Kantoorelektronica verzekering

Kantoorelektronica verzekering - Met de Kantoorelektronica verzekering bent u verzekerd voor de schade aan of diefstal van bedrijfsmatig gebruikte computers en elektronische apparatuur. De Kantoorelektronica verzekering dekt schade aan computers, randapparatuur en kantoorelektronica zoals de telefooninstallatie. Ook dekt de Kantoorelektronica verzekering standaard schade aan veel voorkomende bedrijfselektronica (afhankelijk van uw branche).

Computerverzekering direct verzekeren

Welk soort verzekering is de kantoorelektronicaverzekering?

De kantoorelektronicaverzekering verzekert materiele- en gevolgschade. De kantoorelektronicaverzekering dekt schade aan computers, randapparatuur en kantoorelektronica zoals de telefooninstallatie. Ook dekt de kantoorelektronicaverzekering schade aan veel voorkomende bedrijfselektronica.

Wat is verzekerd met de kantoorelektronicaverzekering?

Alle computers, randapparatuur en kantoorelektronica en de bij de computers behorende programmatuur en de opgeslagen data. Ook dekt de kantoorelektronicaverzekering standaard schade aan veel voorkomende bedrijfselektronica.

Waarvoor bent u verzekerd?

De kantoorelektronicaverzekering dekt standaard schade aan computers, randapparatuur en kantoorelektronica zoals de telefooninstallatie. Ook dekt de kantoorelektronicaverzekering standaard schade aan veel voorkomende bedrijfselektronica. Welke bedrijfselektronica dit precies is, is afhankelijk van het verzekerde beroep, bedrijf of activiteit. Hieronder vindt u per branche een overzicht van de standaard verzekerde bedrijfselektronica.

  • Agrarisch: navigatie- en keukenapparatuur of winkelelektronica
  • Bouw: meet- en laserapparatuur en riool- en thermische camera's
  • Garage: meet- en regelapparatuur
  • Handel: winkelelektronica en koel- en vriesapparatuur
  • Horeca: keukenapparatuur, winkelelektronica en koel- en vriesapparatuur
  • Transport: scan-, registratie-, kassa- en betaalsystemen
  • Zorg en uiterlijke verzorging: diagnose- en behandelapparatuur en behandel-units zoals behandelstoelen

Aanvullende dekking mogelijk?

Daarnaast kan er aanvullend ook nog extra apparatuur meeverzekerd worden. Ook dit is weer afhankelijk van het verzekerde beroep, bedrijf of activiteit. Het gaat om de volgende apparatuur:

  • Multimedia-apparatuur, dat wil zeggen beeld- en geluidsapparatuur zoals camera's, lenzen, belichtingsapparatuur, mengtafels, muziek- en lichtinstallaties
  • Lichtreclames
  • Landmeetapparatuur

Dekking elektronische apparatuur:

De apparatuur zelf is verzekerd tegen materiele schade door onvoorziene gebeurtenissen, bijvoorbeeld door vallen of stoten. Computerapparatuur tot een bepaald bedrag, die niet ouder is dan 3 jaar en niet portable is, is zelfs verzekerd tegen eigen gebrek. De software (programmatuur) is verzekerd voor schade door aantasting, verminking en/of verlies. De schade moet dan wel het gevolg zijn van een gedekte schade aan de apparatuur zelf of van een storing in de levering van elektriciteit.

Dekking Extra kosten:

De Extra kostendekking is er voor de kosten die bij voorkoming of opheffing van bedrijfsstagnatie moeten worden gemaakt. Dit zijn bijvoorbeeld de kosten van het huren van vervangende apparatuur, overwerk van personeel en het tijdelijk aantrekken van extra krachten.

Opruimingskosten

Opruimingskosten zijn verzekerd tot maximaal 20% van het verzekerde bedrag.

Dekking Data:

De datadekking is er voor schade door aantasting, verminking of verlies van data. Hierbij moet de data-schade het gevolg zijn van een gedekte schade aan de apparatuur zelf of storing in de levering van elektriciteit.

Reconstructiekosten

Reconstructiekosten zijn verzekerd onder de dekking Data. Naast de fysieke schade aan de apparatuur is herstel of herinvoeren van eventueel verminkte of verloren gegane data meeverzekerd. Dit geldt ook bij een storing in de levering van elektriciteit.

Schadevergoeding

De kantoorelektronicaverzekering dekt de herstelkosten. Wanneer herstel niet mogelijk is, vergoeden verzekeraars de nieuwwaarde als de apparatuur niet ouder is dan drie jaar. De gevolgschade (Extra kosten en Data) vergoeden verzekeringsmaatschappijen op basis van gemaakte kosten. Hierbij houden zij wel rekening met het verzekerde bedrag en de uitkeringstermijn. Naast de fysieke schade aan de apparatuur zijn de kosten meeverzekerd die gemaakt zijn om stilstand in het bedrijf of beroep te voorkomen of te verminderen.

