T: 072-5642669

U bevindt zich hier:Werkmaterieelverzekering

Werkmaterieelverzekering

Werkmaterieelverzekering Pixabay

De werkmaterieelverzekering is een complete verzekering voor al uw werk- en landmaterieel, zoals heftrucks, graafmachines of ander werkmaterieel. Tijdens werkzaamheden kan er forse schade ontstaan. Aan de machines zelf, maar ook aan de omgeving. Met de werkmaterieelverzekering bent u goed verzekerd tegen dergelijke schade. Wat u verzekert, bepaalt u zelf. U kunt kiezen uit 3 basisdekkingen (WA, Beperkt Casco en Volledig Casco) en diverse aanvullingen.

Offerte aanvragen

Dekking

Voor wie is de werkmaterieelverzekering?

Bedrijven die bij de uitvoering van werkzaamheden gebruik maken van land- en werkmaterieel.

Branches en de werkmaterieelverzekering

De werkmaterieelverzekering wordt afgesloten in diverse branches als de machines en voertuigen in eigen gebruik zijn of verhuurd worden zoals in de bouw, bouwtransport, grondverzet, heien en funderen, infra, kabels en leidingen, loonwerk, recycling, sloop, verticaal transport, wegenbouw.

Dekking werkmaterieelverzekering

De werkmaterieelverzekering voorziet in een aantal dekkingsmogelijkheden voor de risico’s verbonden aan het bezitten, gebruiken en verhuren van werkmaterieel. U bepaalt zelf hoe uitgebreid u het werkmaterieel verzekert. Hierbij kunt u kiezen uit de volgende dekkingen.

Wettelijke aansprakelijkheid (WA)

Schade die u aanricht aan anderen is gedekt. U kunt een aanvullende dekking afsluiten voor aansprakelijkheid voor ondergrondse zaken. De verzekering dekt ook schade aan uw eigen bezittingen.

Brand

Uw werkmaterieel is verzekerd bij brand.

Brand/diefstal

Uw werkmaterieel is verzekerd bij brand, diefstal en verduistering

Beperkt Casco 

Uw werkmaterieel is verzekerd bij brand, diefstal, verduistering, ruitbreuk en stormschade.

Casco 

U bent naast bovengenoemde dekkingen ook verzekerd bij aanrijdingen, botsen, slippen, en omslaan. Ook als het door uw eigen schuld gebeurt. Bovendien is schade door vandalisme, onjuiste bediening en bijvoorbeeld grondverzakking of overstroming gedekt.

Casco uitgebreid (inclusief eigen gebrek)

Als u eigen gebrek meeverzekert bent u ook verzekerd bij tegen schade door kapot materieel, materiaalmoeheid en materiaal- en constructiefouten, Weigert een machine plotseling dienst? Dan is deze schade (eigen gebrek) gedekt. De machines mogen dan vaak niet ouder zijn dan zes jaar.

Aanvullingen werkmaterieelverzekering

Rechtsbijstandverzekering

De rechtsbijstandverzekering vergoedt juridische bijstand en rechtshulp na een ongeluk.

Schade aan bestuurder/inzittenden

Loopt de bestuurder letsel op? Met deze dekking bent u ruim verzekerd. De Schadeverzekering voor inzittenden (SVI) vergoedt de schade die de inzittenden lijden door een ongeval, ongeacht wie schuldig is.

Schade aan eigen zaken

Met deze dekking bent u verzekerd voor schade aan uw eigen zaken die met of door het werkmaterieel worden veroorzaakt. U bent ook verzekerd wanneer u de zaken heeft geleend of gehuurd.

Schade aan ondergrondse kabels en leidingen

Met deze dekking bent u verzekerd voor de aansprakelijkheid voor schade die door het werkmaterieel wordt veroorzaakt aan ondergrondse kabels en leidingen. U bent ook verzekerd voor de gevolgen van deze schade. 

