T: 072-5642669

U bevindt zich hier:Zakelijk»Personeelsverzekeringen»Ziekteverzuim en ERD»WGA eigenrisicodrager

WGA eigenrisicodrager

WGA Eigen risico drager verzekering Pixabay

Wilt u eigenrisicodrager voor de WGA worden? Dan draagt u het risico voor de arbeidsongeschiktheid van uw (ex-)werknemers. De betaling van de WGA-uitkering en de kosten van de re-integratie kunt u verzekeren met de WGA eigen risico verzekering. En dat biedt belangrijke voordelen voor een WGA eigenrisicodrager: u betaalt geen WGA premie meer aan het UWV, u heeft meer grip op ziekteverzuim en arbeidsongeschiktheid en u wordt ondersteunt bij de re-integratie van uw zieke of arbeidsongeschikte werknemer(s).

Offerte aanvragen

Introductie

Wat is een WGA-eigenrisicodrager?

Iedere werkgever is standaard bij het UWV verzekerd. Werkgevers betalen een basispremie (die is voor iedere werkgever gelijk) en een premie die afhankelijk is van het risico op arbeidsongeschiktheid binnen het bedrijf. Het UWV stelt ieder jaar deze premie vast.

U kunt er ook voor kiezen om zelf risico te dragen. U betaalt dan geen WGA premie aan het UWV. Zodra een van uw medewerkers arbeidsongeschikt raakt, ben u zelf verantwoordelijk voor het uitbetalen van de WGA-uitkering. U kunt zich hiervoor verzekeren. U bent dan vaak veel voordeliger uit.

UWV?

U wilt als werkgever natuurlijk alles goed regelen als het gaat om arbeidsongeschiktheid en loondoorbetaling. In het belang van uw mensen en uw bedrijf. Maar het is nooit uitgesloten dat een zieke medewerker na twee jaar nog steeds niet (volledig) aan de slag is.

U heeft dan in principe te maken met het UWV. Zowel voor alle financiële aspecten als de wettelijke plicht om te werken aan re-integratie. Deze plicht geldt voor u dan nog tien jaar. Betekent dat dit u dan nog tien jaar aan het UWV gebonden bent? Nee, u kunt er namelijk voor kiezen 'eigenrisicodrager' te worden.

WGA eigen risico verzekering

Als u kiest voor de WGA Eigen risico verzekering betaalt u aan het UWV geen gedifferentieerde premie meer en zijn uw uitkerings- en re-integratieverplichtingen verzekerd. Dit levert u belangrijke voordelen op. U betaalt bijvoorbeeld een concurrerende premie, u heeft drie jaar premiegarantie en wordt niet beboet met een hogere gedifferentieerde premie als er werknemers arbeidsongeschikt raken.

Wilt u WGA-eigenrisicodrager worden? Dan moet u daarover eerst advies vragen aan uw ondernemingsraad. Verder hebt u een zekerheidsstelling van uw bank of verzekeraar nodig. Dit is een garantie dat u de WIA-verplichtingen aan uw medewerkers ook kunt nakomen.

Verzekeren

Wilt u eigenrisicodrager worden? Dan kunt u het eigen risico verzekeren met de WGA Eigenrisicodrager Verzekering (WGA ER Verzekering). Deze verzekering sluit perfect aan op de plichten die u dan hebt voor de wet als eigenrisicodrager.

Wij bieden u keuze uit verschillende WGA eigen risico verzekeringen

Honig en Honig werkt samen met verschillende verzekeringsmaatschappijen, die een gespecialiseerd product aanbieden voor een eigenrisicodrager, eventueel in combinatie met een verzuimverzekering.

Meer informatie

Wilt u meer weten over de WGA Eigen Risico (WGA ER)? Hieronder kunt documenten downloaden van verschillende verzekeraars.

Heeft u nog vragen of wenst u aanvullende informatie? Neem dan contact met ons op, telefoonnummer 072-5642669 of per e-mail info@honigenhonig.nl.

Nieuws

Checklist nieuwe privacywet (AVG) en personeel

Checklist nieuwe privacywet (AVG) en personeel

Wat betekent de nieuwe privacywet (AVG) voor u als ondernemer? En voor uw personeel? Een overzicht met 9 belangrijke taken voor werkgevers.

Lees meer ...

Personeelsdossier en privacy, hoe zit dat?

Personeelsdossier en privacy, hoe zit dat?

Als werkgever bent u verplicht om van alle werknemers een personeelsdossier bij te houden. Uw personeel moet erop kunnen vertrouwen dat u zorgvuldig met die gegevens omgaat en dat niet zomaar iedereen erbij kan. Hoe zit het met de privacywetgeving?

Lees meer ...

Pensioen bij scheiding vanaf 2020 automatisch verdeeld

Pensioen bij scheiding vanaf 2020 automatisch verdeeld

Vanaf 2020 moet het pensioen na een echtscheiding automatisch verdeeld worden over beide ex-partners. Dit stelt Minister Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid voor in een brief aan de Tweede Kamer. Koolmees wil hiervoor de Wet verevening...

Lees meer ...

Kabinetsplan kortere loondoorbetaling bij ziekte werkt averechts

Kabinetsplan kortere loondoorbetaling bij ziekte werkt averechts

In oktober 2017 verscheen het regeerakkoord ‘Vertrouwen in de toekomst’. Over de plannen op het gebied van sociale zekerheid ontstond toen veel ophef. Nu het stof wat is neergedaald, is het tijd voor een beschouwing. De lange termijn visie voor de lo...

Lees meer ...

Klaar voor de belastingaangifte 2018?

Klaar voor de belastingaangifte 2018?

Op 1 maart is het weer zover, vanaf dan mag iedereen achter de computer kruipen om de belastingaangifte over het jaar 2017 in te dienen. Bent u er al klaar voor? Wij helpen u graag op weg.

Lees meer ...

Opschorting handhaving Wet DBA verlengd tot 1 januari 2020

Opschorting handhaving Wet DBA verlengd tot 1 januari 2020

De opschorting van de handhaving van de Wet deregulering beoordeling arbeidsrelaties (DBA) is verlengd tot 1 januari 2020. Dat betekent dat opdrachtgevers en opdrachtnemers tot die tijd geen boetes of naheffingen krijgen als achteraf geconstateerd wo...

Lees meer ...