T: 072-5642669

U bevindt zich hier:Particulieren»Zorgverzekeringen»Aanvullende zorgverzekering

Aanvullende zorgverzekering

De aanvullende zorgverzekering kunt u bovenop de basisverzekering afsluiten. De basisverzekering vergoedt namelijk niet alles. Wij geven u graag advies, als u een aanvullende zorgverzekering wilt afsluiten.

Vergelijk nu uw zorgverzekering

Dekking

U kunt een aanvullende zorgverzekering afsluiten voor zorg, die niet wordt vergoedt door de basisverzekering. Bijvoorbeeld voor de vergoeding van fysiotherapie of de tandarts. De aanvullende verzekering is niet verplicht. Een aanvullende zorgverzekering dekt kosten die de basisverzekering niet of niet helemaal vergoedt.

De basisverzekering

De basisverzekering dekt de kosten van medische behandeling. Dit doet de verzekering volgens een vast pakket aan zorg. Dit staat in de wet. Sommige behandelingen krijgt u helemaal vergoed, andere gedeeltelijk.

De aanvullende zorgverzekering

Stelt u prijs op bijzondere behandelingen? Zoals een medische check of sportmedisch advies? Dan heeft het zin om een aanvullende zorgverzekering te zoeken die dit dekt. Een ander voorbeeld zijn bijvoorbeeld de kosten voor orthodontie, brillen en contactlenzen. Deze krijgt u niet vergoed met de basisverzekering. Een aanvullende zorgverzekering kan dan zin hebben. Zo zijn er vele voorbeelden te noemen. Denk ook aan alternatieve geneeswijzen. 

Aanvullende zorgverzekering niet verplicht 

Een aanvullende zorgverzekering is niet verplicht. De verzekeraar heeft voor de aanvullende verzekering geen wettelijke acceptatieplicht en kan dus iemand weigeren.

Geen acceptatieplicht zorgverzekeraar
Verzekeraars hebben geen acceptatieplicht voor de aanvullende zorgverzekering. De verzekeraar kan u dus weigeren als klant. Of vragen stellen over uw gezondheid voordat de verzekeraar u accepteert. 

Aanvullende zorgverzekering vergelijken

De inhoud en premies van de aanvullende pakketten verschillen per verzekeraar. Klik hier voor de vergelijking van uw aanvullende zorgverzekering.

Let op de dekking van de aanvullende zorgverzekering

  • U kunt kiezen uit verschillende aanvullende pakketten. Verzekeraars hebben deze samengesteld. Meestal geldt: hoe uitgebreider hoe duurder.
  • Ga binnen uw gezin goed na aan welke medische behandelingen u behoefte heeft. En vooral: waaraan niet. Heeft u bijvoorbeeld geen interesse in alternatieve geneeswijzen, dan is het jammer om daar premie voor te betalen.
  • Wisselt u van verzekeraar voor de basisverzekering? Dan wisselt de aanvullende verzekering niet automatisch mee. Ook bestaat voor de aanvullende verzekering geen acceptatieplicht. Zoek dus eerst een verzekeraar die u accepteert, vóórdat u de oude aanvullende zorgverzekering opzegt. 
Pin it
Meer in deze categorie: Basisverzekering »

Nieuws

Kosten bedrijfsarts blijven voor rekening werkgever

Kosten bedrijfsarts blijven voor rekening werkgever

Het kabinet is niet van plan de bekostiging van de bedrijfsartsen weg te halen bij werkgevers en voortaan via de Zorgverzekeringswet te laten lopen. Dat stelt staatssecretaris Van Ark duidelijk in antwoord op Kamervragen.

Lees meer ...

Eerste Kamer neemt wetsvoorstel vergoeding affectieschade aan

Eerste Kamer neemt wetsvoorstel vergoeding affectieschade aan

Nabestaanden van overleden slachtoffers en naasten van mensen met ernstig en blijvend letsel als gevolg van een ongeluk, geweldsmisdrijf of medische fout krijgen recht op een schadevergoeding. De Eerste Kamer stemde vanmiddag in met het wetsvoorstel...

Lees meer ...

Verzekeraars en brandweer slaan alarm: helft bedrijven failliet na brand

Verzekeraars en brandweer slaan alarm: helft bedrijven failliet na brand

Veel ondernemers onderschatten de impact van een (grote) brand op de continuïteit van hun bedrijf. Ongeveer de helft van de ondernemingen is na zo’n brand binnen twee jaar failliet. Een gezamenlijke visie van het Verbond van Verzekeraars en de brandw...

Lees meer ...

Informatie voor relaties van Honig en Honig over de Verwerkingsovereenkomst (AVG)

Informatie voor relaties van Honig en Honig over de Verwerkingsovereenkomst (AVG)

U heeft er vast al iets over gelezen. Op 25 mei a.s. treedt in Nederland de Algemene Verordening Gegevensbescherming, AVG, in werking. Deze (Europese) verordening heeft tot doel burgers extra bescherming te bieden op het gebied van privacy. Uiteraard...

Lees meer ...

Einde overgangsregeling Arbowet

Einde overgangsregeling Arbowet

De vernieuwde Arbowet is op 1 juli 2017 ingegaan. De overgangsregeling van 1 jaar eindigt op 1 juli 2018. Vanaf dat moment moeten alle werkgevers aan alle verplichtingen vanuit de Arbowet voldoen.

Lees meer ...

Verzilverhypotheek biedt uitkomst voor “arme” ouderen

Verzilverhypotheek biedt uitkomst voor “arme” ouderen

Ouderen met weinig inkomen, maar wel met een woning met een behoorlijke overwaarde én geen mogelijkheid om die overwaarde te verzilveren. Oftewel ‘steenrijk, maar geldarm’. Daar lijkt nu verandering in gekomen. Met de Verzilverlening van de Stichting...

Lees meer ...