Aanvullende zorgverzekering

Aanvullende zorgverzekering - De aanvullende zorgverzekering kunt u bovenop de basisverzekering afsluiten. De basisverzekering vergoedt namelijk niet alles. Wij geven u graag advies, als u een aanvullende zorgverzekering wilt afsluiten.

Vergelijking aanvullende zorgverzekering

Welk soort verzekering is de aanvullende zorgverzekering?

Een basisverzekering vergoedt niet alle kosten. U kunt deze kosten verzekeren met een aanvullende zorgverzekering. U kiest zelf of u een aanvullende zorgverzekering afsluit. Een basisverzekering is verplicht, een aanvullende zorgverzekering is niet verplicht.

Wat is verzekerd met de aanvullende zorgverzekering?

Welke zorgkosten krijgt u vergoed? Dat leest u in het vergoedingenoverzicht van uw verzekeringsmaatschappij.

De belangrijkste vergoedingen van de aanvullende zorgverzekering zijn:

Fysiotherapie

U krijgt een vergoeding voor fysiotherapie, oefentherapie (cesar of mensendieck) en oedeemtherapie/manuele therapie. Afhankelijk van uw keuze vergoeden verzekeraars een maximaal aantal behandelingen per jaar. Er kan een verschil zijn in het aantal behandelingen fFysiotherapie en oefentherapie (cesar/mensendieck) en manuele therapie

Brillen en contactlenzen

Afhankelijk van uw keuze krijgt u een maximale vergoeding voor brillen en contactlenzen. Soms geldt er een bepaling van de sterkte of dioptrie. Verzekeraars vergoeden vaak 1 bril met een maximumbedrag per jaar of 2 jaar of lenzen tot een maximaal bedrag per jaar.

Alternatieve zorg

U krijgt van elke rekening voor alternatieve behandelingen een gemaximeerde vergoeding afhankelijk van de gekozen aanvullende zorgverzekering. De vergoeding kan gelden voor homeopathie, chiropractie en acupunctuur. Zorgverzekeraars vergoeden een maximaal bedrag per jaar en vaak een maximaal bedrag per behandeldag.

Orthodontie

Verzekerden tot 18 jaar: U krijgt van elke rekening voor orthodontie een vergoeding van 80%. Wij vergoeden maximaal € 500 in het 1e jaar. Daarna € 1.000 per jaar tot maximaal € 1.000 in totaal. Dit is een totaalbedrag voor alle jaren dat u bij ons verzekerd bent

Orthodontie voor verzekerden tot 18 jaar

U krijgt van elke rekening voor orthodontie een gemaximeerde vergoeding. Verzekeraars vergoeden vaak maximaal bedrag in totaal en soms per jaar of bij aanvang van een behandeling. Dit is een totaalbedrag voor alle jaren dat u bij de zorgverzekeraar verzekerd bent

Orthodontie voor verzekerden van 18 jaar en ouder

U krijgt van elke rekening voor orthodontie een lagere gemaximeerde vergoeding. Verzekeraars vergoeden vaak maximaal bedrag in totaal en soms per jaar of bij aanvang van een behandeling. Dit is een totaalbedrag voor alle jaren dat u bij de zorgverzekeraar verzekerd bent.

Spoedeisende zorg in het buitenland

Heeft u spoedeisende zorg in het buitenland nodig? Dan krijgt u een extra vergoeding, boven op de basisverzekering. U krijgt deze vergoeding alleen als u tijdelijk in het buitenland bent voor een maximaal aantal dagen (vaak 365 dagen). Is het land geen Verdragsland of geen onderdeel van de EU of EER? Dan vergoeden verzekeraars meestal maximaal het dubbele van wat de zorg in Nederland zou kosten. De dekking kan verschillen per gekozen aanvullende zorgverzekering.

Anticonceptie voor vrouwen

Voor vrouwen van 21 jaar en ouder vergoeden verzekeraars anticonceptie tot een maximaal bedrag per jaar. Zij vergoeden de kosten van diverse anticonceptiemiddelen. In de polisvoorwaarden van de aanvullende zorgverzekering vindt u een overzicht van deze middelen en het maximale verzekerde bedrag. Verzekeraars vergoeden niet alle merken anticonceptiemiddelen helemaal. Voor sommige middelen betaalt u een eigen bijdrage. Vraag aan uw verzekeraar of de anticonceptie van het merk van uw keuze wordt vergoed.

Bevalling en kraamzorg

Bevalling

Bevalt u in een ziekenhuis of geboortecentrum zonder dat dit medisch noodzakelijk is? Dan betaalt u een wettelijke eigen bijdrage in de basisverzekering. De aanvullende zorgverzekering vergoedt tot maximaal 100% van de wettelijke eigen bijdrage. De maximale vergoeding is afhankelijk van de gekozen aanvullende zorgverzekering.

