Informatie voor werkgevers met werknemers die werken en/of wonen in Nederland, België of Duitsland

Heeft u als Nederlandse werkgever werknemers in dienst die werken en/of wonen in België of Duitsland, dan heeft de Rijksoverheid een speciale website voor u beschikbaar. Op Grensinfo.nlGrensinfo.nl kunt u veel informatie vinden over de gevolgen en samenloop van wetgeving en sociale verzekeringen in geval van ziekte, arbeidsongeschiktheid, (aanvullend)pensioen en nog veel meer.

Aanvraag offerte personeelsverzekeringen

Wat kan Grensinfopunt voor u betekenen?

Grensinfopunt is dé vraag-gestuurde wegwijzer van de Nederlandse overheid voor burgers die zich voor hun werk of om andere redenen verplaatsen tussen Nederland en België of Nederland en Duitsland.

Als u de grens over gaat om te wonen of te werken in België, Duitsland, of Nederland krijgt u te maken met regels en verplichtingen in dat land. Maar het is niet altijd duidelijk wat dit voor u persoonlijk betekent. Wat moet u regelen, wat zijn de gevolgen van emigratie of grensarbeid? Grensinfopunt geeft antwoord op deze en andere vragen.

Informatie over zaken die u moet regelen en over gevolgen voor u en uw gezinsleden. Wat verandert er bijvoorbeeld voor uw belastingen, sociale zekerheid en ziektekostenverzekering? Met Grensinfopunt helpen wij u bij het vinden van antwoorden op deze vragen. Wij bieden ook uitleg over de regels voor paspoort, rijbewijs, verblijfsvergunning of diploma’s.

Waar mogelijk beantwoorden we uw vragen zelf, waar nodig verwijzen we u door naar de websites van andere organisaties. Vindt u het antwoord op uw vragen daar niet? Dan kunt u via e-mail of telefoon contact opnemen met die organisaties.

Hoe werkt Grensinfopunt?

Door u via deze website “op maat” van informatie te voorzien. Dat kan alleen als uw persoonlijke situatie zo bekend is. Vandaar dat grensinfo.nl u een aantal vragen kan voorleggen. Vragen over uw persoonlijke omstandigheden, bijvoorbeeld: In welk land woont u? In welk land of in welke landen werkt u? Uit welk land of uit welke landen ontvangt u een pensioen of uitkering? Op basis van uw antwoorden krijgt u de informatie die toegespitst is op uw persoonlijke situatie.

Wie is Grensinfopunt?

Grensinfopunt is een initiatief van verschillende overheidsorganisaties:

Verantwoordelijk voor de inhoudelijke informatie over wetten en regelingen zijn: Belastingdienst, UWV, het CAK en de Bureaus voor Belgische en Duitse Zaken van de Sociale Verzekeringsbank.

Meer weten over personeelsverzekeringen?

Heeft u vragen, wilt u meer informatie of wenst u een offerte voor uw personeelsverzekeringen? Neem dan contact op met Honig en Honig, bel 072-5642669 of mail uw vraag naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Wij zijn u graag van dienst met objectief en onafhankelijk advies, deskundige bemiddeling en professioneel contract- en polis beheer voor diverse aanbieders.

U kunt online uw offerte aanvragen en bij Honig en Honig afsluiten!