Schade
Hier vindt u alle informatie voor het melden van een schade of het verhalen van een schade
In de afschrijvingslijsten van verzekeraars is te zien hoe de dagwaarde van bepaalde inboedel wordt bepaald. Uw spullen nemen namelijk af in waarde en dat heeft invloed op wat uw verzekeraar vergoedt bij schade of diefstal. Zonder afschrijvingslijsten weet u als verzekerde niet waar u recht op heeft. Dat maakt het ook lastiger om de polisvoorwaarden van reisverzekeringen en inboedelverzekeringen met elkaar te vergelijken. Wij helpen u graag.
Schade aan uw opstal, inboedel, aansprakelijkheid, et cetera? Meld uw schade via het algemeen schadeformulier.
Als u niet WA + Volledig Casco (Allrisk) verzekerd bent en geen verhaals- en/of rechtsbijstandverzekering heeft moet in de huidige situatie bij schade aan de eigen particuliere auto – door toedoen van een ander motorrijtuig – zelf naar de verzekeraar van de aansprakelijke partij. De Bedrijfsregeling Directe Schadeafhandeling (DSA) brengt daar vanaf 1 juli 2021 verandering in. Vanaf deze datum heeft u de keuze om deze specifieke schades door de eigen verzekeraar af te laten handelen.
Schade aan uw auto? Maak dan gebruik van het Europees schadeformulier.
Deze verklaring dient door u eigenhandig en volledig te worden ingevuld en te worden ondertekend. U bent ermee bekend dat uw gegevens in verband met de schadeafhandeling kunnen worden geregistreerd in een databank van verzekeraars.
De Stichting Processen Verbaal (Stichting PV) is gestart met de uitlevering van de ‘kenmerkenmeldingen plus’....
Heeft u schade of vragen over een schade, u kunt ons telefonisch bereiken op 072-5642669 of per e-mail op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . U kunt een schade ook online bij ons aanmelden. En als u op reis bent vindt u hier een overzicht van de noodnummers van verzekeraars.
Het is natuurlijk erg vervelend als u schade heeft. Met uw schadeverzekering(en) via Honig en Honig weet u zeker dat uw schade snel en deskundig wordt geregeld. In deze folder vindt u informatie over de schaderegeling. Heeft u na het lezen nog vragen? Stel ze aan onze adviseur of aan uw schade-expert.
De Letselschade Raad heeft de richtlijnen voor kilometervergoeding, licht letsel, studievertraging, zelfwerkzaamheid en huishoudelijke hulp aangepast....
Als u schade aan uw auto heeft en de schade is veroorzaakt door een onbekende dader met een auto dan kunt u een claim indienen bij het Waarborgfonds.