Verzekering voor sportaccommodaties

Verzekering voor sportaccommodaties - Uw sportaccommodatie is een plek voor spel en ontspanning, waar uw leden of gasten op een sportieve manier hun krachten meten. Misschien staat u er niet zo bij stil, maar door de vaak afgelegen ligging zijn sportaccommodaties een aantrekkelijk doelwit voor inbrekers en vandalen. Ook brand is een reëel risico, vooral op locaties waar ook keukenfaciliteiten aanwezig zijn.

Bereken uw premie voor de verzekering voor sportaccommodaties

In de praktijk kan het dan ook gebeuren dat u geen verzekering voor uw sportaccommodatie kunt afsluiten. Veel reguliere verzekeraars vinden de risico's te hoog; zij weigeren uw sportaccommodatie te verzekeren of stellen dure en ingrijpende preventieve eisen.

Wat kan verzekerd worden met de verzekering voor sportaccommodaties?

Wij zijn specialist op het gebied van niet alledaagse risico's. Dus ook voor het verzekeren van uw sportaccommodatie kunt u bij ons terecht. U kunt zowel uw sportaccommodatie als de inventaris verzekeren. Wij verzekeren onder andere de volgende sportaccommodaties:

 • Clubgebouwen

  Uw clubgebouw is een plek voor gezelligheid en het trefpunt voor de leden van uw sportclub. Vanwege het relatief grote risico op schade door bijvoorbeeld brand, inbraak en vandalisme, is het vaak lastig een clubgebouw te verzekeren. Zeker als uw clubgebouw van brandbare materialen is gemaakt of op een afgelegen of 's nachts verlaten locatie ligt. U kunt zowel uw sportaccommodatie zelf (opstal) als de inventaris verzekeren.
 • Golfbanen

  Golven is voor een groeiend aantal Nederlanders dé sport en vrijetijdsbesteding. Op uw golfbaan werken uw leden in een fraaie omgeving aan het verbeteren van hun handicap. Maar wat als uw golfaccommodatie wordt getroffen door brand, inbraak of vandalisme? Een goede verzekering is dan een must. Maar in de praktijk kan het lastig zijn om bij een reguliere verzekeraar een verzekering voor uw golfbaan af te sluiten. Dat geldt zeker als uw golfbaan op een afgelegen of 's nachts verlaten locatie ligt.
 • IJsbanen

  Wat is er Hollandser dan je rondjes rijden op de ijsbaan? Helaas kan het in de praktijk lastig zijn een verzekering af te sluiten voor uw sportaccommodatie, zeker als uw schaatsbaan op een afgelegen of 's nachts verlaten locatie ligt. Ook een tijdelijke ijsbaan voor een evenement of kerstmarkt is doorgaans niet eenvoudig te verzekeren.
 • Klimbossen

  In uw klimbos genieten uw gasten van een dagje uit op hoog niveau. Maar wat als uw buitensportlocatie wordt getroffen door brand of ten prooi valt aan inbraak of vandalisme? Een goede verzekering kan u dan veel kosten en ellende besparen. Maar in de praktijk is het niet zo eenvoudig om een verzekering voor een klimbos af te sluiten. Vanwege de relatief hoge risico's geven reguliere verzekeraars vaak niet thuis. Of ze stellen kostbare preventieve eisen.
 • Maneges

  Uw manage is een plek voor mens én dier. Veiligheid is belangrijk, voor u en uw leden en natuurlijk ook voor de paarden. Maar wat als u te maken krijgt met schade door bijvoorbeeld diefstal, inbraak of vandalisme? Een goede verzekering kan dan hoge kosten en veel ellende voorkomen. Maar in de praktijk kan het lastig zijn om bij een reguliere verzekeraar een verzekering voor een manege af te sluiten. Dat geldt zeker als uw manege op een afgelegen of 's nachts verlaten locatie ligt.
 • Midgetgolfbanen

  Jong en oud slaan graag een balletje op uw midgetgolfbaan. Waar wat als u midgetgolfbaan schade lijdt door bijvoorbeeld inbraak of vandalisme? Reguliere verzekeraars hebben doorgaans weinig ervaring met zulke 'niet alledaagse' risico's en zullen al snel een verzekering weigeren. Zonder verzekering draait u bij schade zelf op voor de financiële gevolgen.
 • Sporthallen

