T: 072-5642669

U bevindt zich hier:Zakelijk»Ondernemersverzekeringen»Arbeidsongeschiktheidsverzekeringen (AOV)»Arbeidsongeschiktheidsverzekering

Arbeidsongeschiktheidsverzekering

Arbeidsongeschiktheidsverzekering Pixabay

De arbeidsongeschiktheidsverzekering verzekert zelfstandig ondernemers voor het risico van inkomstenverlies bij ziekte en arbeidsongeschiktheid. Hieronder vindt u informatie van een arbeidsongeschiktheidsverzekering en u kunt een offerte voor uw aov online bij ons aanvragen.

Offerte aanvragen

Algemeen

Wat is een arbeidsongeschiktheidsverzekering?

De arbeidsongeschiktheidsverzekering zorgt ervoor dat u een uitkering krijgt als u arbeidsongeschikt raakt door een ongeval of ziekte. Het is een periodieke uitkering – bijvoorbeeld maandelijks – die u krijgt tot u de AOW-leeftijd hebt bereikt.

Kenmerken

De arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) keert een bedrag uit voor iedere dag dat u arbeidsongeschikt bent. Dat bedrag heft u vooraf met de verzekeraar afgesproken. U hebt veel vrijheid om de verzekeringsvoorwaarden mee te bepalen, maar meestal is de afspraak dat u maximaal 80% van u (gemiddelde) inkomen verzekert. Sommige verzekeraars verzekeren tot maximaal 90% van u (gemiddelde) inkomen. Een sommenverzekering behoort bij een aantal aanbieders ook  tot de mogelijkheden.

Raakt u gedeeltelijk arbeidsongeschikt? Dan krijg u ook een gedeeltelijke uitkering. Dat ligt vast in de polis. Ook bepaal u een zogeheten ‘wachttijd’. Dit is een periode waarin u geen uitkering krijgt. Die periode noemen we ook wel ‘eigenrisico periode’.

Voort wie en waarom

De arbeidsongeschiktheidsverzekering is bedoeld voor zelfstandig ondernemers en directeuren-grootaandeelhouders. Zij kunnen namelijk geen aanspraak maken op uitkeringen van een werknemersverzekering. Startende ondernemers krijgen soms om medische redenen niet direct een arbeidsongeschiktheidsverzekering of AOV. Voor hen is er daarom de vangnetverzekering.

LET OP!

 • De premie voor een arbeidsongeschiktheidsverzekering is fiscaal aftrekbaar van de inkomstenbelasting.
 • U bepaalt voor een belangrijk deel zelf de hoogte van de premie. Dat doe u door kritisch naar de dekking te kijken.Bijvoorbeeld:
  • Wil u een uitkering die gelijk is aan tachtig procent van u gemiddelde inkomen? Of kun u volstaan met minder?
  • Heb u voldoende financiële middelen om een bepaalde periode te overbruggen? Dan kun u de wachttijd verlengen.
  • Wil u dat de uitkering wordt geïndexeerd, of juist niet? Bijvoorbeeld omdat u maandlasten in de toekomst afnemen omdat u kinderen uit huis gaan.
  • Voor welk ‘arbeidsongeschiktheidscriterium’ kies u? Misschien raak u arbeidsongeschikt voor het werk dat u nu doet, maar ben u wel bereid ander werk aan te nemen dat u nog wel kunt doen. In dat geval betaal u een lagere premie.
  • Wil u al stoppen met werken voordat u de AOW-leeftijd hebt bereikt? Dan kun u de uitkeringsduur verminderen. De premie is dan ook lager.

Meer informatie over de arbeidsongeschiktheidsverzekering?

Wilt u meer informatie of heeft u vragen over de arbeidsongeschiktheidsverzekering of AOV? Neem dan contact met ons op en bel 072 - 5642669 of mail uw vraag naar info@honigenhonig.nl. Wij zijn u graag van dienst met onafhankelijk advies en deskundige bemiddeling.

Pin it

Nieuws

Kosten bedrijfsarts blijven voor rekening werkgever

Kosten bedrijfsarts blijven voor rekening werkgever

Het kabinet is niet van plan de bekostiging van de bedrijfsartsen weg te halen bij werkgevers en voortaan via de Zorgverzekeringswet te laten lopen. Dat stelt staatssecretaris Van Ark duidelijk in antwoord op Kamervragen.

Lees meer ...

Eerste Kamer neemt wetsvoorstel vergoeding affectieschade aan

Eerste Kamer neemt wetsvoorstel vergoeding affectieschade aan

Nabestaanden van overleden slachtoffers en naasten van mensen met ernstig en blijvend letsel als gevolg van een ongeluk, geweldsmisdrijf of medische fout krijgen recht op een schadevergoeding. De Eerste Kamer stemde vanmiddag in met het wetsvoorstel...

Lees meer ...

Verzekeraars en brandweer slaan alarm: helft bedrijven failliet na brand

Verzekeraars en brandweer slaan alarm: helft bedrijven failliet na brand

Veel ondernemers onderschatten de impact van een (grote) brand op de continuïteit van hun bedrijf. Ongeveer de helft van de ondernemingen is na zo’n brand binnen twee jaar failliet. Een gezamenlijke visie van het Verbond van Verzekeraars en de brandw...

Lees meer ...

Informatie voor relaties van Honig en Honig over de Verwerkingsovereenkomst (AVG)

Informatie voor relaties van Honig en Honig over de Verwerkingsovereenkomst (AVG)

U heeft er vast al iets over gelezen. Op 25 mei a.s. treedt in Nederland de Algemene Verordening Gegevensbescherming, AVG, in werking. Deze (Europese) verordening heeft tot doel burgers extra bescherming te bieden op het gebied van privacy. Uiteraard...

Lees meer ...

Einde overgangsregeling Arbowet

Einde overgangsregeling Arbowet

De vernieuwde Arbowet is op 1 juli 2017 ingegaan. De overgangsregeling van 1 jaar eindigt op 1 juli 2018. Vanaf dat moment moeten alle werkgevers aan alle verplichtingen vanuit de Arbowet voldoen.

Lees meer ...

Verzilverhypotheek biedt uitkomst voor “arme” ouderen

Verzilverhypotheek biedt uitkomst voor “arme” ouderen

Ouderen met weinig inkomen, maar wel met een woning met een behoorlijke overwaarde én geen mogelijkheid om die overwaarde te verzilveren. Oftewel ‘steenrijk, maar geldarm’. Daar lijkt nu verandering in gekomen. Met de Verzilverlening van de Stichting...

Lees meer ...