Verzuimverzekering Horeca KHN

Verzuimverzekering Horeca KHN - De verzuimverzekering en de WGA eigen risico verzekering Horeca KHN bieden horeca ondernemers zekerheid voor de loondoorbetaling bij ziekte en lasten bij arbeidsongeschiktheid van een werknemer. U kunt de dekking uitbreiden met aanvullende diensten zoals; arbo, verzuimanalyse en -advies, re-integratie- en interventiebegeleiding, vitaliteit en inzetbaarheid, advies en subsidies en juridische bijstand. Het pakket is samengesteld op basis van de mantelovereenkomst van Koninklijke Horeca Nederland (KHN).

Offerte aanvragen Verzuimverzekering Horeca KHN

Dekking KHN Horeca verzuimverzekering

Verzuimverzekering

De verzuimverzekering biedt een ondernemer dekking tegen de kosten van ziekteverzuim. Bedrijven zijn wettelijk verplicht een zieke werknemer twee jaar loon door te betalen. Met de verzuimverzekering verzekert u zich tegen deze kosten, flexibel en naar behoefte. De polis biedt u een uitgebreide dekking en is door de modulaire opbouw overzichtelijk en makkelijk.

Horeca verzuimloket

Het Horeca verzuimloket kan afgesloten worden in combinatie met een verzuimverzekering binnen de mantelovereenkomst van Koninklijk Horeca Nederland.

Wat bieden de Horeca verzuimverzekering en het Horeca verzuimloket?

Het Horeca verzuimloket sluit aan bij de verantwoordelijkheden die de werkgever heeft vanuit de Wet Verbetering Poortwachter. Naast verzuimbegeleiding wordt de werkgever actief ondersteund door een deskundige casemanager. De Horeca verzuimverzekering en het Horeca verzuimloket regelen en betalen de loondoorbetaling van uw zieke medewerker. De werkgever ontvangt 95% van het verzekerde loon in het eerste ziektejaar en 75% in het tweede ziektejaar. En heeft uw medewerker extra re-integratie nodig, dan worden deze activiteiten in overleg met de bedrijfsarts volledig betaald. Ook de wettelijke preventieve verplichtingen zoals toetsing van de RI&E, PAGO en het preventiespreekuur worden volledig vergoed.

Het gemak van de Horeca verzuimverzekering en het Horeca verzuimloket

De regie van de verzuimbegeleiding ligt volledig bij u in samenwerking met de arbodienst en verzekeraar. Samen met u bepalen zij welke acties nodig zijn voor een snelle terugkeer op de werkplek van uw verzuimende medewerker. Daarom bieden wij speciaal voor uw branche de Horeca verzuimverzekering met het Horeca verzuimloket. U kunt hier terecht voor al uw vragen over uw verzekering en verzuimbegeleiding. U wordt als werkgever actief betrokken bij het verzuimtraject en u heeft een vast contactpersoon. Deze deskundige ondersteunt, adviseert, coacht, begeleidt en coördineert het hele traject inclusief de wettelijke verplichtingen uit de Wet Verbetering Poortwachter.

Brancheoverleg Horeca Verzuimverzekering en het Koninklijk Horeca Nederland

Samen met Koninklijk Horeca Nederland bespreekt de verzekeraar de verzuim- en managementrapportages. Zo brengen zij de grootste arbeidsongeschiktheidsrisico’s uit uw branche in kaart. Hierdoor kunnen wij inspelen op deze risico’s en daar profiteert u als ondernemer ook weer van.

Het Horeca verzuimloket verricht o.a. de volgende activiteiten: 

  • Arbeidsomstandigheden spreekuur
  • Beantwoording van vragen op het gebied van preventie, verzuim en sociale zekerheid met specifieke kennis van de Horeca branche
  • Consulten bedrijfsarts gedurende tot en met het 2e verzuimjaar
  • Het opstellen van de probleemanalyse met het concept plan van aanpak
  • Intakegesprek met werkgever en werknemer
  • Intensieve verzuimcoördinatie en ondersteuning bij inzet interventies
  • Medische dossiervorming
  • Melding beroepsziekten
  • Meldingen aan UWV
  • Opstellen van de probleemanalyse met het concept plan van aanpak
  • Preventieve begeleiding bij dreigend ziekteverzuim
  • Telefonische helpdesk voor vragen op het gebied van preventie, verzuim en sociale zekerheid met specifieke kennis van de Horeca branche
  • Verzuimregistratie (digitaal)

