Landbouwmaterieelverzekering

Landbouwmaterieelverzekering - Met de landbouwmaterieelverzekering kunt u naast de WA-dekking ook de casco-schade aan uw landbouwmaterieel, zoals tractoren, maaimachines en combines verzekeren. De dekking kan volledig afgestemd worden op het agrarisch eigen bedrijf of het agrarisch loonbedrijf.

Offerte aanvragen

Dekking landbouwmaterieelverzekering

De landbouwmaterieelverzekering verzekert u voor schade aan uw landbouwmaterieel zoals tractoren, maaimachines en combines. De dekking is afgestemd op uw type bedrijf. We onderscheiden twee typen bedrijven, namelijk het agrarisch eigen bedrijf en het agrarisch loonbedrijf. Bij het agrarisch eigen bedrijf moet u denken aan materieel dat uw terrein niet verlaat. Bij het agrarisch loonbedrijf is er sprake van verhuur van mensen en materieel in de regio. U kunt kiezen voor een wettelijke aansprakelijkheidsdekking en deze uitbreiden met één van onze de cascodekkingen.

Aansprakelijkheidsdekking landbouwmaterieelverzekering

De aansprakelijkheidsdekking vergoedt de schade die met of door het verzekerde object is toegebracht aan derden.

U kunt u daarnaast verzekeren tegen schade die met het verzekerde materieel wordt toegebracht aan gebouwen en voertuigen, waarvan u de bezitter of houder bent. Het verzekerd bedrag komt bovenop het bedrag voor aansprakelijkheid. Voorwaarde voor dekking is wel dat de schade nog niet onder een andere verzekering is gedekt. De aansprakelijkheidsdekking is onderverdeeld in het verkeersrisico en het werkrisico.

Verkeersrisico landbouwmaterieelverzekering

Voor het verkeersrisico is de aansprakelijkheid gedekt voor schade, die voortvloeit uit uw deelname aan het verkeer. De verzekering van dit risico is verplicht gesteld in de Wet Aansprakelijkheidsverzekering Motorrijtuigen. De landbouwmaterieelverzekering voldoet aan alle eisen die deze wet stelt.

Werkrisico landbouwmaterieelverzekering

Voor het werkrisico is de aansprakelijkheid gedekt voor schade, die tijdens uw bedrijfswerkzaamheden met of door het landbouwmaterieel wordt toegebracht.

Cascodekking landbouwmaterieelverzekering

Voor de ondernemer die ook schade aan het landbouwmaterieel wil verzekeren, hebben wij een cascodekking. Deze dekking vergoedt de schade die is ontstaan door beschadiging of verlies van het verzekerde materieel. U kunt kiezen uit maar liefst vijf verschillende dekkingsvarianten.

De meest uitgebreide variant biedt u uiteraard de grootste zekerheid. Gedekt is dan schade die is ontstaan door onder andere brand, ontploffing, kortsluiting, botsing, ruitbreuk, diefstal, verduistering, bedieningsfouten en verder iedere oorzaak van buitenaf. Voor nieuw materieel is bovendien schade gedekt door een eigen gebrek van het materieel zelf en de gevolgschade hiervan. Verder geldt voor alle dekkingen het volgende:

 • Vervoer van gevaarlijke stoffen is verzekerd
 • Bij reparatie of revisie is een gelijkwaardig vervangend object automatisch meeverzekerd
 • Hoge verzekerde bedragen zijn, gezien onze grote expertise, geen probleem
 • Gespecialiseerde technische buitendienst regelt uw cascoschade deskundig en goed 

Offerte landbouwmaterieelverzekering

U kunt online een offerte voor uw landbouwmaterieelverzekering aanvragen.

Premies landbouwmaterieelverzekering

Wij kunnen u een scherpe premie offreren op basis van het offerteformulier. Voor een volledige beschrijving van de dekking en voorwaarden verwijzen wij u naar de productkaart en de polisvoorwaarden, welke wij u bij de offerte aanleveren.

De premie voor een landbouwmaterieelverzekering is afhankelijk van diverse factoren, zoals:

 • Het soort object of voertuig
 • Het dagelijks gebruik
 • De gewenste dekking(en)
 • Welke dag- of nieuwwaarde
 • Wel of geen verhuur

Voordelen landbouwmaterieelverzekering:

 • Dekking tegen aansprakelijkheid
 • Verweer is meeverzekerd
 • Dekking voor zowel verkeers- als werkrisico
 • Bij reparatie of revisie automatisch dekking voor ververvangend materiaal
 • Ruime keuze uit verschillende dekkingen
 • Maatwerk door technische specialisten 

Meer weten over de landbouwmaterieelverzekering?

Wilt u meer informatie of heeft u vragen over de landbouwmaterieelverzekering? Neem dan contact op met Honig en Honig of bel 072-5642669 of mail uw vraag naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Wij zijn u graag van dienst met onafhankelijk advies, deskundige bemiddeling en professioneel polisbeheer.