woensdag 08 mei 2024 07:38

Check de uitkeringstermijn van uw bedrijfsschadeverzekering

Als uw bedrijfspand wordt getroffen door bijvoorbeeld brand, kan uw bedrijf stil komen te liggen, Hierdoor mist u omzet terwijl uw vaste lasten blijven doorlopen. Een bedrijfsschadeverzekering vergoedt de vermindering van de brutowinst. Maar welke uitkeringstermijn biedt dan de beste oplossing? Vaak is er in het verleden gekozen voor een uitkeringstermijn van 52 weken, Maar is deze termijn nog voldoende?

Voor wie is de bedrijfsschadeverzekering?

De bedrijfsschadeverzekering dekt de misgelopen nettowinst, de vaste kosten én de extra kosten voor bijvoorbeeld vervangende apparatuur. De bedrijfsschadeverzekering is vooral interessant voor bedrijven die voor hun omzet sterk afhankelijk zijn van hun bedrijfsmiddelen, een bepaalde toeleverancier of een nabije publiekstrekker. 

Waarom een bedrijfsschadeverzekering?

Veel ondernemingen zijn na een brand vaak niet meer in staat om de bedrijfsvoering voort te zetten. De bedrijfsschadeverzekering kan u een hoop ellende besparen. Zeker voor bedrijven die voor hun omzet sterk afhankelijk zijn van hun bedrijfsmiddelen is een bedrijfsschadeverzekering onmisbaar. 

Hoe lang ontvangt u een schade-uitkering?

De meeste bedrijfsschadeverzekeringen hebben een uitkeringstermijn van één jaar (52 weken). Deze termijn is echter steeds vaker onvoldoende. De herstelperiode voor uw bedrijf kan namelijk langer zijn.

Waar moet u rekening mee houden tijdens de herstelperiode?

Na een schade blijkt steeds vaker dat de herstelperiode bij totaalverlies langer kan duren dan 52 weken. Om uw bedrijf opnieuw op te bouwen zijn er een aantal factoren die vaak meer tijd vergen dan voorheen. Die factoren kunnen samen ervoor zorgen dat de verzekerde uitkeringstermijn te kort blijkt. 

Waar is de herstelperiode van afhankelijk?

De verwachte herstelperiode hangt bijvoorbeeld af van deze factoren:

  1. Uitwijkmogelijkheden
  2. Schadevaststelling door expert(s) en contra expert(s)
  3. Opnieuw aanvragen en verkrijgen van (bouw)vergunningen
  4. Opruimen en bouwrijp maken van schadelocatie
  5. Periode die de herbouw in beslag neemt
  6. Levertijden van machines, inventaris en goederen
  7. Herstel van ICT-systemen
  8. Mate van afhankelijkheid van afnemers en leveranciers
  9. Benodigde termijn om verloren marktaandeel terug te winnen 

Wilt u de uitkeringstermijn van bedrijfsschadeverzekering wijzigen?

Vaak kunt u tussentijds de uitkeringstermijn van de bedrijfsschadeverzekering verlengen. Dit heeft uiteraard gevolgen voor de premie. In onderstaande tabel vindt u een indicatie van de premietoeslag:

Huidige uitkeringstermijn
52 weken
104 weken
156 weken

26 weken

45%

130%

185%

39 weken

20%

90%

135%

52 weken

 

60%

100%

65 weken

 

40%

75%

78 weken

 

25%

55%

104 weken

   

25%

Deze tabel geldt onder voorbehoud van acceptatie door verzekeraars en (wets-)wijzigingen 

Meer weten over de bedrijfsschadeverzekering?

Heeft u vragen, wenst u meer informatie of wilt u een vrijblijvende offerte van de bedrijfsschadeverzekering? Neem dan contact op met Honig en Honig en bel 072-5642669 of mail uw vraag naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Wij zijn u graag van dienst met onafhankelijk advies, deskundige bemiddeling, professioneel polisbeheer en service bij schade.

Laatst aangepast op woensdag 08 mei 2024 07:44