Mantelovereenkomst KHN Horeca

Naast de verzuimverzekering kunnen leden van de KHN kiezen uit een breed aanbod aan WIA-producten, zoals de WGA-Hiaat verzekering en de WGA-ERD verzekering. De mantelovereenkomst Horeca bevat onderstaande verzekeringen: 

Verzekeringen via mantel Horeca
Verzuimverzekering Gemiddelde korting van 10% op de premie
Verzuimloket Lagere kosten voor arbodienst en re-integratie

WGA ERD verzekering

Korting in combinatie met een verzuimverzekering

WGA-Hiaat verzekering

Korting kan oplopen tot 10%

WIA-Aanvullingsverzekering

Korting kan oplopen tot 10%

WIA-Excedent verzekering Korting kan oplopen tot 10%

Wat kost een zieke medewerker in de horeca?

Stel een chef-kok met een bruto jaarsalaris van € 33.500,00 meldt zich ziek en is 12 weken uit de roulatie. Dit ziekteverzuim kan u al gauw € 10.000,00 kosten. Deze verzuimkosten bestaan uit directe kosten en indirecte kosten.* Bij directe kosten kunt u denken aan het doorbetalen van loon gedurende drie maanden en eventueel de re-integratiekosten. Volgens uw cao betaalt u 95% van het loon door, ook bij bepaalde oproepkrachten.

Vervangend personeel

Als een chef-kok niet kan werken heeft u vervanging nodig. De zaak kan immers niet dicht. De kosten voor vervangend personeel zijn indirect. U raadpleegt uw netwerk voor een tijdelijke medewerker. In de tussentijd draait uw huidige personeel overuren. Heeft u een tijdelijke chef-kok gevonden, dan kost deze vervanging ongeveer € 7.500,00. Deze persoon kent de menukaart nog niet uit zijn hoofd en zal ingewerkt moeten worden. Dit productieverlies kan oplopen tot € 1.650,00 tijdens deze 12 weken.

Voorkom ziekteverzuim

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Toch kunt u veel zelf doen om ziekteverzuim te voorkomen, ook wettelijk heeft u hiertoe een aantal verplichtingen. Heeft u een Verzuimverzekering dan helpen wij, de verzekeringsmaatschappij en onze samenwerkende arbodienst, u graag hierbij. Bespreek de mogelijkheden met onze adviseur.
*Bereken de kosten voor lang verzuim met de rekentool van TNO en bespreek het resultaat met uw adviseur.

Kosten ziekteverzuim horeca

Ziekteverzuim is een groot risico in de horeca. Veel horecazaken zijn namelijk klein, waardoor de uitval van een zieke werknemer een grote impact kan hebben op het bedrijf. Want wat is jouw restaurant zonder zijn geweldige chef-kok? Of zonder een enthousiaste gastheer of gastvrouw die het gezicht is van je horecazaak? Met welke kosten krijgt u te maken als uw werknemer ziek is? Vier kostenposten:

  1. Loon doorbetalen bij ziekte
    • U bent verplicht een groot deel van het loon door te betalen als de werknemer bij u in dienst is. Hoeveel procent u precies moet betalen, kunt u je vinden in uw cao.
    • U bent volgens de wet verplicht in het eerste jaar van ziekte minimaal 70 procent van het loon te betalen en u mag daarbij niet onder het minimumloon komen. In uw cao kan een hoger percentage staan.
    • Bij een oproepovereenkomst bent u in veel situaties ook verplicht loon door te betalen. Dit is afhankelijk van het type contract en de situatie. Als u personeel inzet via een uitzendbureau of een payrollbedrijf, hoeft u geen loon door te betalen bij ziekte.
  1. Vervanging
    • Uw zieke werknemer moet natuurlijk ook vervangen worden. De kosten voor vervanging kunnen enorm verschillen. U kunt andere werknemers meer laten werken, zelf bijspringen of een oproepkracht of invalkracht inzetten.
    • U kunt ook een beroep doen op een uitzendbureau of een zzp'er. In de meeste gevallen maakt u al snel dubbele kosten. Als u extern een invaller inhuurt, bent u al snel 30 procent meer kwijt dan het loon van u uitgevallen werknemer.
  1. Omzetverlies
    • Het tijdelijke verlies van een teamlid zorgt vaak ook voor productieverlies. Een eventuele nieuwe kracht moet ingewerkt worden, maakt mogelijk meer fouten en is waarschijnlijk langzamer. Dat brengt extra kosten met zich mee. Denk ook aan de tijd en zorgen die u er zelf kwijt mee bent. Die had u ook kunnen gebruiken om meer omzet te genereren.
  1. Re-integratie
    • Als uw zieke werknemer lang uit de roulatie is en/of een ernstige blessure heeft, kunnen er ook kosten zijn voor re-integratie. Denk aan extra rekeningen van uw arbodienst. Maar eventueel ook aanpassingen van de werkplek of de functie van uw werknemer.

