Communicatie collectief pensioen

U kunt de communicatie over collectief pensioen door Honig en Honig laten verzorgen. Dat scheelt u als werkgever veel tijd en voorkomt onduidelijkheid over een kostbare personeelsverzekering.

 

Duidelijkheid over collectief voor u en uw medewerkers

Voor veel mensen is (collectief) pensioen een lastig onderwerp. Toch is het een belangrijke secundaire arbeidsvoorwaarde die het verdient goed begrepen te worden. Honig en Honig biedt u ondersteuning in de informatie en communicatie over pensioenen voor uw medewerkers. Wij leggen uw medewerkers op een heldere manier uit hoe de regeling in elkaar steekt, welke keuzemogelijkheden er zijn en hoe de actualiteiten rondom pensioen invloed hebben op de pensioenregeling. In duidelijke taal, interactief en altijd persoonlijk!

Pensioen is ons specialisme

Pensioen is een specialisme bij Honig en Honig. Onze jarenlange ervaring op het gebied van pensioencommunicatie is gebaseerd op ervaringen bij zowel kleine als grote bedrijven in zeer uiteenlopende branches. Daarbij worden alle pensioenregelingen meegenomen (bijvoorbeeld basisregeling bij pensioenfonds en excedentregeling bij een andere verzekeraar).

Welke pensioencommunicatie bieden wij u?

Onze dienstverlening is opgebouwd uit verschillende onderdelen. U kiest zelf welk onderdeel of onderdelen u bij ons afneemt.

1. Informatiebijeenkomst

De informatie bijeenkomst is bedoelt voor uw medewerkers. Wilt u al uw medewerkers uitnodigen? Is het een groep in een bepaalde leeftijdscategorie? Of een groep medewerkers op een bepaald functieniveau? In overleg met u bepalen we wie we uitnodigen en we stemmen de informatie af op de groep waar we de presentatie aan geven. De presentaties kunnen zowel in het Nederlands als in het Engels gegeven worden.
Informatie die gepresenteerd wordt tijdens de informatiebijeenkomst

  • Algemene informatie over pensioen: welke pensioen pijlers kennen we in Nederland, hoe is pensioen opgebouwd, waarom bouw ik pensioen op via mijn werkgever?
  • De pensioenregeling die u uw medewerkers biedt: welke pensioenregeling heb ik? Heb ik keuzemogelijkheden binnen de pensioenregeling? Waar vind ik meer informatie en krijg ik meer inzicht?
  • Tot slot staan we stil bij de invloed van wettelijke wijzigingen op de pensioenregeling en de eigen verantwoordelijkheid van de medewerker die dat met zich meebrengt. De medewerker wordt op die manier bewust gemaakt van de waarde van het collectieve pensioencontract en het feit dat hij zelf inzicht kan krijgen.


Organisatie van de bijeenkomst
Behalve de inhoudelijke kant, nemen we ook de praktische organisatie voor onze rekening: van draaiboek en uitnodigingen tot informatiemateriaal en de bijeenkomst zelf. De uitnodiging voor de bijeenkomst versturen we uit uw naam en met uw bedrijfslogo.

2. Inloopspreekuur

Naast de informatiebijeenkomst verzorgen wij ook inloopspreekuren. Gedurende een dag(deel) zijn wij bij u op locatie om persoonlijke vragen over de pensioenregeling (werkgeversregeling) van uw medewerkers te beantwoorden. Het gaat hier nadrukkelijk niet om vragen over privé voorzieningen (derde pijler producten) omdat wij geen financieel advies geven.

3. Workshop voor HR/OR medewerkers

Wettelijke wijzigingen in pensioen volgen elkaar in hoog tempo op. In veel organisaties is de pensioenregeling dan ook onderwerp van gesprek. De ondernemingsraad en de HR-medewerkers zijn belangrijke gesprekspartners hierin. In een praktische sessie helpen wij uw OR en HR medewerkers aan de meest actuele en relevante pensioenkennis. Hierdoor groeit het draagvlak voor noodzakelijke aanpassingen. En de waardering voor het pensioen, als secundaire arbeidsvoorwaarde, neemt toe. Meedenken en meedoen zijn belangrijke werkwoorden in deze workshop!

4. Persoonlijke (advies)gesprek bij indiensttreding

Vaak krijgen wij de vraag om een nieuwe medewerker te ondersteunen en te helpen bij de samenstelling van zijn/haar  pensioen. Ook al is de startbrief van uw collectief pensioen geschreven in begrijpelijke taal, toch blijven veel vragen onbeantwoord.
Welke dekkingen zijn werkelijk nodig?, Welke belegging(en) moet ik kiezen? Is waarde-overdracht goed voor mij?
Wij kunnen u en uw (nieuwe) werknemers uitstekend helpen bij een de start van deelname aan uw pensioenregeling.

Maak een afspraak

Een communicatietraject is altijd maatwerk. In nauw overleg met u als werkgever wordt pensioencommunicatie op maat aangeboden. Hierbij betrekken we bijvoorbeeld ook de ondernemingsraad en de afdeling personeelszaken. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken en om een prijsopgave te ontvangen. U kunt ons ook bereikeen op 072 - 564 26 69 of mailen op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..