Maximaal verzekerd bedrag

Er is een maximaal verzekerd bedrag van toepassing. Wilt u een hoger bedrag verzekeren? Neem dan contact op met onze adviseur voor een verzekeringsoplossing.

Keuze: dekking voor vervoer en verblijf elders

Het standaard dekkingsgebied van de kantoorelektronicaverzekering is het vestigings- of risico-adres dat in uw polis staat. Dit kunt u laten uitbreiden tot een dekking waar ook ter wereld.

De fysieke schade

De apparatuur en programmatuur zijn verzekerd tegen alle plotselinge en onverwachte gebeurtenissen die van buitenaf op de apparatuur inwerken. Denk hierbij aan bijvoorbeeld vallen, stoten en inductie. Ook schade door diefstal na braak en brand is verzekerd. Niet-portable computers die niet ouder zijn dan drie jaar en die niet duurder zijn dan een vast bedrag zijn zelfs verzekerd tegen een plotselinge en onverwachte gebeurtenis die het gevolg is van eigen gebrek van deze apparatuur.

Extra dekkingen

Raadpleeg de polisvoorwaarden voor een overzicht van de extra dekkingen, welke kosten er zijn verzekerd, en voor welke bedragen.

Wat is niet verzekerd met de kantoorelektronicaverzekering?

De kantoorelektronicaverzekering keert niet altijd uit. Hieronder geven we daar enkele voorbeelden van. Raadpleeg de polisvoorwaarden voor een volledig overzicht van de dekking en de uitsluitingen. Komt u er niet uit? Neem dan contact op met onze verzekeringsadviseur.

Niet verzekerd zijn:

  • Smartphones, mobiele telefoons, LED-schermen, drones en apparatuur die hieraan bevestigd is
  • Apparatuur dat hoort bij het pand zoals alarm- en zonnestroominstallaties, airconditioning en (accu)laadinrichtingen
  • Computerbeveiligingen, zoals dongles, locks en insteekkaarten

Bekijk de polisvoorwaarden voor alle situaties waarin schade wel en niet verzekerd is.

Behoud functionaliteit

Schade die het gevolg is van een gebeurtenis die voorzienbaar en te verwachten is en die de werking van het apparaat niet beïnvloedt, is niet verzekerd. Denk hierbij aan krassen en deuken die ontstaan tijdens normaal gebruik.

Digitale informatie

Data en programmatuur die nog in bewerking is en dus nog niet opgeslagen anders dan in het vluchtig werkgeheugen van de processor, is niet verzekerd.

Diefstal uit een motorvoertuig

Er is onder geen enkele voorwaarde dekking voor diefstal uit motorvoertuigen. Diefstal is uitsluitend gedekt indien er sprake is van diefstal na braak uit een gebouw. Een motorvoertuig heeft zich inmiddels ruimschoots bewezen als één van de slechtste bewaarplaatsen voor kostbare zaken, zoals bijvoorbeeld laptops. Wij adviseren u daarom om geen (rand)apparatuur achter te laten in een motorvoertuig, zelfs niet uit het zicht.

Aardbeving, vulkanische uitbarsting en overstroming

U bent niet verzekerd voor schade door een aardbeving, ook niet als die het gevolg is van gaswinning. Bij een vulkanische uitbarsting of een overstroming is ook geen vergoeding mogelijk.

Molest en opzet

Schade die ontstaat door molest of door opzet is niet verzekerd.

Zijn er dekkingsbeperkingen?

Eigen risico

Voor de kantoorelektronicaverzekering geldt een algemeen eigen risico. De hoogte ervan kunt u zelf kiezen.

Waar ben ik gedekt?

De kantoorelektronicaverzekering geldt voor de elektronica die in uw polis staat en die zich bevindt in uw bedrijfsgebouw. U kunt ook kiezen voor dekking waar ook ter wereld. U kunt één of meerdere vaste locaties verzekeren of het dekkingsgebied uitbreiden naar werelddekking.

Wat zijn mijn verplichtingen?

Als u de kantoorelektronicaverzekering aanvraagt en als u een schade meldt, moet u alle vragen eerlijk beantwoorden. U moet zoveel mogelijk doen om schade te voorkomen en beperken. Meld schade zo snel mogelijk. En geef veranderingen in uw situatie zo snel mogelijk aan ons door.

Wat kost een kantoorelektronicaverzekering?

Wilt u weten wat de kantoorelektronicaverzekering kost? Onze verzekeringsadviseur adviseert u over de benodigde dekking en berekent de premie van verschillende verzekeraars op basis van uw situatie.

Welke factoren hebben invloed op de premie?