  Bent u eigenaar of exploitant van een sporthal voor indoorsporten als basketbal, zaalvoetbal of verdedigingssporten? Dan weet u dat het belangrijk is dat uw sportaccommodatie goed verzekerd is voor bijvoorbeeld brand, inbraak en vandalisme. Maar in de praktijk kan het lastig zijn om voor een sporthal een verzekering af te sluiten. Dat geldt zeker als uw accommodatie op een afgelegen of 's nachts verlaten locatie ligt. Zonder verzekering draait u bij schade zelf op voor de kosten.
 • Sportparken

  Bent u eigenaar of exploitant van een sportpark voor buitensporten als voetbal, hockey en atletiek? Dan weet u dat het belangrijk is dat uw sportpark en de bijbehorende accommodaties goed verzekerd zijn voor brand, inbraak en vandalisme. Maar in de praktijk kan het lastig zijn om voor een sportpark een verzekering af te sluiten. dat geldt zeker als de accommodaties op een afgelegen of 's nachts verlaten locatie liggen. Zonder verzekering draait u bij schade zelf op voor de kosten.
 • Sportscholen

  In uw sportschool werken uw leden of gasten aan een gezonde geest in een gezond lichaam. Soms is het lastig een verzekering af te sluiten, bijvoorbeeld als uw sportschool op een afgelegen of 's nachts verlaten locatie ligt. Reguliere verzekeraars zijn in dat geval meestal terughoudend met het verzekeren van een sportschool. Zonder verzekering draait u bij schade door bijvoorbeeld brand, inbraak of vandalisme zelf voor de kosten op.
 • Tennisbanen

  Wat is er fijner dan op in je vrije tijd een balletje te slaan op de tennisbaan? Maar wat als u tennisbaan of de bijbehorende accommodatie schade oploopt door bijvoorbeeld brand, inbraak of vandalisme? Dan is het een geruststellende gedachte dat u kunt terugvallen op een goede verzekering. Reguliere verzekeraars zijn doorgaans terughoudend met het verzekeren van tennisbanen. Dat geldt zeker voor tennisbanen op afgelegen en 's nachts verlaten locaties. Het kan zijn dat u dure preventieve maatregelen moet nemen, of zelfs dat uw tennisbaan helemaal niet voor een verzekering in aanmerking komt.
 • Verenigingsgebouwen

  Uw verenigingsgebouw is een plek voor gezelligheid en het trefpunt voor de leden van uw vereniging. Vanwege het relatief grote risico op schade door bijvoorbeeld brand, inbraak en vandalisme, is het vaak lastig een verzekeringsgebouw te verzekeren. Zeker als uw verenigingsgebouw van brandbare materialen is gemaakt of op een afgelegen of 's nachts verlaten locatie ligt.
 • Zwembaden

  Jong en oud trekken graag een baantje of genieten van eindeloos waterplezier in uw zwembad. Als eigenaar of exploitant kent u het belang van een goede verzekering voor uw zwembad goed verzekerd is. Maar het is niet altijd eenvoudig om bij een reguliere verzekeraar een verzekering voor een zwembad af te sluiten. Vaak eisen zij kostbare en ingrijpende maatregelen om schade zoveel mogelijk te voorkomen of beperken.

Voor het verzekeren van de meest uiteenlopende sportaccommodaties is een verzekering voor sportaccommodaties.

Stel zelf uw gewenste verzekering voor sportaccommodaties samen

 • Kies uit de basisdekkingen Brand, Inbraak en Vandalisme plus elf aanvullende dekkingen
 • Profiteer van een aantrekkelijke korting als u meerdere dekkingen afsluit
 • Ook vandalisme zonder wederrechtelijk binnendringen valt onder de dekking als vandalisme is meeverzekerd

Waar u op moet letten?

Het maximaal verzekerde bedrag is € 2.000.000,00. Op basis van uw aanvraag beoordelen wij of u de verzekeringen kunt afsluiten. Het kan zijn dat verzekeraars u tegen aangepaste voorwaarden willen verzekeren.

De verzekering voor uw sportaccommodatie aanvragen

U kunt de verzekering voor sportaccommodaties online aanvragen. U geeft aan wat u wilt verzekeren en ontvangt direct een premieberekening.

Meer weten over de verzekering voor sportaccommodaties?

Heeft u vragen, wenst u meer informatie of wilt u een vrijblijvende offerte van de verzekering voor uw sportaccommodatie? Neem dan contact op met Honig en Honig te Alkmaar en bel 072-5642669 of mail uw vraag naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Wij zijn u graag van dienst met onafhankelijk advies, deskundige bemiddeling, professioneel polisbeheer en service bij schade.