T: 072-5642669

U bevindt zich hier:Zakelijk»Ondernemersverzekeringen»Arbeidsongeschiktheidsverzekeringen (AOV)
Arbeidsongeschiktheidsverzekeringen (AOV)

Arbeidsongeschiktheidsverzekeringen (AOV)

Arbeidsongeschiktheidsverzekeringen (AOV) zijn er vele maten en soorten. Ondernemers vinden hier alle informatie over arbeidsongeschiktheidsverzekeringen (AOV).

Offerte aanvragen

De arbeidsongeschiktheidsverzekering verzekert zelfstandig ondernemers voor het risico van inkomstenverlies bij ziekte en arbeidsongeschiktheid. Hieronder vindt u informatie van een arbeidsongeschiktheidsverzekering en u kunt een offerte voor uw aov online bij ons aanvragen.

Offerte aanvragen

De arbeidsongeschiktheidsverzekering of aov voor een directeur-grootaandeelhouder (DGA) verzekerd de financiële gevolgen van arbeidsongeschiktheid. Weet u wat de gevolgen zijn als u uw werk (tijdelijk) moet neerleggen door een ongeval of door ziekte? De DGA kan de aov persoonlijk of zakelijk via de BV afsluiten, maar wat is voor u de beste oplossing?

Offerte aanvragen

Een ondernemer is zelf verantwoordelijk voor het inkomensrisico bij ziekte en/of arbeidsongeschiktheid. Een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) biedt inkomenszekerheid bij ziekte, maar er hangt wel een prijskaartje aan en de voorwaarden variëren. Sinds enkele jaren is er gedeeltelijk alternatief: Het Broodfonds. Hierbij steunen ondernemers elkaar bij ziekte via een ‘schenkkring’. Een mooi idee, maar het is een beperkt alternatief voor een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV). Een combinatie kan voordelen opleveren!

Offerte aanvragen

De collectieve arbeidsongeschiktheidsverzekering is speciaal gemaakt voor partners binnen maatschappen en vennootschappen. Samen met uw partners of vennoten bent u verantwoordelijk voor uw organisatie, maar wat als u arbeidsongeschikt wordt? Dit kan grote gevolgen hebben. Daarom de collectieve arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV).

In dit overzicht heeft Honig en Honig de fiscale regels rondom een AOV of arbeidsongeschiktheidsverzekering voor u verzameld.

De nota van het intermediair inzake advieskosten en het afsluiten, verlengen of beheren van een lijfrente– of arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) is per 1 januari 2013 niet meer aftrekbaar.

De Groeps AOV is een collectieve arbeidsongeschiktheidsverzekering voor partners binnen maatschappen en vennootschappen. Samen met uw partners of vennoten bent u verantwoordelijk voor uw organisatie, maar wat als u arbeidsongeschikt wordt? Dit kan grote gevolgen hebben. Daarom de Groeps AOV.

De vangnetverzekering staat open voor startende ondernemers. Accepteert uw verzekeraar u niet direct voor een reguliere arbeidsongeschiktheidsverzekering?

Nieuws

Checklist nieuwe privacywet (AVG) en personeel

Checklist nieuwe privacywet (AVG) en personeel

Wat betekent de nieuwe privacywet (AVG) voor u als ondernemer? En voor uw personeel? Een overzicht met 9 belangrijke taken voor werkgevers.

Lees meer ...

Personeelsdossier en privacy, hoe zit dat?

Personeelsdossier en privacy, hoe zit dat?

Als werkgever bent u verplicht om van alle werknemers een personeelsdossier bij te houden. Uw personeel moet erop kunnen vertrouwen dat u zorgvuldig met die gegevens omgaat en dat niet zomaar iedereen erbij kan. Hoe zit het met de privacywetgeving?

Lees meer ...

Pensioen bij scheiding vanaf 2020 automatisch verdeeld

Pensioen bij scheiding vanaf 2020 automatisch verdeeld

Vanaf 2020 moet het pensioen na een echtscheiding automatisch verdeeld worden over beide ex-partners. Dit stelt Minister Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid voor in een brief aan de Tweede Kamer. Koolmees wil hiervoor de Wet verevening...

Lees meer ...

Kabinetsplan kortere loondoorbetaling bij ziekte werkt averechts

Kabinetsplan kortere loondoorbetaling bij ziekte werkt averechts

In oktober 2017 verscheen het regeerakkoord ‘Vertrouwen in de toekomst’. Over de plannen op het gebied van sociale zekerheid ontstond toen veel ophef. Nu het stof wat is neergedaald, is het tijd voor een beschouwing. De lange termijn visie voor de lo...

Lees meer ...

Klaar voor de belastingaangifte 2018?

Klaar voor de belastingaangifte 2018?

Op 1 maart is het weer zover, vanaf dan mag iedereen achter de computer kruipen om de belastingaangifte over het jaar 2017 in te dienen. Bent u er al klaar voor? Wij helpen u graag op weg.

Lees meer ...

Opschorting handhaving Wet DBA verlengd tot 1 januari 2020

Opschorting handhaving Wet DBA verlengd tot 1 januari 2020

De opschorting van de handhaving van de Wet deregulering beoordeling arbeidsrelaties (DBA) is verlengd tot 1 januari 2020. Dat betekent dat opdrachtgevers en opdrachtnemers tot die tijd geen boetes of naheffingen krijgen als achteraf geconstateerd wo...

Lees meer ...