Inkomensverzekeringen agrarische sector

In de agrarische sector gelden speciale branche- en premieafspraken voor individuele en collectieve inkomensverzekeringen. Ondernemers, werkgevers en werknemers kunnen gebruik maken van scherpe premies, bijzondere voorwaarden en specifieke verzekeringen voor uw branche of sector. Honig en Honig geeft u onafhankelijk advies, deskundige bemiddeling en professioneel polisbeheer.

Arrangementen inkomensverzekeringen agrarische sector

Wij bieden leden van verschillende branche- of vakorganisaties oplossingen voor de ondernemers-, werkgevers- en werknemersrisico's bij ziekte en arbeidsongeschiktheid, zoals een speciale verzuimverzekering, ERD-verzekering of WIA-aanvulling.

Als u bij onderstaande branche- of vakorganisaties bent aangesloten of werkzaam bent in de agrarische sector, dan komt u in aanmerking voor een scherpere premie, gespecialiseerde dienstverlening en aan uw CAO gekoppelde voorwaarden. De volgende arrangementen zijn met verzekeraars afgesproken:

  • Cumela
  • Doelgroep agrariërs
  • LTO
  • Mantel agrarisch bedrijf
  • NAJK

Arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV)

Offerte aanvragen

Door ziekte of arbeidsongeschiktheid kan het ondernemersinkomen flink dalen en soms zelfs verdwijnen, terwijl uw uitgaven gewoon doorgaan. Een goede verzekering of regeling is noodzakelijk! Met een arbeidsongeschiktheidsverzekering via Honig en Honig bent u goed verzekerd als u door ziekte of een ongeval niet (meer) kunt werken. Deze inkomensverzekering biedt u dekking tegen een aantrekkelijke premie en speciale voorwaarden voor agrariërs! De arbeidsongeschiktheidsverzekering biedt u naast financiële zekerheid ook hulp bij re-integratie. Onze verzekeringsadviseur informeert u graag over de arbeidsongeschiktheidsverzekering voor agrarische ondernemers.

Pensioen

Als ondernemer bent u zelf verantwoordelijk voor uw inkomen na uw pensioendatum. Want op het moment dat u uw bedrijf stopt of verkoopt, wilt u kunnen genieten van een goed verzorgde oude dag. Van de overheid weet u dat u geen gouden pensioenbergen hoeft te verwachten, daarom regelt u uw zaken zelf en op een goed doordachte manier. Hoe eerder u daarmee begint, des te groter is de opbouwperiode. Zo kunnen de kosten voor pensioenopbouw worden gespreid en kan er meer kapitaal op de einddatum opgebouwd zijn.

De opbouw van pensioen kan op fiscaal gefaciliteerde wijze plaatsvinden. Of u nu zelfstandig ondernemer bent of DGA. U zult dit pensioen zelf moeten opbouwen. Een zelfstandig ondernemer zal meestal een oudedagsvoorziening opbouwen in de vorm van een lijfrenteverzekering. Voor een DGA zal dit middels een pensioenverzekering kunnen plaatsvinden. Dit zijn verschillende fiscale jasjes voor hetzelfde type voorziening. Bij Honig en Honig kunt u ook terecht voor verschillende pensioenoplossingen. Van een pensioenverzekering of lijfrenteverzekering in beleggingen of met garantie tot een risicoverzekering. Onze pensioenadviseur vertelt u er graag meer over.

Zorgverzekering

Een goede zorgverzekering is u op het lijf geschreven. Het draait immers om uw persoonlijke omstandigheden, uw voorkeuren en uw verwachtingen. Het is dan ook niet meer dan logisch dat wij onder andere voor de agrarische sector diensten en producten aanbieden waarbij u centraal staat. De zorgverzekering bestaat uit een basisverzekering, aanvullende verzekeringen, tandartsverzekeringen en een speciale ondernemersmodule. Uw wensen en eisen vormen het uitgangspunt voor een zorgverzekering die écht bij u past. Onze assurantieadviseur vertelt u graag alles over de mogelijkheden van de oplossingen in agrarische sector.

Offerte aanvragen

Gevolgen Wet Bezava?

