T: 072-5642669

U bevindt zich hier:Particulieren»Inkomensverzekeringen»Vaste Lasten AOV

Vaste Lasten AOV

Met de Vaste Lasten AOV regelt u dat u bij arbeidsongeschiktheid een uitkering ontvangt waarmee u een deel van uw inkomensverlies aanvult. Zo heeft u de zekerheid dat u (een deel van) uw vaste lasten kunt blijven betalen. De uitkering ontvangt u na een wachttijd van 1 jaar en als u 35% of meer arbeidsongeschikt bent.

Direct aanvragen

Algemeen

Vaste Lasten AOV?

Als u arbeidsongeschikt bent, kunt u nog maar voor een deel of zelfs helemaal niet meer werken. Dat kan grote gevolgen hebben voor uw inkomen. Want hoewel uw werkgever in de eerste 2 jaar van arbeids-ongeschiktheid uw loon moet doorbetalen, is dat niet in alle gevallen 100% van uw loon. En na de eerste 2 jaar gaat u er financieel nog meer op achteruit. U ontvangt dan namelijk een uitkering van UWV. Deze is altijd lager dan uw inkomen voor arbeidsongeschiktheid. Als gevolg van de inkomensdaling kunt u dan bijvoorbeeld niet meer al uw vaste lasten betalen, zoals de huur of uw hypotheek.

Voor wie is deze verzekering?

Deze verzekering is voor iedereen:

  • Met vaste lasten en een inkomen uit loondienst, dus niet voor zelfstandig ondernemers en DGA’s.

  • Die bij arbeidsongeschiktheid naast de uitkering van UWV een extra uitkering wil ontvangen om (een deel van) de vaste lasten te kunnen blijven betalen.

Belangrijkste kenmerken van de Vaste Lasten AOV

  • Geeft gemoedsrust bij financiële tegenslag als gevolg van arbeidsongeschiktheid.

  • Keert bij arbeidsongeschiktheid tot 100% van het verzekerde bedrag uit.

  • Bij gedeeltelijke arbeidsongeschikt, ontvangt u een gedeeltelijke uitkering.

  • De premie is aftrekbaar van de belasting, de uitkering is fiscaal belast. 

Vaste Lasten AOV afsluiten?

Een Vaste Lasten AOV sluit u niet zomaar af en daarom kunt u dit product niet online afsluiten. De Vaste Lasten AOV is af te sluiten in overleg met onze adviseur. Om de advieskosten te beperken kunt u onderstaand aanvraagformulier downloaden om de juiste gegeven bij ons aan te leveren. Na ontvangst van uw verzoek en gegevens maken wij een opdracht tot dienstverlening voor u op, zodat u vooraf precies weet met welke kosten u te maken krijgt voor advies, bemiddeling en beheer. 

Meer weten over de Vaste Lasten AOV?

Mocht u vragen heen of meer informatie wensen neem dan contact met ons op en bel 072-5642669 of mail uw vraag naar info@honigenhonig.nl. Wij zijn u graag van dienst met onafhankelijk advies. De adviseur van Honig en Honig kan uw van dienst zijn met advies en bemiddeling.

Pin it

Nieuws

Kosten bedrijfsarts blijven voor rekening werkgever

Kosten bedrijfsarts blijven voor rekening werkgever

Het kabinet is niet van plan de bekostiging van de bedrijfsartsen weg te halen bij werkgevers en voortaan via de Zorgverzekeringswet te laten lopen. Dat stelt staatssecretaris Van Ark duidelijk in antwoord op Kamervragen.

Lees meer ...

Eerste Kamer neemt wetsvoorstel vergoeding affectieschade aan

Eerste Kamer neemt wetsvoorstel vergoeding affectieschade aan

Nabestaanden van overleden slachtoffers en naasten van mensen met ernstig en blijvend letsel als gevolg van een ongeluk, geweldsmisdrijf of medische fout krijgen recht op een schadevergoeding. De Eerste Kamer stemde vanmiddag in met het wetsvoorstel...

Lees meer ...

Verzekeraars en brandweer slaan alarm: helft bedrijven failliet na brand

Verzekeraars en brandweer slaan alarm: helft bedrijven failliet na brand

Veel ondernemers onderschatten de impact van een (grote) brand op de continuïteit van hun bedrijf. Ongeveer de helft van de ondernemingen is na zo’n brand binnen twee jaar failliet. Een gezamenlijke visie van het Verbond van Verzekeraars en de brandw...

Lees meer ...

Informatie voor relaties van Honig en Honig over de Verwerkingsovereenkomst (AVG)

Informatie voor relaties van Honig en Honig over de Verwerkingsovereenkomst (AVG)

U heeft er vast al iets over gelezen. Op 25 mei a.s. treedt in Nederland de Algemene Verordening Gegevensbescherming, AVG, in werking. Deze (Europese) verordening heeft tot doel burgers extra bescherming te bieden op het gebied van privacy. Uiteraard...

Lees meer ...

Einde overgangsregeling Arbowet

Einde overgangsregeling Arbowet

De vernieuwde Arbowet is op 1 juli 2017 ingegaan. De overgangsregeling van 1 jaar eindigt op 1 juli 2018. Vanaf dat moment moeten alle werkgevers aan alle verplichtingen vanuit de Arbowet voldoen.

Lees meer ...

Verzilverhypotheek biedt uitkomst voor “arme” ouderen

Verzilverhypotheek biedt uitkomst voor “arme” ouderen

Ouderen met weinig inkomen, maar wel met een woning met een behoorlijke overwaarde én geen mogelijkheid om die overwaarde te verzilveren. Oftewel ‘steenrijk, maar geldarm’. Daar lijkt nu verandering in gekomen. Met de Verzilverlening van de Stichting...

Lees meer ...