Landbouwmateriaalverzekering

Met de landbouwmateriaalverzekering kunt u naast de WA-dekking ook de casco-schade aan uw landbouwmateriaal zoals tractoren, maaimachines en combines verzekeren. De dekking kan volledig afgestemd worden op het agrarisch eigen bedrijf of het agrarisch loonbedrijf.

Offerte landbouwmateriaalverzekering aanvragen

 

Dekking landbouwmateriaalverzekering

De landbouwmateriaalverzekering verzekert u voor schade aan uw landbouwmateriaal zoals tractoren, maaimachines en combines. De dekking is afgestemd op uw type bedrijf. We onderscheiden twee typen bedrijven, namelijk het agrarisch eigen bedrijf en het agrarisch loonbedrijf. Bij het agrarisch eigen bedrijf moet u denken aan materiaal dat uw terrein niet verlaat. Bij het agrarisch loonbedrijf is er sprake van verhuur van mensen en materiaal in de regio. U kunt kiezen voor een wettelijke aansprakelijkheidsdekking en deze uitbreiden met één van onze de cascodekkingen.

Aansprakelijkheidsdekking landbouwmateriaalverzekering

De aansprakelijkheidsdekking vergoedt de schade die met of door het verzekerde object is toegebracht aan derden.

U kunt u daarnaast verzekeren tegen schade die met het verzekerde materiaal wordt toegebracht aan gebouwen en voertuigen, waarvan u de bezitter of houder bent. Het verzekerd bedrag komt bovenop het bedrag voor aansprakelijkheid. Voorwaarde voor dekking is wel dat de schade nog niet onder een andere verzekering is gedekt. De aansprakelijkheidsdekking is onderverdeeld in het verkeersrisico en het werkrisico.

Verkeersrisico landbouwmateriaalverzekering

Voor het verkeersrisico is de aansprakelijkheid gedekt voor schade, die voortvloeit uit uw deelname aan het verkeer. De verzekering van dit risico is verplicht gesteld in de Wet Aansprakelijkheidsverzekering Motorrijtuigen. De landbouwmateriaalverzekering voldoet aan alle eisen die deze wet stelt.

Werkrisico landbouwmateriaalverzekering

Voor het werkrisico is de aansprakelijkheid gedekt voor schade, die tijdens uw bedrijfswerkzaamheden met of door het landbouwmateriaal wordt toegebracht.

Cascodekking landbouwmateriaalverzekering

Voor de ondernemer die ook schade aan het landbouwmateriaal wil verzekeren, hebben wij een cascodekking. Deze dekking vergoedt de schade die is ontstaan door beschadiging of verlies van het verzekerde materiaal. U kunt kiezen uit maar liefst vijf verschillende dekkingsvarianten.

De meest uitgebreide variant biedt u uiteraard de grootste zekerheid. Gedekt is dan schade die is ontstaan door onder andere brand, ontploffing, kortsluiting, botsing, ruitbreuk, diefstal, verduistering, bedieningsfouten en verder iedere oorzaak van buitenaf. Voor nieuw materieel is bovendien schade gedekt door een eigen gebrek van het materieel zelf en de gevolgschade hiervan. Verder geldt voor alle dekkingen het volgende:

  • Vervoer van gevaarlijke stoffen is verzekerd
  • Bij reparatie of revisie is een gelijkwaardig vervangend object automatisch meeverzekerd
  • Hoge verzekerde bedragen zijn, gezien onze grote expertise, geen probleem
  • Gespecialiseerde technische buitendienst regelt uw cascoschade deskundig en goed 

Offerte landbouwmateriaalverzekering

U kunt online een offerte aanvraag voor voor uw landbouwmateriaalverzekering.

Voordelen landbouwmateriaalverzekering:

  • Dekking tegen aansprakelijkheid
  • Verweer is meeverzekerd
  • Dekking voor zowel verkeers- als werkrisico
  • Bij reparatie of revisie automatisch dekking voor ververvangend materiaal
  • Ruime keuze uit verschillende dekkingen
  • Maatwerk door technische specialisten 

Meer weten over de landbouwmateriaalverzekering?

Wilt u meer informatie of heeft u vragen over de landbouwmateriaalverzekering? Neem dan contact op met Honig en Honig of bel 072-5642669 of mail uw vraag naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Wij zijn u graag van dienst met onafhankelijk advies, deskundige bemiddeling en professioneel polisbeheer.