Als gevolg van de wet BeZaVa is een werkgever gedurende 12 jaar financieel verantwoordelijk geworden als een werknemer (vast of flex) ziek wordt. Dit geldt voor de loondoorbetaling, de WGA- en Ziektewetlasten en -uitkeringen. Een werkgever kan zich tegen deze financiële risico’s bij ziekte en arbeidsongeschiktheid van de werknemers verzekeren.

Arbo en Re-integratie

U als werkgever kan kiezen voor volledige ondersteuning bij het nakomen van uw verplichtingen vanuit onder andere de Arbowet. Hiermee voldoet u als werkgever tevens aan de verplichtingen uit de Wet verbetering poortwachter. Deze wet verplicht een werkgever op vaste momenten acties uit te voeren om zieke werknemers weer snel aan het werk te krijgen. Zo voorkomt de werkgever onnodige instroom in de Wet werk en inkomen naar arbeidsvermogen (WIA) of de Ziektewet (ZW).

CAO

In de meeste CAO’s zijn aanvullende bepalingen opgenomen inzake de loondoorbetaling bij ziekte. Het kan gaan om bijvoorbeeld de hoogte van de loondoorbetaling, de looptijd van een aanvullende uitkering en in welke situaties. Denk hierbij aan ziekte, arbeidsongeschiktheid, ongeval en overlijden waaraan inkomensverzekeringen in uw branche op afgestemd kunnen worden of waaraan de polissen moeten voldoen. Wij bieden maatwerkoplossingen voor werkgevers die vallen onder de volgende CAO's:

  • Agrarische bedrijfsverzorging
  • Bloembollengroothandel
  • Bos en Natuur
  • Dierhouderij
  • FloraHolland
  • Glastuinbouw
  • Golfbranche
  • Groenvoederdrogerijen
  • Groothandel Bloemen en Planten
  • Hoveniers
  • Leisure
  • Loonwerk
  • Open teelten
  • Tuinzaden
  • Varkensverbetering
  • Weefselkweek

Collectieve ongevallenverzekering

Raakt een werknemer als gevolg van een ongeval blijvend invalide? Dan keert de collectieve ongevallenverzekering éénmalig een verzekerd bedrag uit. De hoogte van deze uitkering afhankelijk is van de mate van invaliditeit. Wanneer een werknemer overlijdt door een ongeval, ontvangen de nabestaanden een uitkering. Als werkgever kunt u volgens de CAO verplicht zijn om een collectieve ongevallenverzekering af te sluiten voor uw personeel. Ons advies, de marktvergelijking en de offerte worden volledig afgestemd op de CAO die binnen uw bedrijf van toepassing is.

Verzuimverzekering

Een werkgever is wettelijk verplicht (WULBZ) om een zieke of arbeidsongeschikte werknemer maximaal 2 jaar lang minimaal 70% van het loon door te betalen. In veel CAO's is afgesproken dat in het 1e jaar 100% van het loon moet worden doorbetaald. Voor het 2e ziektejaar zijn er vaak aanvullende afspraken gemaakt, die afhankelijk kunnen zijn van de mate van arbeidsongeschiktheid, de medewerking van de werknemer of zelfs de samenstelling van de zorgverzekering. U kunt dit werkgeversrisico van loondoorbetaling bij ziekte verzekeren met een verzuimverzekering en perfect afstemmen op uw bedrijfssituatie en een CAO. U heeft hierbij de keuze uit een daggeldverzekering (conventioneel) of stoplossverzekering.

WGA ERD verzekering

De WGA-ERD verzekering is sbedoeld voor werkgevers die eigenrisicodrager zijn voor de WGA. U bent als werkgever standaard verzekerd bij het UWV, maar u kunt ervoor kiezen om eigenrisicodrager te worden. De WGA-ERD of eigenrisicoverzekering biedt u een oplossing voor het financiële risico van arbeidsongeschiktheid van (ex-)werknemers. Verzekeraars vergoeden de WGA-uitkeringen van (ex-)werknemers die het UWV bij u als eigenrisicodrager in rekening brengt. Dit doen zij voor de hele periode van maximaal tien jaar.

