T: 072-5642669

Transportverzekering

De transportverzekering vergoedt schade door verlies of beschadiging van uw (handels)goederen tijdens het vervoer door een vervoerder. Honig en Honig uit Alkmaar is u graag van dienst met onafhankelijk advies, deskundige bemiddeling en persoonlijk polisbeheer.

Offerte aanvragen

Algemeen

Voor wie is de transportverzekering?

De transportverzekering is bestemd voor bedrijven, die zaken door derden laten vervoeren. Veel bedrijven laten het transport door een professionele vervoerder verzorgen. Maar toch ontstaat er in de praktijk vaak discussie over de vraag wie een voorgevallen schade moet betalen: de vervoerder, de afnemer of de leverancier.

In de leveringscondities (Incoterms) spreken afnemer en leverancier af voor wiens rekening en risico de geleverde goederen zullen reizen. Afhankelijk van deze leveringscondities sluit de afnemer óf de leverancier een vervoersovereenkomst met een vervoerder. De afnemer óf de leverancier die de vervoersovereenkomst met de vervoerder sluit, wordt de belanghebbende bij de lading genoemd. De vervoersovereenkomst bepaalt de vervoerscondities en beschrijft in welke gevallen een vervoerder aansprakelijk is voor een ontstane schade. Een vervoerder is zeker niet in alle gevallen aansprakelijk.

Bovendien geldt op basis van de vervoerscondities een beperkte aansprakelijkheid en dus een beperkte vergoedingsplicht van de vervoerder voor bepaalde schadegevallen. Voor al die schaden heeft de belanghebbende bij de lading een transportverzekering nodig. Wij bieden hiervoor een op maat gesneden verzekering voor alle transporten.

Meer informatie over de transportverzekering?

Heeft u vragen, wenst u meer informatie of wilt u een vrijblijvende offerte voor uw transportverzekering. Neem dan contact met ons op en bel 072-5642669 of mail uw vraag naar info@honigenhonig.nl. Wij zijn u graag van dienst met onafhankelijk advies, deskundige bemiddeling en professioneel polisbeheer.

Nieuws

Checklist nieuwe privacywet (AVG) en personeel

Checklist nieuwe privacywet (AVG) en personeel

Wat betekent de nieuwe privacywet (AVG) voor u als ondernemer? En voor uw personeel? Een overzicht met 9 belangrijke taken voor werkgevers.

Lees meer ...

Personeelsdossier en privacy, hoe zit dat?

Personeelsdossier en privacy, hoe zit dat?

Als werkgever bent u verplicht om van alle werknemers een personeelsdossier bij te houden. Uw personeel moet erop kunnen vertrouwen dat u zorgvuldig met die gegevens omgaat en dat niet zomaar iedereen erbij kan. Hoe zit het met de privacywetgeving?

Lees meer ...

Pensioen bij scheiding vanaf 2020 automatisch verdeeld

Pensioen bij scheiding vanaf 2020 automatisch verdeeld

Vanaf 2020 moet het pensioen na een echtscheiding automatisch verdeeld worden over beide ex-partners. Dit stelt Minister Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid voor in een brief aan de Tweede Kamer. Koolmees wil hiervoor de Wet verevening...

Lees meer ...

Kabinetsplan kortere loondoorbetaling bij ziekte werkt averechts

Kabinetsplan kortere loondoorbetaling bij ziekte werkt averechts

In oktober 2017 verscheen het regeerakkoord ‘Vertrouwen in de toekomst’. Over de plannen op het gebied van sociale zekerheid ontstond toen veel ophef. Nu het stof wat is neergedaald, is het tijd voor een beschouwing. De lange termijn visie voor de lo...

Lees meer ...

Klaar voor de belastingaangifte 2018?

Klaar voor de belastingaangifte 2018?

Op 1 maart is het weer zover, vanaf dan mag iedereen achter de computer kruipen om de belastingaangifte over het jaar 2017 in te dienen. Bent u er al klaar voor? Wij helpen u graag op weg.

Lees meer ...

Opschorting handhaving Wet DBA verlengd tot 1 januari 2020

Opschorting handhaving Wet DBA verlengd tot 1 januari 2020

De opschorting van de handhaving van de Wet deregulering beoordeling arbeidsrelaties (DBA) is verlengd tot 1 januari 2020. Dat betekent dat opdrachtgevers en opdrachtnemers tot die tijd geen boetes of naheffingen krijgen als achteraf geconstateerd wo...

Lees meer ...