T: 072-5642669

WIA-Excedentverzekering

De WIA Excedentverzekering verzekert het inkomen van een werknemer met een loon boven het maximum dagloon van de WIA. Een WIA Excedentverzekering biedt u werknemers zekerheid over het inkomen bij arbeidsongeschiktheid.

Offerte WIA Excedentverzekering aanvragen

 

Dekking

Dekking WIA Excedentverzekering

Uw werknemers die meer verdienen dan het maximum dagloon vallen fors in inkomen terug als zij arbeidsongeschikt raken. In sommige gevallen kan het inkomensverlies oplopen tot wel 50%. De WIA Excedentverzekering verzekert bij arbeidsongeschiktheid het inkomen boven het maximumdagloon. Het gaat om Inkomensaanvulling bij arbeidsongeschiktheid bij IVA en WGA. De WIA Excedentverzekering vangt dit verlies tijdens WIA-uitkeringen (IVA en/of WGA) op. U kunt kiezen voor een aanvulling van maximaal 70 of 80% over het inkomensdeel boven de WIA loongrens. 

Rekenvoorbeeld WIA Excedentverzekering

Inkomen € 100.000,-
Restverdiencapaciteit € 50.000,-
Arbeidsongeschiktheidspercentage 50%
Nieuw inkomen € 50.000,-
Maximum dagloon € 43.770,-
Minimum loon € 16.391,-

Loongerelateerde uitkering:
70% (43.770,-/- 50.000) = -/- € 4.361

Omdat de uitkomst negatief is, heeft de werknemer recht op een bodemuitkering in zowel de loongerelateerde als de vervolgperiode.

Bodemuitkering:
70% * 16.391 * 50% = € 5.737,-

Tabel duur WGA-loongerelateerde uitkering

Werknemers die straks in de WIA stromen, ontvangen bij gedeeltelijke arbeidsongeschiktheid eerst een WGA-loongerelateerde uitkering. De duur van deze uitkering is afhankelijk van het arbeidsverleden van de werknemer. Omdat het UWV voorlopig niet in staat is om deze gegevens te koppelen aan de uitkering wordt tot 2008 met onderstaande leeftijdstabel gewerkt.

Leeftijd

Duur WGA-loongerelateerde uitkering

Jonger dan 23 jaar

6 maanden

23 t/m 27 jaar

9 maanden

28 t/m 32 jaar

1 jaar

33 t/m 37 jaar

1,5 jaar

38 t/m 42 jaar

2 jaar

43 t/m 47 jaar

2,5 jaar

48 t/m 52 jaar

3 jaar

53 t/m 57 jaar

4 jaar

58 jaar of ouder

5 jaar

Meer informatie over de WIA Excedentverzekering?

Heeft u vragen of wilt u meer informatie over de WIA-Excedentverzekering? Neem dan contact met ons op en bel 072-5642669 of mail info@honigenhonig.nl.

Pin it
Meer in deze categorie: « WIA-Excedent WIA-verzekeringen »

Nieuws

Kosten bedrijfsarts blijven voor rekening werkgever

Kosten bedrijfsarts blijven voor rekening werkgever

Het kabinet is niet van plan de bekostiging van de bedrijfsartsen weg te halen bij werkgevers en voortaan via de Zorgverzekeringswet te laten lopen. Dat stelt staatssecretaris Van Ark duidelijk in antwoord op Kamervragen.

Lees meer ...

Eerste Kamer neemt wetsvoorstel vergoeding affectieschade aan

Eerste Kamer neemt wetsvoorstel vergoeding affectieschade aan

Nabestaanden van overleden slachtoffers en naasten van mensen met ernstig en blijvend letsel als gevolg van een ongeluk, geweldsmisdrijf of medische fout krijgen recht op een schadevergoeding. De Eerste Kamer stemde vanmiddag in met het wetsvoorstel...

Lees meer ...

Verzekeraars en brandweer slaan alarm: helft bedrijven failliet na brand

Verzekeraars en brandweer slaan alarm: helft bedrijven failliet na brand

Veel ondernemers onderschatten de impact van een (grote) brand op de continuïteit van hun bedrijf. Ongeveer de helft van de ondernemingen is na zo’n brand binnen twee jaar failliet. Een gezamenlijke visie van het Verbond van Verzekeraars en de brandw...

Lees meer ...

Informatie voor relaties van Honig en Honig over de Verwerkingsovereenkomst (AVG)

Informatie voor relaties van Honig en Honig over de Verwerkingsovereenkomst (AVG)

U heeft er vast al iets over gelezen. Op 25 mei a.s. treedt in Nederland de Algemene Verordening Gegevensbescherming, AVG, in werking. Deze (Europese) verordening heeft tot doel burgers extra bescherming te bieden op het gebied van privacy. Uiteraard...

Lees meer ...

Einde overgangsregeling Arbowet

Einde overgangsregeling Arbowet

De vernieuwde Arbowet is op 1 juli 2017 ingegaan. De overgangsregeling van 1 jaar eindigt op 1 juli 2018. Vanaf dat moment moeten alle werkgevers aan alle verplichtingen vanuit de Arbowet voldoen.

Lees meer ...

Verzilverhypotheek biedt uitkomst voor “arme” ouderen

Verzilverhypotheek biedt uitkomst voor “arme” ouderen

Ouderen met weinig inkomen, maar wel met een woning met een behoorlijke overwaarde én geen mogelijkheid om die overwaarde te verzilveren. Oftewel ‘steenrijk, maar geldarm’. Daar lijkt nu verandering in gekomen. Met de Verzilverlening van de Stichting...

Lees meer ...