Rekenvoorbeeld verzuimkosten horeca

Een voorbeeld uit de praktijk. Stel: uw chef-kok snijdt zichzelf letterlijk in de vingers. Geen klein wondje, maar een fikse blessure is het gevolg. Hij is 3 maanden niet inzetbaar. Hoeveel geld gaat dat u kosten?

Loonkosten chef-kok tijdens verzuim:

  • Hij heeft een bruto maandsalaris van € 2.500,00
  • Hij is 3 maanden uit de roulatie.
  • Volgens uw cao betaalt u hem tijdens zijn ziekte 95 procent van het loon. In de periode van ziekte is dat € 7.125,00
  • Doorlopende werkgeverslasten (loonheffingen): € 1.850,00

Totaal loonkosten tijdens ziekte:

€ 8.975,00

Extra kosten door verzuim:

  • Kosten voor verzuimbegeleiding en re-integratie: € 300,00
  • Vervanging door tijdelijke chef-kok: € 9.250,00
  • Omzetverlies door zijn afwezigheid: € 1.450,00

Totaal extra kosten door verzuim:

€ 11.000,00

Tip: Rekentool verzuim horeca

Wilt u weten wat kort of lang verzuim uw bedrijf ongeveer zou kosten? Gebruik een handige rekentool met branchegegevens van TNO en CBS. Hou bij de loonkosten ook rekening met de opbouw van het vakantiegeld en het afdragen van de loonheffingen. Dat loopt gewoon door als uw werknemer ziek is.

Tips om langdurig verzuim te voorkomen

Maar liefst 70% van de horecabedrijven heeft geen Risico-inventarisatie en evaluatie (RI&E), terwijl dit wettelijk verplicht is.

  1. Probeer de kans op ziekte binnen uw bedrijf te minimaliseren. Met een goed ziekteverzuimbeleid voorkomt en beperkt u uitval door ziekte. Dat doet u met name door te zorgen voor goede arbeidsomstandigheden in uw horecazaak. Veiligheid eerst! Stel een RI&E op via www.rie.nl en bespreek de risico's met onze adviseur.
  2. 80% van de leidinggevenden in de horeca pakken de verzuimbegeleiding zelf op. Dit kost u extra tijd. Sluit hiervoor in de plaats een contract af met een professionele arbodienstverlening die uw branche begrijpt.
  3. Stel een verzuimprotocol op zodat iedereen weet wat er moet gebeuren als er iemand ziek is.

Voorkom de kosten en rompslomp van een zieke medewerker

Deze verzekeringen bieden u ondersteuning bij (het voorkomen) van ziekteverzuim.

  1. Verzuimverzekering
    De verzuimverzekering geeft u financiële zekerheid van de loondoorbetaling van een zieke werknemer. De Verzuimverzekering is inclusief dienstverlening van een arbodienst waarmee we samenwerken. Dat betekent een effectieve aanpak van het voorkomen van verzuim.
  2. Ongevallenverzekering
    Raakt uw werknemer blijvend invalide of in het ergste geval komt hij te overlijden? Dan geeft de ongevallenverzekering uw werknemer financiële dekking. Deze verzekering biedt ook preventieve diensten om een ongeval te voorkomen.

Premietabel Verzuimverzekering en WGA ERD verzekering Koninklijke Horeca Nederland (KHN) 

De onderstaande premietabel van het Verzuimpakket Werkgever met de modules Ziekteverzuim en WGA Eigenrisicodragen is gebaseerd op de overeenkomst met uw brancheorganisatie en voor de leden van KHN. Bent u geen lid (meer) van KHN of stopt de overeenkomst? Dan vervalt direct de mogelijkheid om gebruik te maken van de premietabel en voorwaarden vanuit de samenwerking tussen KHN en de verzekeraar. Zij hebben dan het recht om de premie en voorwaarden voor de verzekering aan te passen. De premietabel is geldig van 1 januari 2024 tot 1 januari 2027.