Schade door eigen gebrek

U bent verzekerd voor schade aan het werkmaterieel door een gebrek van het werkmaterieel zelf. Bijvoorbeeld schade door een constructie-, materieel- of fabricagefout. Ook het onderdeel dat dit eigen gebrek vertoont is verzekerd.

Dekkingen combineren

U kunt dekkingen combineren en hierdoor de condities, de premie en de polisvoorwaarden optimaal afstemmen op uw specifieke wensen. Door het onafhankelijk advies van Honig en Honig krijgt u altijd de offerte, die het beste bij uw wensen past! 
De samenstelling van de werkmaterieelverzekering verschilt per verzekeraar.

Verhuur en werkmaterieelverzekering

Wij bieden ook mogelijkheden voor een werkmaterieelverzekering tijdens verhuur van de machines en voertuigen.

Meer weten over de werkmaterieelverzekering?

Heeft u vragen, wenst u meer informatie of wilt u een vrijblijvende offerte voor uw werkmaterieelverzekering? Neem dan contact op met Honig en Honig en bel 072-5642669 of mail uw vraag naar info@honigenhonig.nl. Wij zijn u graag van dienst met onafhankelijke advies, deskundige bemiddeling, professioneel polisbeheer en service bij schade.

Pin it

Nieuws

Kosten bedrijfsarts blijven voor rekening werkgever

Kosten bedrijfsarts blijven voor rekening werkgever

Het kabinet is niet van plan de bekostiging van de bedrijfsartsen weg te halen bij werkgevers en voortaan via de Zorgverzekeringswet te laten lopen. Dat stelt staatssecretaris Van Ark duidelijk in antwoord op Kamervragen.

Lees meer ...

Eerste Kamer neemt wetsvoorstel vergoeding affectieschade aan

Eerste Kamer neemt wetsvoorstel vergoeding affectieschade aan

Nabestaanden van overleden slachtoffers en naasten van mensen met ernstig en blijvend letsel als gevolg van een ongeluk, geweldsmisdrijf of medische fout krijgen recht op een schadevergoeding. De Eerste Kamer stemde vanmiddag in met het wetsvoorstel...

Lees meer ...

Verzekeraars en brandweer slaan alarm: helft bedrijven failliet na brand

Verzekeraars en brandweer slaan alarm: helft bedrijven failliet na brand

Veel ondernemers onderschatten de impact van een (grote) brand op de continuïteit van hun bedrijf. Ongeveer de helft van de ondernemingen is na zo’n brand binnen twee jaar failliet. Een gezamenlijke visie van het Verbond van Verzekeraars en de brandw...

Lees meer ...

Informatie voor relaties van Honig en Honig over de Verwerkingsovereenkomst (AVG)

Informatie voor relaties van Honig en Honig over de Verwerkingsovereenkomst (AVG)

U heeft er vast al iets over gelezen. Op 25 mei a.s. treedt in Nederland de Algemene Verordening Gegevensbescherming, AVG, in werking. Deze (Europese) verordening heeft tot doel burgers extra bescherming te bieden op het gebied van privacy. Uiteraard...

Lees meer ...

Einde overgangsregeling Arbowet

Einde overgangsregeling Arbowet

De vernieuwde Arbowet is op 1 juli 2017 ingegaan. De overgangsregeling van 1 jaar eindigt op 1 juli 2018. Vanaf dat moment moeten alle werkgevers aan alle verplichtingen vanuit de Arbowet voldoen.

Lees meer ...

Verzilverhypotheek biedt uitkomst voor “arme” ouderen

Verzilverhypotheek biedt uitkomst voor “arme” ouderen

Ouderen met weinig inkomen, maar wel met een woning met een behoorlijke overwaarde én geen mogelijkheid om die overwaarde te verzilveren. Oftewel ‘steenrijk, maar geldarm’. Daar lijkt nu verandering in gekomen. Met de Verzilverlening van de Stichting...

Lees meer ...