen, zoals de huur of uw hypotheek.

Voor wie is deze verzekering?

Deze verzekering is voor iedereen:

  • Met vaste lasten en een inkomen uit loondienst, dus niet voor zelfstandig ondernemers en DGA’s.

  • Die bij arbeidsongeschiktheid naast de uitkering van UWV een extra uitkering wil ontvangen om (een deel van) de vaste lasten te kunnen blijven betalen.

Belangrijkste kenmerken van de Vaste Lasten AOV

  • Geeft gemoedsrust bij financiële tegenslag als gevolg van arbeidsongeschiktheid.

  • Keert bij arbeidsongeschiktheid tot 100% van het verzekerde bedrag uit.

  • Bij gedeeltelijke arbeidsongeschikt, ontvangt u een gedeeltelijke uitkering.

  • De premie is aftrekbaar van de belasting, de uitkering is fiscaal belast. 

Vaste Lasten AOV afsluiten?

Een Vaste Lasten AOV sluit u niet zomaar af en daarom kunt u dit product niet online afsluiten. De Vaste Lasten AOV is af te sluiten in overleg met onze adviseur. Om de advieskosten te beperken kunt u onderstaand aanvraagformulier downloaden om de juiste gegeven bij ons aan te leveren. Na ontvangst van uw verzoek en gegevens maken wij een opdracht tot dienstverlening voor u op, zodat u vooraf precies weet met welke kosten u te maken krijgt voor advies, bemiddeling en beheer. 

Meer weten over de Vaste Lasten AOV?

Mocht u vragen heen of meer informatie wensen neem dan contact met ons op en bel 072-5642669 of mail uw vraag naar info@honigenhonig.nl. Wij zijn u graag van dienst met onafhankelijk advies. De adviseur van Honig en Honig kan uw van dienst zijn met advies en bemiddeling.