donderdag 17 oktober 2024 11:56

MKB verzuim-ontzorgverzekering populair onder kleine werkgevers

Het gaat goed met de MKB verzuim-ontzorgverzekering die verzekeraars, werkgeversorganisaties en de overheid in 2020 hebben ontwikkeld. In vier jaar tijd is het aantal verzekeringen gegroeid van 6.900 naar ruim 25.000 in 2023.

MKB verzuim-ontzorgverzekering voor kleine werkgevers

De MKB verzuim-ontzorgverzekering is speciaal ontworpen voor mkb’ers. Kleine werkgevers hebben vaak meer moeite om aan hun verplichtingen te voldoen. Een bakker of een slager met vijf medewerkers zit letterlijk met zijn handen in zijn haar als er iemand (langdurig) uitvalt. De MKB verzuim ontzorgverzekering dekt daarom niet alleen de kosten van de loondoorbetaling van een zieke werknemer, maar helpt de werkgever ook. Bijvoorbeeld bij een eventuele re-integratie. De MKB verzuim-ontzorgverzekering zorgt ervoor dat een werkgever wordt ontzorgd. 

Aantal verzekeringen

Het Verbond van verzekeraars brengt de groei van deze Verzuim-ontzorgverzekering jaarlijks in kaart. Sinds de start in 2020 is het aantal polissen flink gegroeid. In het jaar van de lancering (2020) zijn er 6.900 verzekeringen verkocht. Een jaar later waren dat er 10.000, terwijl er in 2022 maar liefst een verdubbeling van dat aantal kwam. De teller liep toen op tot 20.500. Ook het afgelopen jaar liet met 22% weer een mooie stijging zien (25.100).

Keurmerk nodig

Een MKB verzuim-ontzorgverzekering moet voldoen aan de eisen uit het productconvenant MKB-verzuim-ontzorgverzekering. Verzekeraars worden hierop getoetst als ze het product willen aanbieden. Alleen dan krijgt de verzuimverzekering het keurmerk en mag het ook officieel MKB verzuim-ontzorgverzekering worden genoemd. 

Kleine werkgevers

Kleine werkgevers (tot tien medewerkers) zijn met 87% de grootste afnemers van de MKB verzuim-ontzorgverzekering. Dat betekent dat ruim 22.000 kleine werkgevers inmiddels een MKB verzuim-ontzorgverzekering hebben afgesloten.

Maar het betekent ook dat er nog werk aan de winkel is. Die 87 procent slaat immers niet op het aantal kleine werkgevers dat een verzekering heeft afgesloten. Wij streven ernaar om het aantal polissen verder te laten groeien, zodat nog meer (kleine) werkgevers van de ontzorging kunnen profiteren.

Meer weten over de loondoorbetalingsplicht voor kleine ondernemers? Kijk dan op rijksoverheid.nl.

Meer weten over de MKB verzuim-ontzorgverzekering?

Heeft u vragen, wenst u meer informatie of wilt u een vrijblijvende offerte van de MKB verzuim-ontzorgverzekering? Neem dan contact op met Honig en Honig en bel 072-5642669 of mail uw vraag naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Wij zijn u graag van dienst met onafhankelijk advies, deskundige bemiddeling, professioneel polisbeheer en service bij schade.

Offerte aanvragen

Laatst aangepast op donderdag 17 oktober 2024 12:05