ZW ERD verzekering

U kunt ook eigenrisicodrager voor de Ziektewet worden. U moet dan de hoogte en de duur van de Ziektewetuitkering vaststellen. U betaalt dan niet langer het Ziektewet-deel van de gedifferentieerde premie aan het UWV, maar u betaalt zelf de Ziektewetuitkering aan de medewerkers die ziek uit dienst zijn gegaan en aan de ZW-voorwaarden voldoen. Met de ZW-ERD verzekering verzekert u de kosten voor de Ziektewet die u als eigenrisicodrager heeft. Tegelijkertijd krijgt u maximale preventie ter voorkoming van WGA-instroom door o.a. deskundig casemanagement. Verder kunnen de administratieve en financiële plichten, die bij het eigenrisicodragerschap van de Ziektewet horen, door de verzekeraar verzorgd worden.

Offerte aanvragen

Gevolgen ziekte en arbeidsongeschiktheid voor werknemers

Als een werknemer langer dan 2 jaar of 104 weken zieke is geweest dan stopt de loondoorbetaling en kan een WIA-uitkering bij UWV aangevraagd worden. De hoogte en de soort WIA-uitkering is afhankelijk van de mate van arbeidsongeschiktheid en kan aangevuld worden met diverse collectieve inkomensverzekeringen, die ook in een CAO worden benoemd. De samenstelling van de WIA-aanvullingsverzekering kunne per sector verschillen.

Collectieve ongevallenverzekering

Een werknemer kan bij een ongeval betrokken raken tijdens werktijd of op weg naar huis. Met de collectieve ongevallenverzekering bent u als medewerker verzekerd van een éénmalige uitkering als u door een ongeval blijvend invalide wordt. Als een werknemer overlijdt door een ongeval, ontvangen de nabestaanden een overlijdensuitkering. Vaak wordt de collectieve ongevallenverzekering bepaalt in de CAO.

WIA-Bodemverzekering

Een werknemer, die na 2 jaar ziekte minder dan 35% arbeidsongeschikt wordt verklaard, heeft volgens de WIA geen recht op een uitkering. De WIA-Bodemverzekering voorziet in een tijdelijke uitkering voor deze werknemers. De werkgever blijft verantwoordelijk voor de re-integratie en de salarisbetaling.

De WIA-Bodemverzekering keert uit bij arbeidsongeschiktheid van 15 tot 35 procent, de verzekeraar ondersteunt u met advies en actieve dienstverlening. De uitkering ontvangt u gedurende een bepaalde periode ter grootte van een vast percentage van het salaris van de zieke werknemer. De samenstelling kan afgestemd worden op de CAO-afspraak. Het afsluiten van een WIA-Bodemverzekering sluit perfect aan bij goed werkgeverschap. Deze verzekering geeft namelijk zekerheid voor werknemers die minder dan 35% arbeidsongeschikt zijn en is daarmee een goede aanvulling op de arbeidsvoorwaarden van uw werknemers. U kunt de WIA bodemverzekering vaak afsluiten als aanvulling op uw verzuimverzekering.

WGA-Hiaatverzekering

Wordt een medewerkers ziek en is hij/zij na twee jaar nog niet (volledig) aan het werk? Dan krijgt de werknemer te maken met de Wet werk en inkomen naar arbeidsvermogen (WIA). Dit kan betekenen dat het inkomen er flink op achteruit gaat. WGA-Hiaat verzekering vangt de terugval in inkomen deels op. De uitgebreide variant zelfs tot 70% van het oude loon (tot maximaal het maximum premieloon).

De collectieve WGA-hiaatverzekering (basisvariant) zorgt voor een aanvulling op het inkomen van uw arbeidsongeschikte werknemer die een wettelijke WGA-vervolguitkering krijgt.

De collectieve WGA-hiaatverzekering (uitgebreide variant) zorgt ervoor dat wanneer uw werknemer een WGA-loonaanvullingsuitkering, of WGA-vervolguitkering ontvangt, zijn inkomen minimaal 70 procent is van het loon dat hij verdiende voordat hij ziek werd. In een CAO wordt vaak bepaald welke variant in uw branche of sector van toepassing kan zijn. Uiteraard kan de WGA-Hiaat verzekering hierop worden aangepast.