Kraamzorg

Krijgt u kraamzorg? Dan betaalt u een wettelijke eigen bijdrage in de basisverzekering. De aanvullende zorgverzekering vergoedt de eigen bijdrage voor kraamzorg tot maximaal 100% of een gemaximeerde vergoeding per dag afhankelijk van de locatie (Bij u thuis of in een ziekenhuis). Ook vergoeden verzekeraars vaak een zwangerschapscursus (gedeeltelijk) en een kraampakket.

Voetzorg

Voetzorg bij reuma en diabetes bestaat uit podotherapie en pedicure. U krijgt van elke rekening een gemaximeerde vergoeding tot een maximum per jaar, afhankelijk van de aanvullende zorgverzekering

Verzekeraars vergoeden vaak ook deze hulpmiddelen bij voetzorg.

Extra zorg na een ongeval

Vergoeding zorgkosten na een ongeval tot een maximum verzekerd bedrag per jaar. Verzekeraars vergoeden de volgende zorgkosten na een ongeval: Fysiotherapie, tandartskosten, huishoudelijk hulp bij opname ziekenhuis, kinderopvang voor kinderen bij opname ziekenhuis, taxivervoer, alternatieve geneeswijzen (chiropractie, (ortho-)manuele geneeskunde), eenvoudige loopmiddelen.

Spoedeisende tandheelkundige zorg in het buitenland

Buitenland spoedeisende tandheelkundige zorg is verzekerd tot maximaal bedrag per jaar.

Wat is niet verzekerd?

Vergoedt de basisverzekering uw zorg? Dan vergoedt de aanvullende zorgverzekering deze niet.

Zijn er dekkingsbeperkingen?

Zorg die wel verzekerd is, vergoeden zorgverzekeraars niet altijd helemaal. Dit noemen zij dekkingsbeperkingen. Hieronder staat welke dekkingsbeperkingen er zijn. Stuurt de zorgverlener voor uw zorg een veel hogere rekening dan de meeste andere zorgverleners? Dan vergoeden verzekeraars maximaal het tarief dat in Nederland normaal is voor deze zorg. Heeft uw zorg, geneesmiddel of hulpmiddel niet de kwaliteit die zorgverzekeraars voor u willen? Dan vergoeden zij deze niet volledig.

Afspraken met zorgverleners

Verzekeringsmaatschappijen hebben vaak afspraken gemaakt met zorgverleners. Bijvoorbeeld met fysiotherapeuten en opticiens. Hebben verzekeraars geen afspraak met uw zorgverlener? Dan vergoeden zij de kosten niet volledig. Wilt u naar een zorgverlener waarmee de verzekeraar afspraken heeft? U vindt deze op hun website of in de polisvoorwaarden. Koopt u bijvoorbeeld een bril of contactlenzen bij een opticien waar zij geen afspraken mee hebben? Dan vergoeden verzekeraars een bepaald percentage of bedrag van de rekening.

Waar ben ik gedekt?

U bent in de EU-, EER- en verdragslanden verzekerd. Voor spoedeisende zorg geldt vaak werelddekking. Vaak dient u voor spoedeisende zorg contact op te nemen met de alarmcentrale waar de zorgverzekeraar bij is aangesloten.

Wat zijn mijn verplichtingen?

Verandert er iets in uw huishouden (zoals een adreswijziging, geboorte, scheiding of overlijden)? Geef dat aan ons of de zorgverzekeraar door. Dat kan telefonisch of per e-mail bij onze adviseur of via de website en/of een app van de verzekeraar. Ontvangt u een rekening van een zorgverlener? Stuur deze dan naar de zorgverzekeraar via de website en/of een app van de verzekeraar.

Hoe en wanneer betaal ik?

Iedereen van 18 jaar en ouder moet premie betalen. U kunt kiezen hoe u betaalt: per maand, per drie maanden, per half jaar of per jaar. Betalen kan via automatische afschrijving. Betaalt u niet op tijd? Dan kunnen verzekeraars de aanvullende zorgverzekering stoppen.

Wanneer begint en eindigt de dekking?

De aanvullende zorgverzekering begint op de datum die op uw polis staat. U kunt de aanvullende zorgverzekering elk jaar per 1 januari opzeggen. Zorg dat de verzekeringsmaatschappij uiterlijk 1 februari uw opzegging heeft ontvangen.

Overstapservice

Meldt u zich uiterlijk 31 december aan bij een andere zorgverzekeraar? Dan zorgt uw nieuwe zorgverzekeraar dat uw aanvullende zorgverzekering bij de huidige zorgverzekeraar stopt.

