T: 072-5642669

Formulieren

Formulieren

In deze rubriek vindt u algemene informatie, diverse documenten en formulieren die nodig kunnen zijn bij de afwikkeling van uw verzekering, hypotheek of pensioen of schademelding

Als u een nieuwe werknemer of een wijziging aan ons wilt doorgeren kunt hier het Aanmeldingsformulier nieuwe werknemer downloaden.

Schade aan uw opstal, inboedel, aansprakelijkheid, et cetera? Meld uw schade via het algemeen schadeformulier.

Voor alle complexe financiële producten is een financiële bijsluiter verplicht. In de registers van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) zijn al deze bijsluiters nu openbaar en te raadplegen.

Een groene kaart is een internationaal verzekeringsbewijs. In veel landen is de groene kaart verplicht. En het laat zien in welke landen jouw WA-verzekering geldig is. In sommige landen is een extra groene kaart nodig voor uw aanhanger of caravan.

De Herbouwwaardemeter voor particuliere woningen is een hulpmiddel voor een eenvoudige en globale vaststelling van de gemiddelde herbouwkosten van een woning. 

Financiële instellingen zijn verplicht om de identiteit van hun cliënten vast te stellen. Deze identificatie vindt plaats om ongebruikelijke transacties te kunnen melden.

De Inboedelwaardemeter is een hulpmiddel om op eenvoudige en objectieve wijze de globale waarde van een inboedel vast te stellen. Met de inboedelwaardemeter bent u altijd goed verzekerd.

Met een Intermediairwijziging kunt u uw bestaande verzekeringen overdragen naar een andere adviseur of tussenpersoon. U bent vrij in uw keuze. Wilt u uw verzekeringen overzetten naar Honig en Honig? Met een intermediairwijziging kunt u elders lopende verzekeringen door Honig en Honig laten overnemen en beheren.

Vanaf 1 januari 2013 gaat u direct betalen voor ons financieel advies en bemiddeling bij financiële producten. Het gaat om een provisieverbod.

Vanaf 1 januari 2010 zit u niet meer lang vast aan een te dure verzekering. Verzekeraars stoppen namelijk met het stilzwijgend verlengen van particuliere schadeverzekeringen.

Uw verzekering opzeggen is niet altijd mogelijk of eenvoudig. We hebben een overzicht gemaakt over de mogelijkheid tot opzegging van uw verzekering(en)

Verzekeringskaarten geven de belangrijkste punten van een verzekering weer, maar zijn niet zo uitgebreid als de polisvoorwaarden. Wilt u de verzekeringskaarten of de polisvoorwaarden inzien, gaat u dan naar de site van de verzekeraar. Hieronder geven wij u een overzicht van links naar diverse aanbieders van verzekeringen.

De AFM heeft een aantal consumentenfolders geschreven. Uiteraard willen zij graag dat deze folders met voorlichting over zaken als lenen, beleggen etc. ook via bemiddelaars/tussenpersonen, verzekeringsmaatschappijen en consumenten- en brancheorganisaties bij de consument terechtkomen!

In de productwijzers vindt u belangrijke algemene informatie over de verschillende verzekeringen. Elke productwijzer meldt de belangrijkste kenmerken.

Een werkgeversverklaring is een door uw werkgever in te vullen verklaring waarin uw inkomenssituatie wordt toegelicht. 

Wij hanteren een heldere structuur voor onze dienstverlening, hierbij hebben wij onze dienstverlening als volgt verdeeld:

Via verschillende online rekenmodules op onze website, kunt u zelf de premies van verzekeringen berekenen en de verzekering van uw keuze online afsluiten zonder advies van een financieel adviseur. Dit wordt binnen de Wet financieel toezicht (Wft) ‘execution only’ genoemd.


Nieuws

Nieuwe APK-regelgeving ingevoerd

Nieuwe APK-regelgeving ingevoerd

Vanaf 20 mei wordt de nieuwe APK-regelgeving ingevoerd. Alle voertuigbezitters hebben met een APK-keuring te maken: het is een verplichting die hoort bij het hebben van een voertuig. De keuring draagt bij aan de veiligheid op de weg. Dit meldt de RDW...

Lees meer ...

Gewijzigde VRKI gepubliceerd

Gewijzigde VRKI gepubliceerd

VRKI 2.0, de vernieuwde versie van het instrument waarmee verzekeraars, beveiligingsbedrijven, huizenbezitters en ondernemers sinds de jaren 80 het inbraakrisico van een pand kunnen vaststellen, is gepubliceerd. Ook is het Wijzigingsblad A10 BORG 200...

Lees meer ...

Onderzoek UWV toont aan: eigenrisicodragen WGA werkt

Onderzoek UWV toont aan: eigenrisicodragen WGA werkt

Eigenrisicodragers voor de WGA realiseren aanzienlijk meer uitstroom uit de WGA dan UWV. Dit blijkt uit onderzoek dat de uitkeringsinstantie heeft uitgevoerd. Vooral de uitstroom naar de IVA is bij private uitvoering vele malen hoger. Maar eigenrisic...

Lees meer ...

Verkorting loondoorbetaling bij ziekte gaat voorlopig niet door

Verkorting loondoorbetaling bij ziekte gaat voorlopig niet door

Minister Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid komt terug op de in het Regeerakkoord vastgelegde plannen om de loondoorbetalingsperiode bij ziekte voor kleine werkgevers (minder dan 25 medewerkers) te verkorten van twee naar een jaar. Dit mel...

Lees meer ...

Kosten bedrijfsarts blijven voor rekening werkgever

Kosten bedrijfsarts blijven voor rekening werkgever

Het kabinet is niet van plan de bekostiging van de bedrijfsartsen weg te halen bij werkgevers en voortaan via de Zorgverzekeringswet te laten lopen. Dat stelt staatssecretaris Van Ark duidelijk in antwoord op Kamervragen.

Lees meer ...

Eerste Kamer neemt wetsvoorstel vergoeding affectieschade aan

Eerste Kamer neemt wetsvoorstel vergoeding affectieschade aan

Nabestaanden van overleden slachtoffers en naasten van mensen met ernstig en blijvend letsel als gevolg van een ongeluk, geweldsmisdrijf of medische fout krijgen recht op een schadevergoeding. De Eerste Kamer stemde vanmiddag in met het wetsvoorstel...

Lees meer ...