Kiest u voor een eigenrisicoperiode van het eerste ziektejaar? Dan gaat de verzekeraar voor de premie van de module Ziekteverzuim alleen uit van het premiepercentage dat staat bij het tweede ziektejaar. 

 

Premie in percentage over het verzekerde loon

Eerste ziektejaarrisico
100% van het loon is verzekerd
Tweede ziektejaar risico
70% van het loon is verzekerd
WGA eigen risico dragen
conform WIA
Klasse
Verzuimpercentage
Eigen risico termijn
 

van

t/m

2 weken

4 weken

6 weken

13 weken

26 weken

1

0,00

0,86

2,18

1,81

1,52

0,94

0,47

0,32

1,48

2

0,87

1,65

2,59

2,13

1,80

1,12

0,55

0,37

1,53

3

1,66

3,07

3,19

2,64

2,23

1,37

0,68

0,46

1,78

4

3,08

4,63

3,98

3,27

2,78

1,71

0,85

0,57

2,16

5

4,64

6,25

4,84

4,00

3,39

2,09

1,04

0,69

2,33

6

6,26

100,00

5,99

4,94

4,18

2,57

1,29

0,86

2,74

 

Bijzonderheden de verzuimverzekering horeca KHN

  • De verzekeraar berekent de premie vanuit de premietabel. Zij kijken naar de verzuimklasse waarin u bent ingedeeld in combinatie met het door u gekozen dekkingspercentage en eigenrisicoperiode.
  • Bij de start van de verzuimverzekering horeca KHN bepaalt de verzekeringsmaatschappij de verzuimklasse vanuit het gemiddelde verzuimpercentage over de afgelopen twee jaar. Hiervoor maken zij gebruik van de verzuimgegevens die u heeft opgegeven bij de aanvraag van de verzuimverzekering horeca KHN.
  • Bij de start van de verzuimverzekering horeca KHN is de premie maximaal gebaseerd op klasse twee voor startende bedrijven.
  • Jaarlijks kan de verzekeraar de premie aanpassen. De jaarlijkse premiebijstelling hangt af van het verzuim in uw bedrijf. Zij kijken onder andere naar de betaalde vergoedingen over de afgelopen twee jaar. Bij deze jaarlijkse aanpassing van de premie daalt of stijgt het premiepercentage maximaal twee klassen. De premie kan ook gelijk blijven. Heeft u mkb uitgebreid of mkb verzuim ontzorg meeverzekerd? Dan stijgt of daalt het premiepercentage maximaal één klasse.
  • Heeft u arbodienstverlening meeverzekerd? Dan krijgt u 2,5% korting op de premie van de module Ziekteverzuim.
  • In de offerte en op de polis vindt u de dekkingspercentages voor het eerste en/of tweede ziektejaar. Kiest u bijvoorbeeld voor het eerste ziektejaar een dekkingspercentage van 70% in plaats van 100%? Verminder dan de bovenstaande premies voor het eerste ziektejaar met 30%.
  • De module WGA Eigenrisicodragen kunt u met een loonsom onder € 1.250.000,00 alleen sluiten in combinatie met de module Ziekteverzuim. Heeft uw bedrijf een loonsom van € 1.250.000,00 of meer? Dan kunt u de module WGA Eigenrisicodragen ook los afsluiten. Sluit u de module WGA Eigenrisicodragen los? Dan vervalt de mogelijkheid om gebruik te maken van deze premietabel en de voorwaarden vanuit deze samenwerking.
  • Betaalt u de premie per maand, kwartaal of half jaar? Dan betaal u een termijnopslag op de premie. Als u gebruik maakt van de mantel KHN krijgt u 50% korting op deze termijnopslag. U vindt de termijnopslag met korting op uw polis.
  • De mantel KHN valt buiten de Gedragscode Geïnformeerd Verlengen. Dit betekent dat als u niet op het verlengingsvoorstel reageert, de verzekeringsmaatschappij de polis opnieuw met drie jaar mogen verlengen.

Hoe werkt de premietabel?