De premie is onder andere afhankelijk van:

  • Het soort bedrijf
  • De gekozen verzekerde som

De kantoorelektronicaverzekering maakt deel uit van een verzekeringspakket. Als u de premie berekent, dan ziet u alle verzekeringen die u binnen het verzekeringspakket kunt aanvragen. Een voorselectie is aangevinkt, maar u bent uiteraard vrij om de verzekering(en) te kiezen die u zelf belangrijk vindt.

Bereken direct uw premie!

Wanneer en hoe betaal ik?

U kiest of u de premie eenmaal per jaar betaalt, of in termijnen. Betalen kan via automatische incasso of via uw verzekeringsadviseur.

Wanneer begint en eindigt de dekking?

De kantoorelektronicaverzekering begint op de datum die in uw polis staat. De verzekeringstermijn is een jaar. Als de kantoorelektronicaverzekering niet wordt opgezegd, dan loopt deze telkens voor een jaar door. Betaalt u de premie niet op tijd? Dan kunnen we de kantoorelektronicaverzekering stoppen.

Hoe zeg ik mijn contract op?

U kunt de kantoorelektronicaverzekering dagelijks opzeggen. De kantoorelektronicaverzekering eindigt dan de volgende dag, of zoveel later als u wenst. Opzeggen doet u schriftelijk of per e-mail.

Algemene informatie kantoorelektronicaverzekering

Bovenstaande informatie geeft een samenvatting van de kantoorelektronicaverzekering. In de offerte, de polis en de polisvoorwaarden staat uitgebreid beschreven waarvoor u wel en niet bent verzekerd.

Veelgestelde vragen

Moet ik een specificatie opgeven van de apparatuur die ik wil verzekeren op een kantoorelektronicaverzekering?

Nee, je hoeft met een kantoorelektronicaverzekering in het Verzekeringspakket geen specificatie op te geven.

Waarom krijg ik automatisch een adviseur toegewezen als ik online aanvraag?

We vinden het belangrijk dat jouw onderneming goed verzekerd is tegen de risico’s die je loopt. Bij het online aanvragen van een verzekering helpt een financieel adviseur je daarom altijd door achteraf de gemaakte keuzes (telefonisch) met je door te nemen. Hierdoor weet je zeker dat je niet onder- of over verzekerd bent en je recht hebt op de juiste vergoeding bij schade.

Is een kantoorelektronicaverzekering verplicht?

Nee, een kantoorelektronicaverzekering is niet verplicht.

Is de kantoorelektronicaverzekering geschikt voor zzp’ers?

Ja, de kantoorelektronicaverzekering is geschikt voor zzp’ers.

Hoe zeg ik mijn contract op?

Je kunt de verzekering dagelijks opzeggen. De verzekering eindigt dan de volgende dag, of zoveel later als je wenst. Opzeggen doe je schriftelijk of per e-mail.

Moet ik voor mijn kantoorrisico specifieke beveiligingsmaatregelen treffen als ik een kantoorelektronicaverzekering wil sluiten?

Tot een verzekerd bedrag van € 75.000,00 stellen verzekeraars geen specifieke beveiligingseisen voor een kantoorelektronicaverzekering in het verzekeringspakket. Vanaf € 75.000,00 dienen portable computers, zoals tablets en laptops, maximaal per vijf stuks worden opgeborgen in een afgesloten kast of lade en hanteren verzekeraars het beveiligingsniveau van de VRKI. Het beveiligingsbedrijf bepaalt de juiste risicoklasse en de daarbij te nemen preventiemaatregelen. Het is verstandig dat je je deskundig laat informeren door een beveiligingsbedrijf. Kijk hiervoor op www.preventiecertificaat.nl of www.veb.nl.

Voordelen kantoorelektronicaverzekering

Ook dekking bij te laag verzekerd bedrag

Heeft u in de loop van een verzekeringsjaar apparatuur bijgekocht en is de verzekerde som daardoor eigenlijk te laag? Met de standaard overdekking wordt dit opgevangen.

Nieuwwaardegarantie tot drie jaar

Gaat uw computer binnen drie jaar na aanschaf stuk en is hij niet te repareren? Dan vergoeden verzekeraars de nieuwwaarde. Zo kunt u vlug weer aan de slag met een vergelijkbare computer.

Schade opnemen wanneer het u uitkomt

Heeft u schade? Schade laten vaststellen hoeft niet alleen overdag, maar kan ook buiten kantooruren: doordeweeks tot 21.00 uur en op zaterdag tussen 07.00 uur en 17.00 uur. Deze service kost u niets extra.

Meer weten over de kantoorelektronicaverzekering?

Heeft u vragen, wenst u meer informatie of wilt u een vrijblijvende offerte van de kantoorelektronicaverzekering? Neem dan contact op met Honig en Honig en bel 072-5642669 of mail uw vraag naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Wij zijn u graag van dienst met onafhankelijk advies, deskundige bemiddeling, professioneel polisbeheer en service bij schade. Wilt u weten welke risico's uw bedrijf of organisatie loopt? Dan kunnen wij u helpen met een risicoscan.