T: 072-5642669 | E: info@honigenhonig.nl

Ondernemerspensioen

Ondernemerspensioen

Voor het ondernemerspensioen zijn er verschillende mogelijkheden om een pensioenuitkering of kapitaal op te bouwen: in privé, in eigen beheer of met een pensioenverzekering. 

Subcategorieën

DGA Pensioen

DGA Pensioen

Hier vindt u een overzicht van de diensten en producten voor het DGA Pensioen. In eigen beheer of in een pensioen BV/stichting of een verzekerd DGA pensioen?

Toon items...
Pensioen zelfstandig ondernemer

Pensioen zelfstandig ondernemer

Hier vindt u een overzicht van de mogelijkheden voor een pensioen voor een zelfstandige ondernemer.

Toon items...

Als ondernemer bouw je aan een droom en daar werk je met veel plezier keihard voor. Maar na jaren van hard werken als ondernemer wil je op den duur toch hard genieten van je oude dag. Daarom is het goed om op tijd te kijken wat je hiervoor kunt regelen. 6 tips hoe je als ondernemer een goed pensioen opbouwt

Je bent niet de enige en zeker niet de eerste ondernemer die zich afvraagt hoe je het beste pensioen kan opbouwen. Sterker nog: uit onderzoek van Panteia/EIM blijkt dat bijna 85% van de MKB-ondernemers aangeeft het belangrijk te vinden om na te denken over het pensioen! Honig en Honig biedt een kijkje in de keuken: hoe bouwen collega ondernemers hun pensioen op?

Hier vindt je meer informatie over kapitaaloverdracht van een levensverzekering, lijfrente of pensioen.

Wilt u uw vermogen snel zien groeien, dan is het zaak om de fiscale regels zo veel mogelijk in uw voordeel toe te passen. En hoe eerder u ermee begint, des te minder het u kost.

De overheid trekt zich steeds verder terug uit de sociale voorzieningen. De regelingen die de overheid treft, zijn daarom als volledige pensioen- voorziening niet toereikend. Zeker niet in vergelijking met het inkomen dat veel ondernemers gewend zijn te ontvangen. Waar kunt u nog wel op rekenen?

Als u zelfstandig ondernemer bent voor de inkomstenbelasting kunt u onder voorwaarden onder andere gebruik maken van de volgende faciliteiten: