Exclusieve autoverzekering

Speciaal voor bezitters van exclusieve auto’s bieden wij een exclusieve autoverzekering. Heeft u een exclusieve auto of sportauto met een hoge cataloguswaarde of aanschafwaarde? Dan adviseren wij de exclusieve autoverzekering met een scherpe premie, uitstekende polisvoorwaarden en uitgebreide nieuwwaarde- of aanschafwaarderegeling (zonder beperking) voor 36 maanden. Dit geldt ook voor jong gebruikte auto's tot 10 jaar oud.

Offerte exclusieve autoverzekering aanvragen

Uw exclusieve auto met een hoge cataloguswaarde verzekeren

Wilt u uw exclusieve auto, sportauto, supercar of hypercar verzekeren met de beste dekking? Honig en Honig biedt een exclusieve autoverzekering aan voor duurdere en exclusieve auto’s zonder beperking van de nieuwwaarde of aanschafwaarde! Vraag een vrijblijvende offerte aan voor uw exclusieve autoverzekering! Met de exclusieve autoverzekering wordt bij schade de waarde vergoed wordt die uw auto verdient.

Voor wie is de exclusieve autoverzekering?

U kunt de exclusieve autoverzekering aanvragen afsluiten als:

 • De bestuurder 35 jaar of ouder is
 • U geen schuld- of diefstalschade heeft gehad in de afgelopen 5 jaar
 • De cataloguswaarde € 100.000,00 of hoger is
 • De minimale aanschafwaarde € 50.000,00 is
 • De auto jonger dan 10 jaar is

Welk soort verzekering is de exclusieve autoverzekering?

De exclusieve autoverzekering vergoedt schade door of aan uw auto. De Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering (WA) is verplicht. U kiest zelf voor aanvullende dekkingen.

Wat is verzekerd met de exclusieve autoverzekering?

Hieronder staat welke schade door of aan uw auto verzekerd is.

Aansprakelijkheid (WA)

Als u met uw auto schade veroorzaakt aan anderen of andermans auto of spullen. Dit is een wettelijk verplichte WA-verzekering.

Hulpverlening na een ongeval

Na een ongeval binnen- en buiten Nederland verzekeren wij het vervoer van de auto naar een adres in Nederland. Voor vervoer vanuit het buitenland geldt dat het voertuig niet binnen vier werkdagen gerepareerd kan worden. Ook het thuisbrengen van de bestuurder en inzittenden is verzekerd.

Diefstal of total loss

Bij diefstal en total loss van de auto vergoeden verzekeraars de nieuwwaarde, aanschafwaarde, boekwaarde, taxatiewaarde of dagwaarde van uw auto. Het is mogelijk om uw exclusieve auto te verzekeren tegen een getaxeerde waarde. In dit geval wordt bij totaalverlies de vaste getaxeerde waarde uitgekeerd. De mogelijkheden zijn afhankelijk van het merk, type, uitvoering, leeftijd en gebruik van uw auto.

Reparatie

U bepaalt zelf door wie u de schade aan uw auto laat repareren. Bij herstel door een samenwerkende reparateur geldt een lager eigen risico (Zie ook het onderwerp eigen risico).

Schade door brand en natuur

Schade door bijvoorbeeld brand, hagel, bliksem, overstroming of aanrijding met een dier is verzekerd.

Ruitschade

Vergoeding van de reparatiekosten onder aftrek van het eigen risico. Bij ruitvervanging door een samenwerkende ruitspecialist verlagen verzekeraars uw eigen risico.

Inbraak

Schade door (een poging tot) diefstal is verzekerd en diefstal uit de auto (inbraak). Uw auto moet wel voldoen aan de beveiligingseisen. De exacte beveiligingseisen verschillen per auto en staan vermeld in de offerte of op uw polis.

Schade aan eigen auto

De schade aan uw eigen auto is verzekerd. Ook als de schade door uzelf is veroorzaakt.

Wat is ook verzekerd?

De wettelijke aansprakelijkheid bij het tijdelijk gebruiken van een andere auto is ook verzekerd. Schade aan de stoffering van uw auto is gedekt als deze schade ontstaan is door het kosteloos vervoeren van gewonden. Raadpleeg de polisvoorwaarden of vraag advies aan onze assurantieadviseur.

Wat is niet verzekerd met de exclusieve autoverzekering?

Verzekeraars keren niet uit als de schade ontstaan is door opzet of bij het rijden zonder rijbewijs. Ook bij misbruik van alcohol of drugs is er geen dekking. Verhuurt u uw auto of vervoert u iets voor een ander tegen betaling? Ook dan is er geen dekking op de exclusieve autoverzekering.

Pechhulp

Niet verzekerd

Aanvullende verzekeringen

Bij de exclusieve autoverzekering kunt u kiezen uit de volgende aanvullende verzekeringen.

Ongevallenverzekering inzittenden (OVI)

Een ongevallenverzekering inzittenden is een aanvullende verzekering die u bij uw exclusieve autoverzekering kunt afsluiten. De ongevallenverzekering inzittenden keert vaste bedragen uit bij overlijden of blijvende invaliditeit van de bestuurder en/of passagiers van het bij een ongeval betrokken motorrijtuig. De bedragen zijn vooraf in de polis overeengekomen en er bestaat geen relatie tussen het uitgekeerde bedrag en de werkelijk geleden schade. De dekking geldt wanneer de inzittenden zich in de auto bevinden, maar bijvoorbeeld ook tijdens het in- en uitstappen of tijdens het verrichten van noodreparaties onderweg. De uitkering is onafhankelijk van de schuldvraag.