Voorbeeld 1: modules Ziekteverzuim en WGA Eigenrisicodragen

Is het gemiddelde verzuimpercentage 2% over de afgelopen twee jaar? Dan betaalt u bij de start van de verzuimverzekering horeca KHN een premie van 2,23% (klasse 3) bij een eigenrisicoperiode van zes weken. Verzekert u ook het tweede ziektejaar? Dan komt daar een premie van 0,46% bij. De totale premie voor de module Ziekteverzuim is dan 2,69% (2,23% + 0,46%) over het totaal verzekerd loon. Kiest u ervoor de module WGA Eigenrisicodragen ook te verzekeren? Dan betaalt u een opslag van 1,78% voor deze module. De totale premie voor het Verzuimpakket Werkgever is dan 4,47% (2,69% + 1,78%) over het totaal verzekerd loon. Kiest u voor een eigenrisicoperiode van het eerste ziektejaar? Dan gaat de verzekeraar voor de premie van de module Ziekteverzuim alleen uit van het premiepercentage dat staat bij het tweede ziektejaar.

Voorbeeld 2: inclusief module Ziekteverzuim mkb uitgebreid

Kiest u ervoor de module Ziekteverzuim mkb uitgebreid te verzekeren? Dan betaal u 2% extra premie over de premie van de module Ziekteverzuim. De premie voor de module Ziekteverzuim inclusief mkb uitgebreid is dan 2,74% ((2,23% * 1,02) + (0,46% * 1,02)).

Voordelen voor leden van Koninklijke Horeca Nederland (KHN)

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) is de grootste brancheorganisatie van ons land. In totaal telt Nederland ongeveer 40.000 horecabedrijven, waarvan 20.000 zijn aangesloten bij KHN. KHN heeft een mantelovereenkomst afgesloten voor de Verzuimverzekering en WGA-ERD verzekering, hierdoor ontvangen leden van KHN diverse voordelen. De belangrijkste voordelen voor KHN-leden die de verzuimverzekering afsluiten:

  • Gemiddelde korting van 10% op de premie van een verzuimverzekering
  • Extra korting op de termijnopslag
  • Bestaande werkgevers: Inschaling op maximaal trede 4 (dus ook bij hoger verzuim)
  • Startende werkgevers: inschaling op trede 2
  • Winstdeling bij gunstig schadeverloop

Extra kortingen voor KHN-Leden

  • Kortingen op WGA-Hiaat verzekering, oplopend
  • Korting op WIA Aanvullings Plus verzekering 
  • Lage premie WGA-ERD verzekering (in combinatie met een verzuimverzekering)

Voordelen Horeca verzuimloket

  • Digitaal ziek- en herstelmelden
  • Eén loket voor ziekmelding én schadeaangifte.
  • Eén aanspreekpunt voor begeleiding en al uw vragen
  • Besparing kosten arbodienst door Horeca Verzuimloket
  • Gemiddelde besparing van 50 euro per werknemer op arbodienstverlening via het Horeca Verzuimloket
  • Arbodienstverlening afgestemd op de horeca-sector
  • Volledige ondersteuning bij langdurig verzuim (Wet verbetering poortwachter)

Loondoorbetaling bij ziekte in de horeca

Hoe zit het met loondoorbetaling bij ziekte in de horeca? Moet u flexwerkers ook doorbetalen tijdens hun ziekteverzuim? Een overzicht en nuttige tips om uw verzuimkosten betaalbaar te houden.

Regels loondoorbetaling horeca

Volgens de horeca-cao geldt er standaard één wachtdag per ziektegeval. Wettelijk bent u verplicht in de eerste twee jaar van ziekte minimaal 70 procent van het loon door te betalen. Daarbij moet u er rekening mee houden dat u in het eerste jaar van ziekte minimaal het geldende minimumloon betaalt. Maar volgens de horeca-cao is de loondoorbetaling 95 procent in het eerste jaar en 75 procent in het tweede jaar.

Let op!
Als uw werknemer zich niet aan de spelregels houdt, bijvoorbeeld omdat hij niet meewerkt aan zijn re-integratie, hoeft u niet meer te betalen dan de wettelijke verplichting van 70%. Zie voor meer informatie in Horeca CAO. Bovenstaande regels gelden in ieder geval voor uw vaste horecapersoneel. Voor flexwerkers gelden soms andere regels rond loondoorbetaling bij ziekte. Denk aan uw invalkrachten, uitzendkrachten en seizoenkrachten, maar ook personeel met een halfjaar- of jaarcontract. Hieronder vindt u de regels per type flexwerker.

