Werkgeversverklaring

Werkgeversverklaring - Een werkgeversverklaring is een door uw werkgever in te vullen verklaring waarin uw inkomenssituatie wordt toegelicht.

De werkgeversverklaring is een belangrijk document bij de hypotheekaanvraag. De werkgeversverklaring is een beknopt formulier, dat door uw werkgever zorgvuldig moet worden ingevuld, ondertekend en gestempeld. Hieronder kunt u een blanco werkgeversverklaring (Pdf) downloaden.

Werkgeversverklaring loondienst

Werkt u in loondienst met een vast arbeidscontract? Dan is bij het afsluiten van een nieuwe hypotheek of bij het wijzigingen van uw bestaande hypotheek een verklaring van uw werkgever nodig. Heeft u een jaarcontract? Dan moet u bij uw werkgever een intentieverklaring opvragen, waarin moet staan dat uw werkgever de intentie heeft u na het jaarcontract een doorlopend arbeidscontract aan te willen bieden.

Werkgeversverklaring DGA

Bij een aanvraag voor een hypotheek voor een directeur-grootaandeelhouder (DGA) is ook een werkgeversverklaring nodig.

Waar moet een werkgeversverklaring aan voldoen?

Als u van plan bent een huis te gaan kopen moet u voor de hypotheekaanvraag verschillende documenten aan leveren, zoals een werkgeversverklaring als u in loondienst bent. Geldverstrekkers willen inzicht hebben in uw inkomen en de zekerheid hebben dat u de hypotheeklasten ook in de toekomst kan blijven betalen. Geldverstrekkers zijn streng in het controleren dus het is van belang dat de verklaring juist wordt ingevuld.

Tips bij invullen werkgeversverklaring

  • Controleer of het ingevulde bruto jaarsalaris juist is en overeenkomt met het aantal loontermijnen X uw bruto maandloon
  • De verklaring mag slechts door één persoon bij uw werkgever worden ingevuld
  • Verklaring invullen met dezelfde pen en blauwe kleur inkt
  • Zorg dat de verklaringen compleet zijn. Let bijvoorbeeld op het KvK-nummer van het bedrijf en de bedrijfsstempel
  • Indien er geen bedrijfsstempel is, voeg dan een verklaring toe op briefpapier van werkgever dat er geen bedrijfsstempel aanwezig is.
  • Zorg voor een recente werkgeversverklaring (niet ouder dan 3 maanden)