T: 072-5642669

U bevindt zich hier:Particulieren»Inkomensverzekeringen»Woonlastenverzekering

Woonlastenverzekering

Een woonlastenverzekering verzekerd de woonlasten bij arbeidsongeschiktheid of werkloosheid. Als u arbeidsongeschikt of werkloos wordt en u niet meer (volledig) kunt werken, gaat u er qua inkomen op achteruit. Honig en Honig voor onafhankelijk advies, deskundige bemiddeling en professioneel polisbeheer van uw woonlastenverzekering.

Offerte aanvragen

Dekking

Er zijn 2 soorten dekkingen bij een woonlastenverzekering

Uw vaste woonlasten, zoals de hypotheek of de huur, moet u wél betalen. U kunt u tegen het risico op een inkomensdaling verzekeren met een woonlastenverzekering. U stelt met deze verzekering uw woonlasten veilig als uw inkomen daalt of zelfs wegvalt door ziekte, arbeidsongeschiktheid of werkloosheid. Via Honig en Honig kunt u een woonlastenverzekering afsluiten.

Dekking bij arbeidsongeschiktheid

U verzekert het bedrag dat u per maand nodig hebt voor de aflossing van uw hypotheek als u ziek of arbeidsongeschikt raakt. Dat kan het hele maandbedrag zijn of een gedeelte ervan. Afhankelijk van uw financiële situatie bepaalt u welk bedrag u wilt verzekeren. Als u arbeidsongeschikt raakt, zal de verzekeraar dit verzekerde bedrag voor uw woonlasten maandelijks aan u uitkeren gedurende een vooraf afgesproken aantal jaren.

Dekking bij werkloosheid

Als aanvulling op de arbeidsongeschiktheidsdekking kunt u bij de meeste verzekeraars ook het werkloosheidsrisico verzekeren. Deze dekking staat ter discussie. Als u de uitkering echt nodig heeft, krijgt u namelijk niets meer. De meeste verzekeraars keren maximaal 12 keer per werkloosheid een maandbedrag uit. Zelfs als de uitkering een stuk langer is, schiet u er vaak niet veel mee op. Zodra de WW-uitkering stopt, houden ook de uitkeringen van de verzekeraar op en dat is doorgaans eerder dan u denkt. Op basis van uw arbeidsverleden ontvangt u bij werkloosheid voor een bepaalde periode WW-uitkering. U kunt bij het UWV uw arbeidsverleden opvragen.

Ruime dekking

De woonlastenverzekering heeft zeer gunstige voorwaarden. Bij lichamelijke of psychische klachten die de beroepsuitoefening helemaal of deels verhinderen, wordt altijd de eerste 2 jaar een maandbedrag uitgekeerd op basis van beroepsarbeid. Vanaf het derde jaar kan er gekozen worden voor gangbare-, passende- of beroepsarbeid.  Klik hier voor een uitgebreide uitleg over de criteria gangbare-, passende- en beroepsarbeid.

Waarom de woonlastenverzekering?

Iedereen kan ziek, arbeidsongeschikt of werkloos raken. Of u in dat geval uw vaste lasten kunt blijven betalen, zult u zelf moeten bepalen. Uiteraard hangt dat af van uw persoonlijke situatie. Als u een partner heeft die de lasten op zijn of haar inkomen kan dragen, is de situatie al heel anders dan wanneer u alleen bent en zelf voor alle kosten moet opdraaien. Ga het na voor uw eigen situatie en bepaal pas dan of een woonlastenverzekering iets voor u is. Onze adviseur kan u daarbij helpen met advies en bemiddeling.

  • Bepaal uw vaste lasten (bijv. hypotheeklasten, energiekosten, etc.)
  • Welke woonlasten wilt u verzekeren?
  • Welke dekking wilt u? Een uitkering bij arbeidsongeschiktheid en/of werkloosheid?

Onder bruto hypotheeklasten vallen:

  • Bruto hypotheekrente
  • Inleg/premie spaarrekening en/of spaarverzekering
  • Aflossing (annuïteiten) x 125%
  • Overlijdensrisicopremie

Woonlastenverzekering afsluiten?

Een woonlastenverzekering sluit u niet zomaar af en daarom kunt u dit product niet online afsluiten. De woonlastenverzekering is af te sluiten in overleg met onze adviseur. Om de advieskosten te beperken kunt u onderstaand inventarisatieformulier downloaden om de juiste gegeven bij ons aan te leveren. Na ontvangst van uw verzoek en gegevens maken wij een opdracht tot dienstverlening voor u op, zodat u vooraf precies weet met welke kosten u te maken krijgt voor advies, bemiddeling en beheer.

Meer weten over de woonlastenverzekering?

Mocht u vragen heen of meer informatie wensen neem dan contact met ons op en bel 072-5642669 of mail uw vraag naar info@honigenhonig.nl. Wij zijn u graag van dienst met onafhankelijk advies. De adviseur van Honig en Honig kan uw van dienst zijn met advies en bemiddeling.

Nieuws

Checklist nieuwe privacywet (AVG) en personeel

Checklist nieuwe privacywet (AVG) en personeel

Wat betekent de nieuwe privacywet (AVG) voor u als ondernemer? En voor uw personeel? Een overzicht met 9 belangrijke taken voor werkgevers.

Lees meer ...

Personeelsdossier en privacy, hoe zit dat?

Personeelsdossier en privacy, hoe zit dat?

Als werkgever bent u verplicht om van alle werknemers een personeelsdossier bij te houden. Uw personeel moet erop kunnen vertrouwen dat u zorgvuldig met die gegevens omgaat en dat niet zomaar iedereen erbij kan. Hoe zit het met de privacywetgeving?

Lees meer ...

Pensioen bij scheiding vanaf 2020 automatisch verdeeld

Pensioen bij scheiding vanaf 2020 automatisch verdeeld

Vanaf 2020 moet het pensioen na een echtscheiding automatisch verdeeld worden over beide ex-partners. Dit stelt Minister Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid voor in een brief aan de Tweede Kamer. Koolmees wil hiervoor de Wet verevening...

Lees meer ...

Kabinetsplan kortere loondoorbetaling bij ziekte werkt averechts

Kabinetsplan kortere loondoorbetaling bij ziekte werkt averechts

In oktober 2017 verscheen het regeerakkoord ‘Vertrouwen in de toekomst’. Over de plannen op het gebied van sociale zekerheid ontstond toen veel ophef. Nu het stof wat is neergedaald, is het tijd voor een beschouwing. De lange termijn visie voor de lo...

Lees meer ...

Klaar voor de belastingaangifte 2018?

Klaar voor de belastingaangifte 2018?

Op 1 maart is het weer zover, vanaf dan mag iedereen achter de computer kruipen om de belastingaangifte over het jaar 2017 in te dienen. Bent u er al klaar voor? Wij helpen u graag op weg.

Lees meer ...

Opschorting handhaving Wet DBA verlengd tot 1 januari 2020

Opschorting handhaving Wet DBA verlengd tot 1 januari 2020

De opschorting van de handhaving van de Wet deregulering beoordeling arbeidsrelaties (DBA) is verlengd tot 1 januari 2020. Dat betekent dat opdrachtgevers en opdrachtnemers tot die tijd geen boetes of naheffingen krijgen als achteraf geconstateerd wo...

Lees meer ...