Loondoorbetaling flexwerkers horeca

Flexwerkers hebben in de meeste gevallen ook recht op loon als ze ziek worden. Maar de voorwaarden verschillen per type flexwerker. Soms bent u verantwoordelijk voor loondoorbetaling en soms een andere partij. Zorg er dus voor dat u weet welke flexwerkers u moet betalen bij ziekte. Gebruik de tabel hieronder om te zien welke flexwerkers u als werkgever zelf moet doorbetalen tijdens hun ziekte.

Type flexwerker

Loon doorbetalen bij ziekte?

Uitzendkrachten en payrollers

Nee

Oproep- en invalkrachten

Hangt af van type contract*

Werknemers met een tijdelijk dienstverband

· met uitzicht op vast contract én vaste uren

· van 1 jaar of langer én vaste uren

· zonder vaste uren

Ja

Werknemers met een vast dienstverband zonder vaste uren

Ja

* Voor oproep- en invalkrachten zijn er verschillende soorten contracten. Per contractvorm kunnen de regels over loondoorbetaling bij ziekte verschillen. Zie bijvoorbeeld: nulurencontract en min-maxcontract.

Loondoorbetaling en Ziektewet

Als een werknemer met een tijdelijk contract ziek wordt, betaalt u hem loon tot zijn dienstverband afloopt. Daarna ontvangt hij een Ziektewet-uitkering van het UWV. Het UWV helpt hem ook bij zijn re-integratie.

Let op!

Als werkgever moet u de Ziektewet-uitkering aanvragen voor uw werknemer. Dat doet u door hem ziek te melden bij het UWV op de dag dat zijn contract afloopt. Bent u daarna volledig van de kosten af? Nee, nog niet helemaal. Het UWV belast de Ziektewet-uitkering namelijk door, ook al staat de betreffende werknemer niet meer bij u op de loonlijst.

Het doorbelasten van de premie gebeurt bij middelgrote bedrijven (10-100 werknemers) en grote bedrijven (100+ werknemers). Zij betalen een (deels) individuele premie voor de Ziektewet. Kleine bedrijven (0-10 werknemers) merken hier minder van, want zij betalen een sectorpremie.

Als u wilt weten in welke categorie uw bedrijf precies valt, dan moet u kijken naar het premieplichtig loon van het totale personeel. Meer hierover leest u in het artikel 10 vragen van werkgevers over de Ziektewet.

Ziekteverzuimverzekering horeca

Als uw werknemer ziek wordt of uitvalt met een blessure, betaal u niet alleen het loon. Vaak komen er extra kosten bij door productieverlies, vervanging, arbodienstverlening en re-integratie. In het artikel Ziekteverzuim in de horeca, dit zijn de kosten krijgt u een overzicht van alle kosten, inclusief een voorbeeld uit de praktijk en een rekentool.

Om torenhoge verzuimkosten te voorkomen, kunt u kiezen voor een verzuimverzekering. Dan betaalt u een vaste premie per maand en loopt u geen financieel risico meer door (langdurige) ziekte en blessures van uw horecapersoneel. Veel verzekeraars bieden in combinatie met een verzuimverzekering ook arbodienstverlening. Hiermee voldoet u direct aan de verplichtingen uit de Wet verbetering poortwachter en de Arbowet. Daarnaast krijgt u hulp en vergoedingen bij preventie van ziekte en bij de re-integratie van zieke werknemers.

Tips:

  • Sommige verzekeraars bieden een arbopakket aan met een tarief over de loonsom in plaats van een vast bedrag per werknemer. Bij veel oproepkrachten met lage salarissen kan een tarief over de loonsom voordeliger uitpakken.
  • Overleg eerst met onze onafhankelijke verzekeringsadviseur. Onze adviseur brengt de risico’s in kaart en kijkt samen met u naar uw personeelsbestand en financiële middelen. Daarna kunt u makkelijker de juiste keuze maken.

Meer weten over de Verzuimverzekering Horeca KHN?

Heeft u vragen of wenst u meer informatie over de verzuimverzekering voor leden van Konijklijke Horeca Nederland (KHN)? bel Honig en Honig 072-5642669 of mail uw vraag naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. U kunt online een offerte verzuimverzekering voor de horeca bij ons aanvragen. Wij helpen u graag met objectief en onafhankelijk advies, deskundige bemiddeling en professioneel contract- en polisbeheer.

Meer in deze categorie: Horeca verzekeringen »