WIA-aanvulling

Met een collectieve verzekering voor een vaste WIA-aanvulling krijgen medewerkers een aanvulling op een eventuele WIA-uitkering. Dit kan zijn een IVA-uitkering of een WGA-uitkering. De WIA-aanvulling is een vast percentage van het loon dat de werknemer verdiende voordat hij arbeidsongeschikt werd, vaak 10 procent. Bij sommige verzekeraars is een vaste dekking tot 70% 

WIA-Excedentverzekering

Met een collectieve WIA-Excedentverzekering krijgen uw werknemers een aanvulling op de WIA-uitkering voor het deel van hun inkomen bóven het sv-loon. Werknemers met een inkomen boven dit maximum hebben daardoor een nog groter inkomensverlies als ze geheel of gedeeltelijk arbeidsongeschikt raken. Voor deze werknemers biedt de WIA-Excedentverzekering een aanvullende uitkering, waarmee naar keuze 70,75 of 80% van het totale inkomen verzekerd kan worden. Deze verzekering kan ook interessant zijn voor medewerkers met een inkomen onder het WIA-maximum. Zij kunnen een extra aanvulling verzekeren van 5 of 10% van hun inkomen.

Collectieve zorgverzekering

Gezondheid is waardevol. Een goede zorgverzekering helpt u en uw medewerkers om gezond te blijven en ontzorgt bij ziekte. Honig en Honig adviseert u over de voorwaarden en de kosten van de verschillende aanbieders zodat u weet waar u aan toe bent. We staan u ook graag terzijde bij het opzetten van collectieve verzekeringen tegen scherpe premies.

Welke voordelen gelden er voor inkomensverzekeringen in de agrarische sector?

De belangrijkste voordelen van de maatwerkoplossingen voor de inkomensverzekeringen in de agrarische sector zijn:

  • Dekking en loondoorbetaling verzekerd conform CAO
  • Hogere werkgeverslasten in de sector te verzekeren
  • Dienstverlening afgestemd op uw branche
  • Premiekorting en/of jaarlijkse winstdeling
  • Specifieke WIA-aanvullingen en uitbreidingen van dekking

Altijd de juiste premie

De premies voor de inkomensverzekeringen zijn afhankelijk van uw (bedrijf)situatie. Voor een compleet advies vragen wij o.a. de volgende documenten of informatie bij u op:

  • Bedrijfsgegevens (KvK)
  • Beschikking Whk Belastingdienst
  • Kopie bestaande polis(sen)
  • Personeelsbestand
  • Verzamelloonstaat
  • Verzuimcijfers over de afgelopen drie jaar

Maatwerk

Honig en Honig biedt werkgevers maatwerkoplossingen met scherpe premies inclusief de branche- en mantelafspraken. De leden van diverse brancheorganisatie's en verenigingen kunnen via Honig en Honig gebruik maken van maatwerkoplossingen voor de verzuimverzekering, WIA-aanvullingen, WGA-ERD en ZW ERD. Inclusief de diensten rondom arbo en re-integratie. U bepaalt zelf de samenstelling, u heeft keuzevrijheid in de wijze waarop u de risico’s wilt verzekeren:

  • Keuze in soort verzekering
  • Keuze in verschillende eigen risico termijnen
  • Keuze in dekkingspercentages

Zo krijgt u een pakket inkomensverzekeringen voor de ondernemers-, werkgevers- en werknemersrisico’s die bij u, uw bedrijf en uw personeel past. Daarbij houden we rekening met bijvoorbeeld de CAO, die in uw bedrijf van toepassing is.

Meer weten over de inkomensverzekeringen voor de agrarische sector?

Heeft u vragen, wenst u meer informatie of wilt u een vrijblijvende offerte ontvangen? Neem dan contact met ons op en bel 072-5642669 of mail uw vraag naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Wij zijn u graag van dienst met onafhankelijk advies, deskundige bemiddeling en professioneel polisbeheer.