Hoe zeg ik mijn contract op?

U kunt per e-mail of schriftelijk opzeggen bij onze adviseur of via de website of app van de zorgverzekeraar. U kunt ook gebruikmaken van de overstapservice van uw nieuwe verzekeraar.

Algemene informatie

Bovenstaande informatie beschrijft de belangrijkste kenmerken van de aanvullende zorgverzekering in het algemeen. Wilt u meer weten over de exacte samenstelling van uw aanvullende zorgverzekering? Dan verwijzen wij u naar de polisvoorwaarden.

Let op!

Deze informatie gaat alleen over de aanvullende zorgverzekering en niet over de basisverzekering.

Gemakkelijk overstappen

U heeft elk jaar per 1 januari de mogelijkheid om van zorgverzekeraar te wisselen. Medio november ontvangt u van uw huidige zorgverzekeraar de nieuwe polisvoorwaarden en de nieuwe premie voor het nieuwe jaar. Wanneer u helemaal niets doet blijft u gewoon verzekerd. U accepteert de polis dan automatisch.

Wilt u de polis opzeggen, dan moet uw opzegging vóór 1 januari bij uw huidige zorgverzekeraar binnen zijn. Denkt u er aan dat de postbezorging rond de kerstperiode langer kan duren. U kunt bij andere zorgverzekeraars een offerte aanvragen. Tot 1 februari heeft u de tijd om u aan te melden bij een nieuwe zorgverzekeraar. Uw verzekering gaat met terugwerkende kracht in per 1 januari.

Overstappen naar andere zorgverzekeraar

Op de website van Honig en Honig kunt u de basisverzekering, de aanvullende zorgverzekering of tandartsverzekering van de zorgverzekeraars met elkaar vergelijken en overstappen.

Overstapservice zorgverzekering

U kunt ook gebruik maken van de overstapservice: meld u vóór 1 januari aan bij uw nieuwe zorgverzekeraar en geef de nieuwe zorgverzekeraar de opdracht uw oude verzekering op te zeggen. Op het moment van overstappen kunt u er eventueel voor kiezen alleen uw basisverzekering bij een andere zorgverzekeraar af te sluiten en de aanvullende verzekering bij de oude zorgverzekeraar te laten lopen.

Bestaande zorgverzekering wijzigen?

Wilt u uw bestaande zorgverzekering wijzigen? Neem dan telefonisch contact met ons op, telefoonnummer 072-5642669 of mail ons op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Wij zorgen dan voor verdere afwikkeling. Wilt u de zorgverzekering overdragen aan Honig en Honig, maak dan gebruik van de intermediarswijziging.

Aanvullende zorgverzekering vergelijken

De inhoud en premies van de aanvullende pakketten verschillen per verzekeraar. Klik hier voor de vergelijking van uw aanvullende zorgverzekering.

Nieuwe aanvullende zorgverzekering? Maak eerst een vergelijking!

Bent u op zoek naar een nieuwe aanvullende zorgverzekering? Maak in een paar stappen een vergelijking. Vul uw gegevens in, kies de zorgverzekering die aansluit bij uw wensen en vraag direct uw zorgverzekering aan. Als u zelf uw zorgverzekering online afsluit, dan is er geen sprake van advies.

Welke zorgverzekeraars worden vergeleken?

In onze vergelijking voor uw aanvullende zorgverzekering vindt u het aanbod van de verzekeraars waarmee wij samenwerken zoals:

  • Aevitae Eucare
  • CZ
  • Nationale Nederlanden (vh Delta Lloyd)
  • Menzis
  • OHRA
  • ONVZ
  • Stad Holland
  • VGZ
  • ZilverenKruis Achmea
  • ZorgDirect

Wij bieden speciale tarieven met korting bij diverse zorgverzekeraars voor de basisverzekering, de aanvullende verzekering en de tandartsverzekering.

Hulp nodig bij de vergelijking van uw aanvullende zorgverzekering?

Wilt u advies over bijvoorbeeld de dekking van uw zorgverzekering? Neem dan contact met ons op en bel 072-5642669 of mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Meer weten over de basisverzekering, de aanvullende zorgverzekering of tandartsverzekering? 

Voor meer informatie over de basisverzekering, de aanvullende zorgverzekering of tandartsverzekering kunt u contact met ons opnemen. Bel 072-5642669 of mail uw vraag naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Wij zijn u graag van dienst. Of klik hier voor meer informatie over ons compleet aanbod in zorgverzekeringen en ziektekostenverzekeringen.

Meer in deze categorie: Basisverzekering »