T: 072-5642669 | E: info@honigenhonig.nl

Transportverzekering

De transportverzekering vergoedt schade door verlies of beschadiging van uw (handels)goederen tijdens het vervoer door een vervoerder. Honig en Honig uit Alkmaar is u graag van dienst met onafhankelijk advies, deskundige bemiddeling en persoonlijk polisbeheer.

Offerte aanvragen

Algemeen

Voor wie is de transportverzekering?

De transportverzekering is bestemd voor bedrijven, die zaken door derden laten vervoeren. Veel bedrijven laten het transport door een professionele vervoerder verzorgen. Maar toch ontstaat er in de praktijk vaak discussie over de vraag wie een voorgevallen schade moet betalen: de vervoerder, de afnemer of de leverancier.

In de leveringscondities (Incoterms) spreken afnemer en leverancier af voor wiens rekening en risico de geleverde goederen zullen reizen. Afhankelijk van deze leveringscondities sluit de afnemer óf de leverancier een vervoersovereenkomst met een vervoerder. De afnemer óf de leverancier die de vervoersovereenkomst met de vervoerder sluit, wordt de belanghebbende bij de lading genoemd. De vervoersovereenkomst bepaalt de vervoerscondities en beschrijft in welke gevallen een vervoerder aansprakelijk is voor een ontstane schade. Een vervoerder is zeker niet in alle gevallen aansprakelijk.

Bovendien geldt op basis van de vervoerscondities een beperkte aansprakelijkheid en dus een beperkte vergoedingsplicht van de vervoerder voor bepaalde schadegevallen. Voor al die schaden heeft de belanghebbende bij de lading een transportverzekering nodig. Wij bieden hiervoor een op maat gesneden verzekering voor alle transporten.

Meer informatie over de transportverzekering?

Heeft u vragen, wenst u meer informatie of wilt u een vrijblijvende offerte voor uw transportverzekering. Neem dan contact met ons op en bel 072-5642669 of mail uw vraag naar info@honigenhonig.nl. Wij zijn u graag van dienst met onafhankelijk advies, deskundige bemiddeling en professioneel polisbeheer.