Schadeverzekering inzittenden (SVI)

De schadeverzekering inzittenden is ook een aanvullende verzekering en vergoedt de schade die inzittenden van een auto lijden door een ongeval, zoals letselschade, materiële schade, overlijden, uitkering bij invaliditeit, smartengeld, carjacking zonder verkeersdeelname en een extra vergoeding bij overlijden. Ook de bestuurder is verzekerd. Het maakt niet uit of de bestuurder of de andere inzittenden schuldig zijn aan of aansprakelijk zijn voor het veroorzaken van de schade. Die schade kan bestaan uit materiële schade of letselschade. Bij de exclusieve autoverzekering kunt u kiezen uit drie SVI-dekkingen: van een basisdekking tot een zeer uitgebreide dekking. Vraag onze adviseur voor meer informatie.

Verhaalsrechtsbijstandverzekering en Rechtsbijstandverzekering

Verder bestaat de mogelijkheid om een verhaalsrechtsbijstandverzekering af te sluiten. Deze verzekering dekt het verhalen van schade op aansprakelijke derden. De rechtsbijstandverzekering biedt ook dekking voor onder andere geschillen met een reparateur.

Zijn er dekkingsbeperkingen?

De volledige cascoverzekering dekt geen schade aan inzittenden of hun bezittingen. Wilt u zich wel verzekeren voor schade aan de bestuurder en de inzittenden breidt de dekking dan uit met een schadeverzekering voor inzittenden. Neem contact op met onze assurantieadviseur voor de mogelijkheden.

Eigen risico

Het eigen risico bedraagt een vast percentage van de verzekerde waarde met een minimum bedrag en geldt voor alle schadegebeurtenissen, dus ook bij ruitschades. Bij reparatie door een samenwerkende reparateur wordt het eigen risico verlaagd. Als de bestuurder van de auto jonger is dan 35 jaar geldt een extra eigen risico.

Waar ben ik gedekt?

U bent verzekerd in Europa, Israël, Marokko, Tunesië en Turkije. Bij de polis krijgt u de Groene Kaart. Daarop staat precies in welke landen je verzekerd bent.

Wat zijn mijn verplichtingen?

Wanneer u de exclusieve autoverzekering aanvraagt, moet u alle vragen eerlijk beantwoorden. U moet zoveel mogelijk doen om schade te voorkomen en te beperken. Heeft u schade? Meld dit dan zo snel mogelijk. Als er veranderingen zijn in uw situatie dan is het belangrijk om deze via onze assurantieadviseur aan de verzekeringsmaatschappij door te geven.

Wanneer en hoe betaal ik?

Het is mogelijk om de premie eenmaal per jaar of in termijnen te betalen. Bij betaling in termijnen rekenen verzekeraars vaak een premieopslag, tenzij u via automatische incasso betaalt. Als uw exclusieve autoverzekering deel uitmaakt van een pakket dan wordt er géén opslag in rekening gebracht. Bij maandbetaling is het alleen mogelijk om via automatische incasso te betalen.

Welke factoren bepalen de premie?

De premie van de exclusieve autoverzekering wordt bepaald op basis van gewicht, het merk, type en de bijzondere kenmerken, zoals motorvermogen, reparatievriendelijkheid en diefstalgevoeligheid. Daarnaast spelen leeftijd van de bestuurder en de regio waarin deze woont een belangrijke rol.

Aantrekkelijke kortingen

 • Als u een SCM gecertificeerd voertuigvolgsysteem heeft ingebouwd
 • Als u het eigen risico voor mini casco schade (zoals ruitbreuk en diefstal) afkoopt
 • Als u uw auto beperkt gebruikt
 • Op basis van uw woonplaats
 • 2e gezinsautoregeling

Beloning bij geen schade

Voor deze exclusieve autoverzekering geldt een vaste premie. Een eventuele schade heeft geen invloed op de hoogte van de premie in het volgende verzekeringsjaar.

Wanneer begint en eindigt de dekking?

De exclusieve autoverzekering begint op de datum die op de polis staat. Betaalt u de premie niet op tijd? Dan kunnen verzekeraars de exclusieve autoverzekering stoppen. Anders loopt de exclusieve autoverzekering door totdat deze wordt opgezegd.

Hoe zeg ik mijn contract op?

U kunt uw exclusieve autoverzekering op elk gewenst moment opzeggen. Dit kunt u schriftelijk of per e-mail doen bij onze assurantieadviseur of rechtstreeks aan de verzekeraars. De exclusieve autoverzekering eindigt dan een maand nadat de verzekeringsmaatschappij het verzoek tot beëindiging hebben ontvangen.

Algemene informatie exclusieve autoverzekering

Bovenstaande informatie geeft een samenvatting van de exclusieve autoverzekering. In de polisvoorwaarden staat uitgebreid waarvoor u wel en niet bent verzekerd.

Voordelen exclusieve autoverzekering

 • Speciaal voor uw luxe auto, geen maximale cataloguswaarde
 • Autoverzekering op maat
 • 36 maanden nieuwwaarde of aanschafwaarde, uitbreiding to 60 maanden mogelijk
 • Geen eigen risico bij totaal verlies
 • Keuze uit een kilometrage per jaar van: 12.000 km, 20.000 km of onbeperkt km
 • Vaste premie en geen Bonus/Malus regeling, de premie is niet afhankelijk uw schadevrije jaren

Meer weten over de exclusieve autoverzekering?

Heeft u vragen, wenst u meer informatie of wilt u een vrijblijvende offerte van de exclusieve autoverzekering? Neem dan contact op met Honig en Honig te Alkmaar en bel 072-5642669 of mail uw vraag naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Wij zijn u graag van dienst met onafhankelijk advies, deskundige bemiddeling, professioneel polisbeheer en service bij schade.