T: 072-5642669 | E: info@honigenhonig.nl

Verzuimverzekering

Een verzuimverzekering of ziekengeldverzekering helpt u om uw onderneming en uw medewerkers gezond te houden. Met de verzuimverzekering verzekerd uit het werkgeversrisico van loondoorbetaling bij ziekte van uw werknemers.

Offerte aanvragen

Algemeen

Wat is een verzuimverzekering?

Een verzuimverzekering beperkt het financiele risico dat u loopt als ondernemer voor loondoorbetaling bij ziekte. De verzuimverzekering is vaak inclusief doelgerichte preventie en re-integratie. Zo blijven uw werknemers zoveel mogelijk aan het werk en voorkomt u verzuim en verzuimkosten.

Een goed ziekteverzuimbeleid begint met een complete verzuimverzekering. Uw financiële risico van 2 jaar verplicht loon doorbetalen aan een zieke werknemer wordt afgedekt. Daarnaast profiteert u bij ons van kortingen op verzuimbegeleiding door een arbodienst. Zo houdt u stevig grip op uw verzuimkosten. Bovendien kunt u ziekte en herstel eenvoudig online melden.

Wanneer één (of meerdere) van uw werknemers ziek wordt kan dat grote gevolgen voor uw organisatie hebben. Zowel in organisatorisch als financieel opzicht. Afhankelijk óf en welke CAO in uw bedrijfstak van toepassing is zult u het eerste jaar minimaal 70% van het loon aan uw werknemer moeten doorbetalen. Alhoewel het niet verplicht is om dit risico te verzekeren is het vaak wel raadzaam om dit te doen. Overigens kunt u ook uw werkgeverslasten meeverzekeren.